Autor Wątek: Manchester City Football Club | #13  (Przeczytany 7469 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cena1508

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 12.08.2013r.
  • Gram w: PES 2013, FIFA 13, PES 2014, FIFA 14, PES 2015, PES 2016
Odp: Manchester City Football Club | #10
« Odpowiedź #40 dnia: Luty 03, 2014, 21:20:30 »
Dobre spotkanie tylko szkoda że było tak nerwowo, ale wygrana cieszy :)

Offline Maelecjus

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 03.07.2011r.
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #41 dnia: Luty 03, 2014, 21:43:03 »

Super. Nie widziałem jeszcze tak debilnego komentarza.

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #42 dnia: Luty 03, 2014, 21:46:41 »

Zanim napiszesz coś przeczytaj chociaż wynik spotkania...

Offline cena1508

• Amator
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 03, 2014, 21:47:21 »
Super. Nie widziałem jeszcze tak debilnego komentarza.

źle spojrzałem na wynik, bo byłem zmęczony. Każdemu mogło się zdarzyć.

Offline Maelecjus

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #44 dnia: Luty 03, 2014, 21:48:27 »
Ale i tak przed napisaniem komentarza należy przeczytać cały post, od deski do deski. ::) A nie tylko wynik.

Uwaga na słownictwo Kolega zrobił źle, że nie uszanował czyjejś pracy i napisał coś bezmyślnie, ale nie można nikogo obrażać i dawać wulgaryzmy // espon
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2014, 17:25:56 wysłana przez espon »

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #45 dnia: Luty 03, 2014, 22:44:33 »
Ale i tak przed napisaniem komentarza należy przeczytać cały post, od deski do deski. ::) A nie tylko wynik. Takie komentarze to możesz sobie w du*e wsadzić.

Masz racje, też nie lubie jak ktoś tylko przeczyta wynik i dobre jest... dam mu komenta, cena1508 oczywiście nikt ci nie kazuje wszystkiego czytać z przebiegu spotkania ale chociaż popatrz kiedy zostały strzelone gole i jak itd.

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #46 dnia: Luty 03, 2014, 22:53:19 »
Takie komentarze to możesz sobie w du*e wsadzić.
Opanuj się
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2014, 22:55:04 wysłana przez Artur 7 »
" border="0" border="0

Offline cena1508

• Amator
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Luty 03, 2014, 23:03:17 »
Masz racje, też nie lubie jak ktoś tylko przeczyta wynik i dobre jest... dam mu komenta, cena1508 oczywiście nikt ci nie kazuje wszystkiego czytać z przebiegu spotkania ale chociaż popatrz kiedy zostały strzelone gole i jak itd.

Macie wszyscy racje ale byłem zmęczony i czytałem też wcześniej inny artykuł i mi się pochrzaniło. Przepraszam

Offline Lysy10KKS

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 25.06.2013r.
  • Dumny Po Zwycięstwie, Wierny Po Porażce
  • Gram w: PES 2015
« Odpowiedź #48 dnia: Luty 04, 2014, 15:03:42 »

Gości starali się jak najszybciej zdobyć gola kontaktowego, a później dającego remis.

zjadłeś literkę, niby nic, ale zwróciłem na to uwagę. ;)

Cena@ zdarzył się klops, ale przynajmniej masz "naukę" na przyszłość.

Co do spotkania to błąd Nastasicia powoduje utratę bramki, a kilka minut później doszedł na jego konto faul, którego skutkiem była utrata kolejnego gola. Szkoda, że po kontaktowej bramce nie dowieźliście wyniku do końca pierwszej połowy co wydawało się łatwym zadaniem. Gdyby to Wam się udało pewnie końcowy wynik byłby inny. Potrafiliście zdobyć bramkę na 3-2, ale potem już nie starczyło czasu, by wywalczyć chociażby remis. Ciekawa sytuacja z tym przełożeniem spotkania, ale tak chciała FIFA. Teraz czas na Capital One Cup, a tam liczę na spokojne zwycięstwo. 

ed: Myślałem, że na ławce trenerskiej Galaty będzie Mancini, a jednak było inaczej.

Offline Maelecjus

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
Manchester City Football Club | #11
« Odpowiedź #49 dnia: Luty 04, 2014, 15:22:38 »

Konferencja pomeczowa.

Fatih Terim.

Po zakończeniu spotkania, głos na konferencji prasowej zabrali szkoleniowcy obu ekip. Na pierwszy ogień wyszedł Fatih Terim. "Spotkanie zaczęliśmy bardzo dobrze. Tak jak sobie zakładaliśmy. Liczyliśmy, że pierwsi zdobędziemy bramkę, ale chcieliśmy to zrobić odrobinę wcześniej. Potrafiliśmy skrzętnie wykorzystać błędy naszych przeciwników i zaskoczyć ich ze stałego fragmentu gry, który nie był przygotowany. Tym bardziej należą się moim graczom olbrzymie brawa. Szkoda jednak, że ta pierwsza połowa zakończyła się stratą bramki. Wtedy mi się wydawało, że się tak zakończy. Szczerze powiedziawszy, nie spodziewałem się, że uda nam się trafić z rzutu rożnego. Zwłaszcza Didierowi, który jest naszym najgroźniejszym zawodnikiem i to dzisiaj pokazał. W drugiej części momentami było gorąco, ale kontrolowaliśmy to spotkanie. Posadziłem dzisiaj na ławce Wesleya i Buraka i myślę, że tą decyzje trafiłem w dziesiątkę. Oczywiście, są to gracze świetni, ale ostatnio ich dyspozycja nie powalała na kolana. Co nie oznacza, że to się zmieni, bo tak musi się stać. Są to zbyt dobrzy zawodnicy. Kluczem do zwycięstwa była dzisiaj dyscyplina taktyczna. Moi zawodnicy wypełnili w stu procentach moje założenia. Świetny występ zanotowali oczywiście Didier, bez którego nie dalibyśmy rady The Citizens. Chciałbym pochwalić również Kayę, ponieważ trzymał w ryzach naszą defensywę. Zdrzemną się tylko raz, ale w nieodpowiednim momencie. To pokazuje z jak mocnym i skrzętnie wykorzystującym swoje szanse rywalem dzisiaj graliśmy. Jestem bardzo zadowolony z postawy mojej drużyny i mam nadzieję, że w pojedynku z Bayernem będziemy równie mocni. Pragnę pogratulować również Manuelowi, bo jego ekipa również zagrała bardzo dobre spotkanie i kibice na pewno się nie nudzili. Oddaje głos mojemu koledze po fachu."

Manuel Pellegrini.

Następnie przyszła kolej na Manuel Pellegriniego.Muszę z całego serca podziękować moim piłkarzom za wole walki oraz... Fatihowi, który nastawił swoją ekipę tak, że pokazał mankamenty w naszej grze. Widać, że ich jest sporo. Dużo do poprawienia jest w grze defensywnej. W naszej rodzimej lidze nie było aż tak tego widać, bo nie graliśmy jeszcze z tak klasowym zespołem. Champions League to już najwyższy poziom. Tam każdy błąd jest wykorzystywany w stu procentach. I to było dzisiaj widać. Indywidualne błędy spowodowały, że nasza sytuacja robiła się coraz gorsza. Matija jeszcze w niejednym meczu uratuje nam punkty. Jest on jeszcze młodym zawodnikiem i musi się sporo nauczyć, ale ciężko pracuje i rozwija swój talent, który ma nietuzinkowy. Mam do niego zaufanie. Jeden mecz nie przekreśla jego szans na grę, bo przecież ze Stoke zagrał niczym profesor, Dzisiaj przeciwnika miał arcytrudnego. Wiemy jaką klasę prezentuje Drogba. Mimo swojego wieku jest on jednym z najlepszych napastników w Europie. Przecież wiek to tylko liczba. <śmiech> Najlepszym przykładem może być Buffon, który mimo swoich 36 wiosen, wciąż jest wybitnym golkiperem. Wróćmy jednak do meczu... Powtórzę, nie graliśmy źle, ale gospodarze byli dzisiaj po prostu lepsi i bezapelacyjnie zasłużyli na trzy punkty. Gra w ofensywie niezbyt nam się układała, ale to przez twardą i agresywną grę piłkarzy Galaty. Potrafiliśmy wykorzystać jedyne błędy naszych rywali. Po bramce Toure uwierzyłem, że możemy dzisiaj zgarnąć nawet całą pulę, ale potem... Nie wiem czy brak koncentracji spowodował kolejną stratę gola, ale tak być nie może. Mam nadzieję, że w następnych spotkaniach będziemy bardziej "dojrzalsi" piłkarsko i solidniejsi w defensywie. Teraz czeka nas pojedynek z Barnsley, a w Champions League zmierzymy się z Zenitem, który również za wszelką cenę będzie chciał zdobyć pierwsze punkty po porażce z Bayernem.

Spoiler for Hiden:
ed: Myślałem, że na ławce trenerskiej Galaty będzie Mancini, a jednak było inaczej.

Wtedy trenerem Galaty był jeszcze Terim.

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
Odp: Manchester City Football Club | #11
« Odpowiedź #50 dnia: Luty 04, 2014, 17:30:05 »
No i szkoda tej przegranej :( Mecze z Galatą są zawsze trudne, a szczególnie kiedy pomagają im własne ściany. Już na początku objęli prowadzenie i wypełniali założenia trenera co pozwoliło im osiągnąć cel. Wam za to zabrakło czasu na choćby remis i z trudnego terenu wyjeżdżacie bez zdobyczy punktowej.

Offline Maelecjus

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
Manchester City Football Club | #12
« Odpowiedź #51 dnia: Luty 05, 2014, 22:00:36 »

Wieści z Etihad. Pojedynki w Capital One Cup.

Trzeciego września w ramach II rundy Capital One Cup Manchester City udał się do Nottingham, aby skonfrontować swoje siły z Notts County FC. Pojedynek ten The Citizens wygrali 5:1, mimo że przegrywali po bramce Danny'ego Haynesa. (Nie opisywałem dokładnie, w osobny poście tego meczu, ponieważ uznałem, że jest to zbędne i nie zainteresuje on nikogo). Mimo to Obywatele, w mocno rezerwowym składzie, potrafili awansować do dalszej fazy turnieju. Najpierw, tuż przed przerwą wyrównał Jesus Navas. Warto dodać, że w bramce gospodarzy świetnie spisywał się Bartosz Białkowski. W przerwie nastąpiła zmiana, która odmieniła sytuacje na boisku. Guidetti ustąpił miejsca Nimely'iemu. Bramki strzelali kolejno Javi Garcia (54. minuta) oraz Boyata (74. minuta). Wtedy zaczęło się show Nimely'ego. Anglik najpierw podwyższył prowadzenie w 76. minucie, a osiem minut później zdobył jedną z najładniejszych bramek w tym roku. Długie podanie posłał do niego James Milner, a Anglik cudownym lobem z powietrza ustalił wynik spotkania.

W III rundzie Manchester City trafił na lepszego rywala. Pojechał on do Barnsley na pojedynek z tamtejszą drużyną. Warto dodać, że zawodnikiem ekipy z Championship jest Tomasz Cywka. Nimely, tym razem, wyszedł w podstawowym składzie, a Gudetti usiadł na ławce. Anglika partnerował w ataku Stevan Jovetić, który ze zebrał zbyt dobrych opinii za poprzedni swój mecz w Capital One Cup. Tym razem Czarnogórzec zagrał zdecydowanie lepiej strzelając hattricka, ale wszystko po kolei. Rozpocznijmy może od wyniki, bo on jest kluczowy. The Citizens - podobnie jak z Notts Country - zwyciężyli 5:1. Pierwsze trzy bramki strzelił właśnie Jovetić. Był to jego pierwszy hattrick w barwach Obywateli i to od razu klasyczny. W drugiej połowie piersi gola zdobyli gospodarze. Z rzutu karnego trafił Marcus Pedersen. Była to 69. minuta. Sześć minut później do siatki rywali trafił Jack Rodwell. Było to jego trzecie trafienie dla barw drużyny z Etihad Stadium. Wynik ustalił w 90. minucie Nimely, który dwoił się i troił, ale nie mógł pokonać Steele'a.

