ja z innej beczki ale muszę to napisać bo to fenomen,odpaliłem w tamtym tygodniu Pesa(1,5 miesiąca nie grałem w niego),zrobiłem to tylko po to żeby coś sprawdzić,wchodzę w ranking match,wybieram drużyny klasy B,5min szukania-nie ma!,dalej kategoria C...itd w dół-nie ma! wybrałem Any Team,chwila i już mam rywala który szybkością antylopy wskakuje w ligę hiszpańską i wybiera Real,ok pomyślałem może fan Realu,zagrałem Torino-przegrałem ale to nie ważne,znów parę dni przerwy i dziś odpalam Pesa w celu zagrania jednego meczu,sytuacja ta sama po 20min szukania wybieram Any Team i dostaję kolesia który tak samo zasuwa do Hiszpanii i bierze Real.Nie wiem czy to żart?nie pojmuję tego jak z tak dobrej gry jaką była 13 można zrobić takie dno,użytkownicy(gracze) dostosowali się poziomem do Pesa 14,każdy w ranking match gra Realem,to jest śmiech na sali,możecie mi jechać (spier...grać w fifę),mam prostą odpowiedź-TAK będę grać w fifę,nie dlatego że jest jakaś dobra,ale dlatego że Pes jest fatalny,gram w niego nieprzerwanie od części 6,wcześniej fakt była fifa ale po spróbowaniu Pesa do fify nie wróciłem przez kilka lat,aż do 2013 roku,Konami zawiodło mnie na całej linii,z wielkich zapowiedzi wyszedł gniot,po odpaleniu gry zadaję sobie pytanie ,z którego roku jest ta gra" takie MENU miałem kiedyś na grze telewizyjnej ,Pegasus',przeraża mnie to że oprócz pesleague w którym też większość na turnieje czy ligi wybiera Real,nie da się zagrać w sieci z jakąkolwiek drużyną słabszą niż Real czy Bayern,po co te ligi?chilijska?kompletnie nikt tym nie gra.Co by nie mówić o fifie to zagrałem w nią z 100 meczów online,ani razu nie grałem drużynami z najwyższej półki a mimo to rywala miałem znalezionego w 3 sekundy,czy to gra Hannoverem 4-gwiadkowym czy Koroną 2-gwiazdkową,ludzie grają tam może i dla wyników ale też dla przyjemności,a w pesa chyba jedynie dla punktów,żałuję wydanych pieniędzy bo to kasa w błoto jeśli konami będzie dalej szło tą drogą to za rok gra będzie jeszcze gorsza,jest to moja osobista opinia i oczywiście sporo ludzi się z nią nie zgodzi ale powiedzcie z ręką na sercu czy pes 2014 spełnił wasze oczekiwania?ja jestem na maxa zawiedziony,musiałem o tym napisać(admini mogą usunąć post) pozdrawiam fanów piłki kopanej na PC!