Autor Wątek: Real Madryt by Lysy10KKS |Coś nie tak...|  (Przeczytany 6488 razy)

Offline Lysy10KKS

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 25.06.2013r.
  • Dumny Po Zwycięstwie, Wierny Po Porażce
  • Gram w: PES 2015
Real Madryt by Lysy10KKS |Coś nie tak...|
« dnia: Styczeń 18, 2014, 20:50:02 »
|#1 Zapoznanie|

REAL MADRYT

Podstawowe informacje:

Pełna nazwa: Real Madrid Club de Futbol
Przydomek: Galacticos, w Polsce znani jako Królewscy
Barwy: białe
Data założenia: 6 marca 1902 jako Madrid Club de Futbol
Liga: Primera Division
Debiut w najwyższej lidze:   10 lutego 1929
Stadion: Santiago Bernabeu (Pojemność: 85 454)
Prezes: Florentino Perez
Trener: Carlo Ancelotti
Asystent trenera: Zinedine Zidane

Kadra na sezon 2013/2014

Bramkarze:

Obrońcy:

Pomocnicy:

Napastnicy:

Trener:

Asystent Trenera:

Florentino Perez: "Ten rok będzie nasz"

W czasie prezentowania nowego szkoleniowca, prezes Realu wypowiedział się na temat nowego trenera i o celach na ten sezon. "Carlo jest wspaniałym trenerem, ma wspaniałe sukcesy z poprzednimi klubami i jestem pewien, że to właśnie ten człowiek poprowadzi nasz klub ku sukcesom. Jest też fantastycznym człowiekiem i profesjonalne podejście do tego co robi. Możemy tylko czekać na efekty jego pracy. Carlo na pewno zdaje sobie sprawę z tego, że praca w takim klubie to ciągła presja, a wymagania co do takiego klubu zawsze są wysokie. Chcemy w tym roku konkurować jak równy z równym z Barceloną, wygrać Copa Del Rey oraz wygrać po raz kolejny Ligę Mistrzów, której tak pragniemy i dawno nie wygraliśmy. Taki klub musi odnosić sukcesy co roku i mam nadzieję, że ten rok będzie nasz." - zakończył prezes Królewskich.

Carlo Ancelotti: "Na transferze Bale'a nie kończymy okienka"

Nowy szkoleniowiec w czasie wywiadu z magazynem "Marca" wypowiedział się na temat transferów i tego jakie zadania stawia sobie na nadchodzący sezon. "Mogę zapewnić, że na transferze Bale'a nie kończymy okienka transferowego. Mamy sporo czasu, by jeszcze się wzmocnić. Mamy fajnych, młodych zawodników, ale wzmocnienie się przyda. Przyglądamy się paru zawodnikom. Na mojej liście widnieje Giovinco, Gundogan, Suarez, Lewandowski oraz inni zawodnicy. Co do ostatnich dwóch to mogę zapewnić, że kupimy tylko jednego z nich. Obaj prezentują wysokie umiejętności i są czołowymi napastnikami Europy. Co do zadań, które sobie stawiam to z pewnością jest sukces w Lidze Mistrzów. Na pewno powalczymy z Barceloną o tytuł w lidze BBVA. Najchętniej to zdobyłbym wszystkie trofea i będę do tego dążył." Carlo Ancelotti wypowiedział się także o tym kto dla niego będzie numerem 1 w bramce w nadchodzącym sezonie. "Można to pogodzić, ale mam szacunek do sukcesów Ikera i to on będzie podstawowym bramkarzem. Oczywiście Diego Lopez dostanie swoje szanse i też nie wiadomo jak będzie prezentował się Iker. Myślę, że ta rywalizacja wyjdzie nam wszystkim na dobre."-  tymi słowami zakończył swoją wypowiedź Carlo Ancelotti, nowy szkoleniowiec Królewskich.

Ronaldo: "Jestem rządny sukcesów"

Jest uważany za jednego z najlepszych piłkarzy globu. Jego rywalizację z Leo Messim chyba każdy zna. Portugalczyk w ostatnich latach był w cieniu atomowej pchły i mimo, iż obaj zawodnicy oficjalnie nie mówią o rywalizacji to każdy chce osiągać sukcesy klubowe i indywidualne. Ostatnio na temat swoich oczekiwań i rywalizacji z Messim wypowiedział się właśnie CR7. "Największym pragnieniem każdego piłkarza jest tryumf w Lidze Mistrzów. Oczywiście ja też mam takie pragnienie. Jestem profesjonalistą, znoszę porażki, ale chce by moja ciężka praca przynosiła efekty w postaci tryumfów. Mimo sukcesów w Manchesterze, tych klubowych oraz indywidualnym, nadal jestem rządny sukcesów. Czuję ten głód i wiem, że ten sezon zaspokoi moje potrzeby. Chcemy zdobyć potrójną koronę i wiem, że nam się to uda. Co do rywalizacji z Leo, to są to tylko wymysły mediów. Po prostu robimy swoje i to jest najważniejsze. To prawda, że Messi zdobywał w ostatnich latach Złote Piłki, ale one nie są najważniejsze. W swojej kolekcji mam już jedną, ale zawsze znajdzie się miejsce dla następnych. Mam wielkie oczekiwania co do tego sezonu. Oby ominęły nas nieszczęścia, a wszystko pójdzie po naszej myśli." - tak zakończył swoją wypowiedź popularny CR7.

Sagi transferowej Lewandowskiego ciąg dalszy

Tą historie zna chyba każdy. W półfinałowym spotkaniu Ligi Mistrzów, między Realem Madryt, a Borussią Dortmund Robert Lewandowski strzelił graczom Galacticos 4 bramki. Było to historyczne osiągnięcie. Nikt w historii nie dokonał tego, czyli nie zdobył 4 bramek w półfinale tych rozgrywek. Był to jeden z wielu powodów, który spowodował, że Lewy jest teraz jednym z najbardziej rozchwytywanych piłkarzy w tym okienku transferowym. Zainteresowanie tym piłkarzem jest duże, a wśród faworytów do pozyskania Polaka są m.in. Barcelona, Real Madryt, Chelsea, Arsenal oraz Bayern. Faworytem mediów jest Bayern Monachium. Tryumfator Ligi Mistrzów z sezonu 2012/2013 zrobi wszystko, by pozyskać Roberta, a przy okazji osłabić rywala, czyli Borussię. Królewscy także nie składają broni i są wstanie wyłożyć pieniądze na Lewego. 25-letni napastnik mógłby być podstawowym graczem, bo od kiedy z klubu odszedł Higuain to Real ma tylko jednego solidnego napastnika, Karima Benzeme. Francuz nie zachwyca swoją grą i napastnik na pewno się przyda. Mówi się jednak, że pierwszym napastnikiem na liście Królewskich jest Luis Suarez, zawodnik Liverpool'u. Urugwajczyk jest bardziej ceniony przez włodarzy Realu i wszystko wskazuje na to, że to tego piłkarza będą chcieli ściągnąć na Santiago Bernabeu Królewscy.

Spoiler for Hiden:
Na forum dotychczas się nie udzielałem, ale mam nadzieję, że ta kariera będzie miała swoich sympatyków. Tą karierę prowadzę też na innym forum i tam jestem trochę dalej z odcinkami. Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2014, 20:00:53 wysłana przez Lysy10KKS »

Offline undertaken

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.03.2012r.
    • http://realmadrid.siteor.pl/
Odp: Real Madryt by Lysy10KKS |#1 Zapoznanie|
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 18, 2014, 20:56:58 »
Mój ulubiony klub osobiście chciałem nawet zrobić drugą kariere z 14 i grać Realem ale lepiej coś skończyć niż zaczynać na nowo. Tylko nie kupuj lewego ,boże uchroń. Suarez jak najbardziej. Bardzo dobry początek
Warriors by undertaknen

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 19, 2014, 12:39:43 »
Dobrze tekstowo, estetycznie, mi pasuje  ;) Spróbuj może wsadzić Lewandowskiego do Realu u siebie, będzie fajna alternatywa.
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 19, 2014, 13:05:54 »
Początek dobry, wszystko jak na razie estetyczne i na swoim miejscu. Ale mam jedną uwagę. Ramka do zdjęć powinna być jeszcze trochę mniejsza. Ale to tylko taka moja drobna uwaga.
Co do kariery, obyś ją popisał długo i czerpał przyjemność. Liczę także na to że Lewy znajdzie się w Realu. Powodzenia. :)

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 19, 2014, 14:21:08 »
Fajne te karty zawodników i sztabu :) Powodzenia i pisz jak najdłużej
" border="0" border="0

Offline Lysy10KKS

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Real Madryt by Lysy10KKS |#2 Przed sezonem cz.1|
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 19, 2014, 22:41:37 »
|#2 Przed sezonem cz.1|

Podsumowanie okresu przygotowawczego sezonu 2013/2014

Dzisiejszy odcinek poświęcimy na podsumowanie okresu przygotowawczego sezonu 2013/2014. Trener Ancelotti jest zadowolony z pracy wykonanej podczas całego cyklu. Włoch nastawia się na grę z kontry i ten aspekt opracowywali zawodnicy. Każdy ma nadzieję, że ciężka praca przyniesie korzyści i będzie gwarancją przyszłych sukcesów. Dużo mówiło się o nowym asystencie trenera. Zinedine Zidane jest bardzo zadowolony z faktu, że powierzono mu taką funkcję. Popularny "Zizou" ma dużą wartość w oczach trenera. Widać, że współpraca obu panów jest bardzo dobra. Piłkarze są bardzo zadowoleni z nowego trenera oraz tego jaką pracę wykonali. Przypomnijmy, że Real zagrał w okresie przygotowawczym siedem meczy. Na początku pewnie wygrali z angielskim klubem, Bournemouth 0:4, ale następnie padł bezbramkowy remis z Lyonem. Kolejnym rywalem było PSG, które spowodowało, że Królewscy zanotowali pierwszą porażkę w przygotowaniach i ulegli 2:1. Następnie po zaciętym meczu zwyciężył 2:3 z brazylijskim Corinthians. W meczu z Evertonem po raz kolejny padł bezbramkowy remis, dwa następne mecze zakończyły się najpierw remisem 2:2 z Chelsea oraz zwycięstwem 0:2 z Juventusem. Oczywiście były to mecze czysto towarzyskie i trener Ancelotti próbował różnych składów i ustawień. Najważniejsze jest to, że trener i zawodnicy są zadowoleni z okresu przygotowawczego. Liczymy na to, że Real pokaże w tym sezonie pazur i będzie królował w świecie futbolu. Poniżej zamieszczamy komplet wyników w czasie przygotowań do sezonu.

Wyniki spotkań

Bournemoth 0:4 Real Madryt
34' Ronaldo, 52' Jese, 62' Di Maria, 76' Isco

Lyon 0:0 Real Madryt

PSG 2:1 Real Madryt
12' Ibrahimović, 80' Cavani - 76' Modrić

Corinthians 2:3 Real Madryt
57' Pato, 84' Pato - 7' Morata, 35' Alonso, 63' Ronaldo

Everton 0:0 Real Madryt

Chelsea 2:2 Real Madryt
31' Mata, 64' Torres - 13' Jese, 89' Benzema

Juventus 0:2 Real Madryt
66' Di Maria, 73' Isco

Spoiler for Hiden:
Wiem, wiem krótki odcinek, mogłem jeszcze dużo na temat przygotowania do sezonu napisać, ale zdecydowałem, że nie ma się co rozpisywać i jak najszybciej zacząć sezon. W przyszłym odcinku zapowiedź sezonu, transfery. Pozdrawiam!

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
Odp: Real Madryt by Lysy10KKS |#2 Przed sezonem cz.1|
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 20, 2014, 12:56:41 »
A wśród transferów ma się znaleść ... Lewandowski !  ;D
" border="0

Offline RobSoN7

• Kapitan reprezentacji
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 25.08.2009r.
  • ¡La vida es blanca!
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 20, 2014, 14:59:57 »
Znaleźć jak już.

Offline espon

• Junior
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 20, 2014, 18:16:26 »
Okres przygotowawczy możecie uznać, za jak najbardziej udany. Wyniki pokazują, że jesteście w dobrej formie i w meczach o punkty bardziej się rozkręcicie.
Co do transferów, to liczę na ciekawe ruchy zarządu i przede wszystkim transfer Lewego ;)

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 20, 2014, 19:11:18 »
Znaleźć jak już.

Jasne że znaleźć.  ;) Dobrze by było pooglądać sobie Lewego w Realu.
" border="0

Offline Blues Fan

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 09.01.2012r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 20, 2014, 19:53:17 »
A wśród transferów ma się znaleść ... Lewandowski !  ;D

Lepiej żeby sprowadził ... Messiego ;D Najlepiej żeby konkurował z CR7 o pozycję w składzie  ;D
" border="" border="0

To Blues Fan, tego nie ogarniesz ... - Hose444

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 20, 2014, 20:00:34 »
Lepiej żeby sprowadził ... Messiego ;D Najlepiej żeby konkurował z CR7 o pozycję w składzie  ;D

Ty lepiej powiedz co z Twoją karierą 78 ?  ::)
" border="0

Offline Blues Fan

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 09.01.2012r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 20, 2014, 20:11:49 »
@hose444

Spoiler for Hiden:
W najbliższym czasie będzie bo ferie się zaczęły  :)

PS. Sorry za spam
" border="" border="0

To Blues Fan, tego nie ogarniesz ... - Hose444

Offline Lysy10KKS

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Real Madryt by Lysy10KKS |#3 Przed sezonem cz.2|
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 20, 2014, 20:17:39 »
|#3 Przed sezonem cz.2|

Zapowiedź sezonu

Kaka, Ozil i Albiol - tych piłkarzy już nie zobaczymy w barwach Realu

Już za tydzień rozpoczynamy zmagania w Lidze BBVA sezonu 2013/2014. Każdy zapowiada kolejną bitwę pomiędzy Realem i Barceloną i walka innych o trzecie miejsce. Jednak nie można nie doceniać Atlethicu Bilbao czy Atletico Madryt. W tej lidze od lat mówi się tylko o gigantach o tym, że nie mają żadnej konkurencji prócz siebie. W tym sezonie będzie ciekawie, powalczyć na pewno będzie mógł Real Sociedad czy Sevilla. Jednak z tych klubów najpoważniejszym kandydatem do walki z dwoma gigantami jest niewątpliwie Atletico. Drużynę opuścił Falcao, ale wzmocnienia także były. Najważniejszym transferem było zakupienie Davida Villi z Barcelony za "marne" 5 mln euro. Cena bardzo dobra jak za takiego piłkarza. Trener Diego Simeone chyba może się pochwalić najlepszą kadrą z klubów walczących o trzecie miejsce. Athletic od lat ma dobrą drużynę i trzeba będzie się z nimi liczyć. Przejdźmy teraz do tego co najważniejsze, czyli rywalizacji dwóch klubów, będącymi jednymi z najlepszych na świecie. Pierwszym z nich jest FC Barcelona. Klub, który po odejściu Tito Vilanovy przejął Gerardo Martino dokonał jednego transferu, ale za to bardzo dobrego. Za 50 mln euro kupili brazylijski diament z Santosu, Neymara. Nawet o tego zawodnika rywalizowały oba kluby. Transfer przeprowadziła jednak Barcelona i to oni będą się cieszyć z jego bramek i świetnych występów. Zespół z Katalonii jak zwykle ma na celu zdobycie wszystkich trofeów, tak sam jak Real. Transfer Neymara był chyba najważniejszym powodem, dla których szeregi Barcy opuścił Villa. Jak zwykle pozostaje nam czekać na katalońską tici-tacę i świetną grę Blaugrany. Działacze zapowiedzieli, że więcej transferów nie przewidują. Przejdźmy teraz do klubu z Madrytu. Real nie próżnował w transferach i pewnie jeszcze nie powiedział ostatniego słowa. Kupili Illaramendiego, Carvajala, Casemiro, Isco. Największym zakupem Królewskich okazał się Walijczyk Gareth Bale. Oficjalnie mówi się o kwocie 91 mln euro. Są wątpliwości co do zasadności tej ceny. Oczywiście, większość ekspertów mówi o zbyt dużej cenie i można się z tym zgodzić. Oczywiście były także pożegnania w Madrycie. Odszedł Kaka, Higuain, Callejon, Carvalho, Albiol, Adan oraz... Mesut Ozil. Odejście Niemieckiego pomocnika było dużym ciosem dla drużyny oraz zawodników. Każdy dziwił się, że taki piłkarz odszedł z klubu, w którym czuł się dobrze. Oficjalnym powodem jest imprezowy styl życia. Ojciec Ozila skrytykował oficjalnie Pereza i powiedział, że ten zachował się niehonorowo. Nie wiemy jaki jest prawdziwy powód, ale faktem jest, że Ozila na Santiago Bernabeu już nie ma. Co do przyszłych transferów mówi się o odejściu Coentrao. Lewy obrońca ma ponoć ofertę z Manchesteru United i jest ona rozważana przez właścicieli klubu. Mówi się także o transferze Samiego Khediry, ale o transferze nie chce słyszeć Carlo Ancelotti, który chce, by Sami grał u niego w drużynie. Co do przyszłych transferów do klubu to coraz mniej prawdopodobny jest transfer Roberta Lewandowskiego, ponoć Borussia nie chce pozbywać się piłkarza, co spowodowało wielkie oburzenie samego Lewandowskiego. Sprawa jest bardzo skomplikowana i do rozwiązania jej jeszcze trochę poczekamy. Jednym z rozwiązań tej sprawy może okazać się zakup Luisa Suareza. Jeśli Urugwajczyk przyjdzie do Realu, to temat Roberta będzie zamknięty. O transferach poinformujemy wkrótce. To wszystko jeśli chodzi o zapowiedź tego sezonu. Miejmy nadzieję, że wszystkie ruchy transferowe pozwolą nam na przeżywanie wielkich emocji w tym sezonie BBVA. Serdecznie zapraszamy na ten sezon, zapewniamy, że nie będzie nikt żałował.

Terminarz na sezon 2013/2014 Ligi BBVA

Terminarz na sezon 2013/2014 został już ogłoszony. W pierwszej kolejce Real zainauguruje sezon w wyjazdowym spotkaniu z Osasuną. Oczywiście liczymy na zwycięstwo Królewskich, ale w futbolu wszystko jest możliwe. Pierwszym poważniejszym rywalem Realu będzie Atletico, a mecz zostanie rozegrany 16. września na Santiago Bernabeu. Na Gran Derbi pozostanie nam czekać, aż do 17. listopada, a mecz zostanie rozegrany na Camp Nou. Poniżej zamieszczamy plan wszystkich meczy Galacticos na rundę jesienną.

Runda jesienna sezonu 2013/2014

1.Kolejka:
25.08.13r. Osasuna - Real Madryt

2.Kolejka:
03.09.13r. Rayo - Real Madryt

3.Kolejka:
08.09.13r. Espanyol - Real Madryt

4.Kolejka:
16.09.13r. Real Madryt - Atletico Madryt

5.Kolejka:
22.09.13r. Real Madryt - Elche

6.Kolejka:
30.09.13r. Villareal - Real Madryt

7.Kolejka:
06.10.13r. Valencia - Real Madryt

8.Kolejka:
13.10.13r. Real Madryt - Getafe

9.Kolejka:
21.10.13r. Real Sociedad - Real Madryt

10.Kolejka:
27.10.13r. Almeria - Real Madryt

11.Kolejka:
04.11.13r. Real Madryt - Levante

12.Kolejka:
10.11.13r. Real Madryt - Celta Vigo

13.Kolejka:
17.11.13r. FC Barcelona - Real Madryt

14.Kolejka:
25.11.13r. Real Madryt - Malaga

15.Kolejka:
28.11.13r. Real Madryt - Granada

16.Kolejka:
10.12.13r. Betis Sevilla - Real Madryt

17.Kolejka:
09.12.13r. Real Valladolid - Real Madryt

18.Kolejka:
12.12.13r. Real Madryt - Athletic Bilbao

19.Kolejka:
15.12.13r. Sevilla - Real Madryt

Podsumowanie transferów Realu w letnim okienku transferowym.

Przejdźmy teraz do transferów, których dokonali Królewscy. Zakupili trzech zawodników, a sprzedali jednego. Poniżej przedstawiamy sylwetki tych zawodników.

PRZYBYLI:

Luis Suarez - 40 mln € (Liverpool)

Suarez ma przynieść Realowi sukcesy. Mamy nadzieję, że tak będzie

Luis Suarez kosztował Królewskich 40 mln €. Może nie aż tak drogo, ale suma wszystkich wydatków w tym okienku jest ogromna. Real może sobie na to pozwolić. Urugwajczyk podpisał 4-letni kontrakt i ma on być podstawowym zawodnikiem, jak zapowiedział Carlo Ancelotti. Co na to Benzema? Oczywiście zapowiedział, że tak łatwo się nie podda i będzie walczył o pierwszy skład. Zapowiada się w tym sezonie na prawdę zacięta rywalizacja o rządy na szpicy w barwach Królewskich. Ten transfer spowodował, że nie ujrzymy w koszulce Realu Roberta Lewandowskiego. Szkoda, ale włodarze nie mogli czekać na zgodę Borussi, bo potrzebowali napastnika z prawdziwego zdarzenia natychmiast. Padło na "Wampira z Anfield", teraz będzie to Wapir z Bernabeu". Już wcześniej piłkarz zapowiedział, że raczej skupi się na grze i mamy nadzieję, że tak będzie.

Mattia De Sciglio - 15 mln € (AC Milan)

Transfer De Sciglio to melodia przyszłości - tak podsumował transfer Zidane, asystent Ancelotti'ego

Kosztował "zaledwie" 15 mln euro, ale tak na prawdę jest to transfer przyszłościowy. Piłkarz grający na pozycji prawego obrońcy ma właśnie w przyszłości być silnym ogniwem defensywy klubu z Bernabeu. Może on też grać na lewej obronie, gdzie po odejściu Coentrao będzie mógł walczyć o miejsce w składzie z Marcelo. Jest jeszcze Carvajal i wielu innych zawodników. Będzie miał ciężką, ale mamy nadzieję, że da radę i wspomoże swoją grą Real Madryt.

Julian Draxler - 30 mln € (Schalke 04)

Julian Draxler - jeden z największych talentów młodego pokolenia

Niemiecki zawodnik jest uważany za jednego z najbardziej utalentowanych piłkarzy młodego pokolenia. Ten sezon miał jeszcze spędzić w Schalke, ale ostatecznie wylądował w Realu. Eksperci są podzieleni, jedni mówią o tym, że za szybko wyjechał i może się spalić, na to drudzy odpowiadają, że przejście do Realu było najlepszym wyborem. O tego piłkarza biło się kilka znaczących klubów, ale to Real wyszedł z tej rywalizacji zwycięsko. Konkurował m.in. z Barceloną, z którą to rywalizowali o Neymara. Wtedy górą byli Katalończycy. Kolejny transfer z myślą o przyszłości. Razem z Isco i Modriciem będą rywalizować o miejsce w pierwszym składzie.Życzymy Draxlerowi szczęścia w przygodzie z Realem, oby trwała ona jak najdłużej.

ODESZLI:

Fabio Coentrao - 20 mln € (Manchester United)

Coentrao to kolejny zawodnik, który latem opuścił szeregi Realu

Transfer Portugalczyka stał się faktem. Od dawna mówiło się o odejściu tego zawodnika. Sam piłkarz mówił, że chce odejść. Prezes Perez nie próbował zatrzymywać Fabio i przyjął ofertę Manchesteru United, opiewającą na 20 mln euro. Powodem niezadowolenia była jego sytuacja w klubie. Nie potrafił on przebić się do 1-wszego składu, a na dodatek w okresie przygotowawczym także zawodził. Było to już ostatnie osłabienie i więcej sprzedaży w Realu nie będzie. Prezes Florentino Perez oficjalnie zapowiedział, że udział w letnim okienku transferowym Realu już się zakończył.

Spoiler for Hiden:
Jak się okazało, Lewy nie zawitał na Santiago Bernabeu, ale Suarez bardziej do mnie przemawiał i osobiście uważam go za napadziora pasującego do Realu. No cóż kariera powoli nabiera tempa, a ja staram się jak najszybciej dojść do momentu gdzie jestem w tej karierze na innym forum. :)

Offline espon

• Junior
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 20, 2014, 20:48:58 »
No i stało się. Lewy nie dal Realu, ale no cóż. Mam nadzieję, że Suarez będzie równie dobrym zakupem, 40mln to zdecydowanie kwota, za którą zawodnik musi odpłacić świetnymi występami. Ciekawe, jak zaprezentują się dwa inne nabytki. O ile Draxler, sądzę nie przebije się tak łatwo do 11, o tyle De Sciglio może powalczyć. Prawy obrońca Arbeloa nie jest graczem zbytnio wartościowym, ale jego wieloletni staż powinien być górą, za to lewa strona po odejściu Coentrao pozostaje sprawą otwartą. Marcelo często ma wahania formy i zapowiada się ciekawa walka między graczami.

Co do rundy jesiennej. Terminarz ułożył się wam stosunkowo łatwo i mecze z groźnymi rywalami macie "po rozrzucane", dlatego będzie wam łatwiej. Jeżeli do meczu z Barcą nie zgubicie punktów to sądzę, że będzie to mecz o mistrzostwo jesienni. A może zagrożą inni? Sezon zapowiada się ciekawie i jestem niezwykle ciekaw pierwszej kolejki, gdyż pokaże ona na co stać poszczególne zespoły.

Offline undertaken

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.03.2012r.
    • http://realmadrid.siteor.pl/
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 21, 2014, 17:24:09 »
Masz tak niszczycielską drużynę ,że strach się bać jeszcze Draxler z Suarezem OMG ,De Sciglio myślę że nie odegra żadnej większej roli w klubie chyba że będzie grał na boku bo w środku nie ma dla niego absolutnie miejsca.
ładnie to wygląda treściwie zdjęcią równe tyle że masz za mocny skład mogłeś się jeszcze kogoś pozbyć. Bogu dzięki ,że nie ma Lewego w Madrycie!
Warriors by undertaknen

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 21, 2014, 17:32:20 »
 :o graficznie mega to wszystko wygląda i chociarz że jestem Cules to musze przyznać twoja kariera Realem robi wrażenie.

Offline Lysy10KKS

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Real Madryt by Lysy10KKS |#4 Zapowiedź 1.Kolejki Ligi BBVA|
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 21, 2014, 20:10:14 »
|#4 Zapowiedź 1.Kolejki Ligi BBVA|

Zapowiedź inauguracyjnej kolejki Ligi BBVA

Tą piłką będą rozgrywać mecze zawodnicy w sezonie 2013/2014

Drużyny już po okresach przygotowawczych, nowa piłka, którą będą grali zawodnicy w tym sezonie zaprezentowana, więc możemy ruszać w rejs z hiszpańskim futbolem. Przed sezonem najważniejszym pytaniem jest kto wygra ligę, Barcelona czy Real? Obie drużyny są uzbrojone, chociaż więcej szumu niewątpliwie zrobił na rynku Real i po transferze Bale'a i Suareza drużyna na prawdę ma już kadrę na miarę zdominowania ligi. Wszystkiego jednak dowiemy się po 38. niezapomnianych kolejkach.

W pierwszej kolejce najciekawszym spotkaniem będzie spotkanie Sevilli z Barceloną, a mecz zostanie rozegrany na Estadio Ramon Sanchez Pizjuan. Faworytem bukmacherów jest oczywiście Blaugrana i możemy się spodziewać wielkiego futbolu na stadionie Sevilli. Piłkarze Gerardo Martino na pewno będą chcieli pokazać w jakiej są formie, a piłkarze Emery'ego będą chcieli ich z pewnością powstrzymać. Czy jest to jednak możliwe? Dowiemy się już w niedzielę. W sobotę zagra natomiast największy rywal Barcy, Real Madryt. Piłkarze Carlo Ancelotti'ego pojadą na Estadio El Sadar na mecz z Osasuną i ten mecz zacznie serię trzech meczy na wyjeździe. Taki układ zaskoczył włodarzy Realu, ale taki jest terminarz i ustalenia. Mimo to faworytem będą Królewscy, którzy byli bardzo aktywni na rynku transferowym i możemy się zastanawiać ile i w jakim stylu wygrają piłkarze Realu. Oczywiście niespodzianki to nieodłączna część sportu i wszystko może się wydarzyć. Piłkarze Ancelotti'ego muszą wygrać, by już na starcie, w przypadku zwycięstwa Barcelony, nie zostać w tyle. Każde potknięcie może mieć ogromne konsekwencje i tą świadomość muszą mieć piłkarze Królewskich, którzy już zapowiedzieli mocne uderzenie na starcie sezonu. Po tych zapowiedziach piłkarze Javi'ego Garcii powinni się skupić na obronie, ale to tylko słowa, a wszystko zweryfikuje boisko. W pozostałych spotkaniach ciekawie powinno być w meczu pomiędzy Valencią, a Villarealem. Oczywiście spotkanie Athleticu Bilbao z Malagą także zapowiada świetne widowisko, ale z pozostałych meczy niewątpliwie najciekawszym będzie spotkanie na Estadio Anoeta, gdzie miejscowy Real Sociedad zagra z Atletico Madryt. Piłkarze Arrasate grali w tym sezonie w el. Ligi Mistrzów, ale odpadli w dwumeczu z Arsenalem i będą musieli zadowolić się grą w Lidze Europy. To jednak nie zmniejsza ich wartości i szans w meczu z drużyną Diego Simeone. Już w pierwszej kolejce tego sezonu będziemy świadkami ciekawych spotkań i nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać na pierwsze rozstrzygnięcia i niespodzianki. Poniżej zamieszczamy zestaw spotkań pierwszej kolejki Ligi BBVA.

Spotkania 1.Kolejki Ligi BBVA

Osasuna - Real Madryt
Celta Vigo - Real Betis
Valencia - Villareal
Valladolid - Granada
Getafe - Elche
Athletic - Malaga
Real Sociedad - Atletico
Sevilla - Barcelona
Almeria - Espanyol
Levante - Rayo

Spoiler for Hiden:
Bardzo dziękuje za wszystkie opinie, każdy Wasz komentarz jest dla mnie wielką motywacją i dajecie powody, by właśnie tutaj pisać. Cieszy ilość zainteresowanych tą karierą, a także ilość i jakość karier na całym forum. Ten dział malutkimi krokami dochodzi do siebie i bardzo się z tego cieszę. Pozdrawiam! :)

Offline espon

• Junior
  • *
Odp: Real Madryt by Lysy10KKS |#4 Zapowiedź 1.Kolejki Ligi BBVA|
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 21, 2014, 20:13:10 »
Wszystko dobrze i ciekawie opisane, aczkolwiek mam nadal to zastrzeżenie dotyczące wielkości ramki do zdjęć. Zmniejsz ją trochę, gdyż jest zdecydowanie nie dopasowana :p

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 22, 2014, 10:03:25 »
Myślę, że Real dobrze wejdzie w sezon, a potem będzie się rozkręcać, a kulminacją będzie Gran Derbi.
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 22, 2014, 10:03:25 »