Dział Ogólny > PES 2014

Tryb Become a Legend - problemy i rozwiązania

<< < (8/14) > >>

michal321:
gdzie ten selekt trzeba kliknąć

Juras:
Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na ocenianie w trybie BAL, otóż wydaje mi się, że jest zdecydowanie bardziej sensowne. Niestety dziwi mnie bardzo, ze względu, że mecz gram dobry, jak się później okazuje zostałem wybrany piłkarzem meczu a i tak trener zdejmuje mnie po 60minucie, choć stamina nie daje o sobie znac, że się skończyła. Btw ostatnio pierwszy raz udało mi się zdobyć taka oto notę:

Zdobyłem gola w rewanżowym meczu dzięki temu mieliśmy szanse przejść dalej w pucharze, ale trener mnie zdjął i to zjebali :F.
Ktoś pytał na jakim gramy poziomie trudności. Professional - dlatego iż jestem graczem który raczej piłkę podaje, a na wyższym poziomie z tymi kulawcami ze słabszych drużyn ciężko coś ogarnąć nawet wystawiajac im kilkukrotnie piłkę na 1 na 1 :)

Ozma:
Odnośnie zdejmowania nas z boiska w 60 minucie to podejrzewam, że jest to jeden z wielu bugów. Na kilkadziesiąt rozegranych meczy w 95% schodziłem w 60-65 minucie niezależnie od ilości staminy i strzeleniu nawet kilku bramek :) W sumie BAL nie jest zły, ale statystyki naszego piłkarza są tak nielogicznie podzielone, że na początku nie wiadomo o co kaman. Nie rozumiem dlaczego zlikwidowali "stare" paski doświadczenia które pokazywały postęp (czerwony kolor). Ziomki z drużyny są kompletnymi kretynami i akcję którą można przeprowadzić 4-5 podaniami przeprowadzają 30 i nic z tego nie ma. Albo stoją we trzech i się patrzą jak gośc ich kiwa. Może po kilku paczach będzie się dało w miarę sensownie grać, ale na tą chwilę i tak nie jest źle:)   

dBlasi:
starałem się zrobić swoją mordę wczoraj i straszna dupa mi wyszła :D - rzeczywiście nie jest łatwo zrobić okrągłą twarz bez nagłego ciętego przejścia z policzków na brodę, ale jakoś tam się da i to jakoś wygląda.
Nie mniej jednak jest mało możliwości zabawy...oczodoły wyglądają jakoś mocno wklęsłe mimo +7.
Na stronach pesedit starają się robić twarze za pomocą tego narzędzia i niektóre wychodzą im całkiem nieźle.
Co do rozgrywki - pograłem trochę i też mnie to wpienia, że ściągają w 60-70 minucie.
Poza tym nie wiadomo na jakim grać poziomie trudności - czy np. na wyższym wskaxniki rosną szybciej? pewnie nie - i średnio mam motywacje by sobie poprzeczke podwyższć skoro i tak ta gra w wiekszosci ode mnie nie zależy.
Fifa jednak ze względu na fajną kamere i większą koncentrację na dryblingu ma ten tryb bardziej grywalny (choć też generalnie do dupy - może coś w 14 poprawili :)
W pesie służy on jedynie do tego by zrobić chłopka do gry Online...wyjdzie neidługo pewnie BAL edit save i wszyscy będa zapierdzielać 99....nie widze więc sensu się w to bawić.

Prince Vegeta:
To w PESie jest ocena 9.0?!

Jak gram w PESa od 5tki to nigdy nie miałem takiej oceny. Często próbowałem zrobić jak najwyższą ocenę ale nawet strzelenie 10 bramek w meczu i zaliczeniu 15 asyst nie pomagało.
Oceny w PESie to żenada, jedna wielka żenująca i nie zrozumiala opcja, nie zmieniająca się od lat.

W FIFIE oceny pomeczowe są świetne, zrozumiałe i czytelne, a tutaj są po prostu dodane na siłę, bez pomysłu i logiki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej