Konferencja pomeczowa: FC Bayern Munchen vs SC Freiburg
Josep Guardiola wypowiedział się na temat meczu swoich piłkarzy z Freiburgiem
Freiburg stwarzał problemy?
Tak, wydawało się nam że to będzie prosty mecz, ponieważ no nie oszukujmy się Freiburg nie jest trudnym rywalem, ale dziś pokazał że nie wolno lekceważyć ich zwłaszcza przy stałych fragmentach.
Największym problemem w dzisiejszym meczu był środkowy obrónca Van Buyten czy to prawda?
Nie, wszyscy zagraliśmy przeciętne spotkanie, Freiburg wywierał na nas zbyt duży pressing, nie tego oczekiwaliśmy od nich.
Dobre rozpoczęcie sezonu
Mimo że wygraliśmy w nie najlepszym stylu, cieszę się że zaczeliśmy sezon od 3 punktów.
Arjen Robben
Jest to piłkarz nieprzewidywalny, może zrobić z piłką wszystko i odmienić losy meczu, u mnie w składzie pierwszoplanowa postać.
Następny mecz z Borussią Moenchengladbach, jaki plan?
Taki jak zawsze, wygrać<śmiech>
Edin Dżeko w zime może zasilić szatnie Bayernu?
Tak, miało nie być narazie transferów lecz pomyślałem że przyda mi się wysoki napastnik jakim jest Edin.
25 mln euro, to nie drogo jak na Bayern
Oferta jest bardzo dobra i tania więc czemu nie skorzystać, z agentem Edina dogadałem się bez problemu, teraz czas złożyć papiery do Manchesteru City.
Jeszcze dziś losowanie grup Ligi Mistrzów, denerwuje się pan?
Nie, czym mam się denerwować, naszym zadaniem jest wygrywać mecze z każdym więc jaka by nie była trudna czy łatwa grupa, trzeba będzie ją wygrać.
FC Bayern Munchen vs Borussia Mönchengladbach