Duże plusy w zeszycie Manuela Pellegriniego po tych spotkanich widnieją na pewno przy nazwiskach Alexa Nimely'ego i Stevana Joveticia, który zwłaszcza w spotkania z Barnsley pokazał klasę inkasując hattricka. Dobrze wyglądał również Marcos Lopes, który nie był wystawiany na swojej nominalnej pozycji, ale radził sobie zupełnie przyzwoicie. W środku pola rządzili Javi Garcia i Jack Rodwell. Obaj zaliczyli po jednym trafieniu. Ze swoich występów mogą być zadowoleni, a w szczególności Anglik. Na pochwały zasługuje również Dedryck Boyata, który coraz częściej pokazuje, że w najbliższym czasie może okazać się on podstawowym obrońcą The Citizens.

Warto pomówić również o zaskoczeniach, a nawet sensacjach w drugiej i trzeciej rundzie Capital One Cup. Największą, niebywałą sensacją jest porażka Manchesteru United z Brentfort! Czerwone Diabły uległy rywalom 2:1 i pożegnały się już z tymi rozgrywkami. Małą niespodziankę swoim fanom sprawili również zawodnicy Derby County, którzy pokonali w takim samym stosunku Sunderland. Następnie pokonali kolejną drużynę z Premier League, czyli Fulham! Wynik tego spotkania to również 2:1. W 1/8 finału Manchester City zmierzy się z West Bromwich Albion. Będzie to mecz wyjazdowy. Hitem w tej fazie turnieju będzie pojedynek na Emirates Stadium, gdzie Arsenal zmierzy się z Chelsea! Zapowiadają się ciekawe derby.

Spoiler for Hiden:
Myślę, że takie przedstawienie sytuacji jest lepsze od zwykłego posta z meczem.

Offline cena1508

• Amator
  • *
Odp: Manchester City Football Club | #12
« Odpowiedź #52 dnia: Luty 06, 2014, 18:10:11 »
Świetna postawa Nimely'ego i Joveticia. Następny mecz gracie z WBA, nie jest to przeciwnik z najwyższej półki, ale i tak może zaskoczyć.

Offline Maelecjus

• Trampkarz
  • *
  • Autor wątku
Manchester City Football Club | #13
« Odpowiedź #53 dnia: Luty 09, 2014, 01:38:42 »
28 września 2013 r.

Ostra strzelanina.

Na ostatni wrześniowy mecz, Manchester City udał się do oddalonego o około 86 mil Birmingham. The Citizens gościła Aston Villa, która miała nadzieję, że jako pierwsza urwie punkty wicemistrzom Anglii. Oni, po porażce w Lidze Mistrzów z Galatasaray, swoje nastroje poprawili pewnie wygrywając w Capital One Cup z Barnsley aż 5:1. W tym meczu hattricka zdobył Stevan Jovetić. Dobra gra Czarnogórca zaowocowała tym, że w dzisiejszym spotkaniu wyszedł w podstawowej jedenastce. Zastąpił on Sergio Aguero, którego siły oszczędzał Manuel Pellegrini. Innym zawodnikiem, który swoją przyzwoitą postawą w Pucharze Ligi Angielskiej dostał szanse i w tym meczu jest Derdyck Boyata, który partnerował Vincentowi Kompanemu.

Już pierwsze minuty pokazały różnice w umiejętnościach obu drużyn. W 16. minucie po bezprecedensowym faulu Guzana na Silvie sędzia nie miał innego wyjścia i wskazał na wapno. Pod nieobecność Sergio Aguero do piłki podszedł Yaya Toure i umieścił piłkę w siatce. Wtedy wydawało się, że gościom będzie grało się łatwiej, ale to były tylko pozory. Cztery minut później podopieczni Paula Lamberta wyrównali. Do skrzydła zszedł Christian Benteke. Belg dośrodkował w pole karne, a tam pięknym szczupakiem popisał się Ashley Westwood i pokonał Joe Harta strzałem w krótki róg. Można powiedzieć, że zawodnicy The Villans zamienili się w tej akcji rolami. Radość z remisu gospodarzy nie trwała zbyt długo, ponieważ w 27. minucie kapitan Obywateli - Vincent Kompany wykorzystując dośrodkowanie z rzutu rożnego Davida Silvy, dał ponowne prowadzenie City. To był taki Hiszpan, którego zawsze chcielibyśmy oglądać. W końcu złapał wiatr w żagle. Podopieczni Manuela Pellegriniego byli głodni kolejnych bramek i poszli za ciosem. W 33. minucie dał o sobie znać Stevan Jovetić, który tylko potwierdził swoją dobrą dyspozycje. Strzał oddał Silva, ale do "wyplutej" przez Guzana piłki najszybciej dopadł właśnie Czarnogórzec i ze spokojnem, nad leżącym golkiperem gospodarzy, podwyższył prowadzenie The Citizens. Skrzydła The Villans podciął przed przerwą jeszcze Yaya Toure, który wykorzystał otwierające podanie Alvaro Negredo i ustrzelił dublet w pierwszej połowie. Iworyjczyk miał na pewno chrapkę na hattricka, ale musiał w drugiej części dorzucić jeszcze jedno trafienie.

Wydawało się, że drugie trzy kwadranse będą spokojne i mało się w nich będzie działo. Na twarzach kibiców Aston Villi wiary nie było praktycznie wcale. Na szczęście piłkarze gospodarzy dalej wierzyli w odwrócenie losów meczu. Jednak to The Citizens pierwsi trafili po zmianie stron. W 49. minucie na pojedynek przeciwko Guzanowi wyszli Jovetić i Fernandinho, który prowadził piłkę. Brazylijczyk zachował się po koleżeńsku i oddał piłkę byłemu zawodnikowi Fiorentiny, który bez najmniejszych problemów skierował piłkę do siatki strzelając tym samym dublet. To trafienie paradoksalnie zadziałało dobrze na podopiecznych Paula Lamberta, którzy potrafili zdobywać kolejne gole. Najpierw w dość dużym zamieszaniu piłka wylądowała tuż pod nogami Fabiana Delph'a, który bez zastanowienia kropnął w kierunku bramki. Piłka prześlizgnęła się przez tłum graczy w polu karnym i w krótki róg zaskoczyła Joe Harta. To jednak nie był koniec problemów City w defensywie. Osiem minut później, trzecią bramkę dla Aston Villi, a już siódmą w całym spotkaniu zdobył El Ahmadi, którego to trafienie dodatkowo zmotywowało. Popisał się on indywidualną akcją i pokonał Harta pewnym strzałem prawą stopą. Futbolówki nie zdążył zablokować Vincent Kompany, ale większa bura należy się Gaelowi Clichy'emu, który zapędzał się w akcje ofensywne i kompletnie zapominał o obronie. Radość gospodarzy z tego trafienia nie trwała długo, bo już kilkadziesiąt sekund później cieszyli się fani przyjezdnych. Rezerwowy James Milner zagrał doskonałą piłkę do Davida Silvy, który zdobył gola pięknym wolejem, który wylądował w samym okienku bramki Guzana. Był to bez wątpienia najładniejszy gol tego spotkania i to zdobyty przez najlepszego obok Toure zawodnika na boisku. Podopieczni Paula Lamberta zdołali się jednak znów podnieść i jeszcze dwa razy pokonali Joe Harta. Najpierw pokonał go Gabriel Agbonlahor, który zmienił całkowicie bezproduktywnego Libora Kozaka, a potem - tuż przed ostatnim gwizdkiem sędziego - Christian Benteke z rzutu karnego... Takie mecze przechodzą do historii. Są one najlepszą wizytówką Premier League, gdzie prawie zawsze drużyny grają w "otwarte karty". Tutaj nie istnieje takie coś jak kalkulacja i wszyscy grają na sto procent swoich możliwości. To jet właśnie piękno tego sportu. Świetny mecz, na którym kibice - myślę, że nieważne której z drużyn - bawili się doskonale.

V kolejka BPL, Villa Park
Aston Villa 5:6 Manchester City

20' Westwood (Benteke), 54' Delph, 62' El Ahmadi, 85' Agbonlahor (El Ahmadi), 90' Benteke (r.k.) - 16' Yaya Toure (r.k.), 27' Kompany (Silva), 33' Jovetić, 45' Yaya Toure (Negredo), 49' Jovetić (Fernandinho), 63' David Silva (Milner)

Aston Villa: Guzan - Lowton, Clark, Vlaar, Luna - Westwood, Sylla, Delph - El Ahmadi - Benteke, Kozak
Manchester City: Hart - Zabaleta, Kompany, Boyata, Clichy - Silva, Fernandinho, Yaya Toure, Nasri - Jovetić, Negredo

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Visca el Barca
Odp: Manchester City Football Club | #13
« Odpowiedź #54 dnia: Luty 09, 2014, 11:38:17 »
Wow nie spodziewałem się takiego wysokiego wyniku, Citizens wracają z Villa Park z kolejnymi punktami po naprawde, ciężkim spotkaniu. Zaskakuje mnie dobra forma Yaya Toure który ma już swoje lata ale nadal pokazuje że jest jednym z najlepszych pomocników i strzela w ważnym meczu dwie bramki.

Offline Lysy10KKS

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 25.06.2013r.
  • Dumny Po Zwycięstwie, Wierny Po Porażce
  • Gram w: PES 2015
Odp: Manchester City Football Club | #12
« Odpowiedź #55 dnia: Luty 09, 2014, 12:59:19 »

Spoiler for Hiden:
Myślę, że takie przedstawienie sytuacji jest lepsze od zwykłego posta z meczem.

Osobiście wolałbym właśnie taki post jak zwykle, ale to Twoja decyzja, która może wynikać po prostu z tego, że był to krajowy puchar. Cieszy odpadnięcie Man United. Z WBA powinno pójść dosyć dobrze, nawet grając na wyjeździe. Czekam na rozstrzygnięcie spotkania Arsenalu z Chelsea.

Co do spotkania z AV  to wyszedł Wam hokejowy wynik. Rewelacyjna pierwsza połowa, po której prowadziliście 1-4. Potem trochę nerwów było, ale tak na prawdę to Wasze zwycięstwo nie było zagrożone, bo trzema bramkami prowadziliście do 85. minuty, a na dodatek gdyby nie karny byłoby 4-6. Mimo to mecz, który chciałoby się oglądać cały czas. Raz na jakiś czas można sobie postrzelać, ale mam nadzieję, że inne drużyny nie pozwolą The Citizens na takie strzelanie. Zadecydowała pierwsza połowa, którą zagrałeś idealnie. Czasami się tak zdarza i wtedy nie można człowieka powstrzymać od strzelania bramek.

Offline espon

• Junior
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: Luty 10, 2014, 15:06:52 »
Ciekawy wynik dość hokejowy, lecz najważniejsze że udało wam się wygrać. Kibice zobaczyli ciekawe widowisko i zapewne nie żałują wydanych pieniędzy na bilet. Sadzę, że taki wynik nie jest jednak tylko dobrą prognozą. Musicie poprawić grę w obronie

Offline espon

• Junior
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: Luty 26, 2014, 20:21:42 »
Kariera już od 17 dni nieaktywna, dlatego w myśl regulaminu zostaje przesunięta do archiwum. W celu jej przyszłego kontynuowania należy wystosować należytą prośbę na PW do moderatora działu

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #57 dnia: Luty 26, 2014, 20:21:42 »