Autor Wątek: Atlético Mineiro Belo Horizonte by MichuVeB | #6 Wywiad z trenerem  (Przeczytany 6635 razy)

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
Spoiler for Hiden:
Myśle że zmiana klimatu zrobi mi dobrze ale również i wam czytającym. Ciągle widze kariery z CL a ja postanowiłem odmienić to i wybrałem lige Brazylijską, która ma swoje uroki w postaci Copa Libertadores. Co do poziomu gry to gram na klasie światowej.

Zdobywcy Copa Libertadores

Zawodnicy Atletico Mineiro cieszący się ze zdobycia prestiżowego pucharu

Po raz pierwszy Atletico Mineiro zdobyło Copa Libertadores w 2013 roku. Do licznego zwycięstwa przyczynił się były piłkarz m.in. FC Barcelony Ronaldinho. W pierwszym starciu z Olimpii Asuncion ulegli 2:0 lecz w rewanżu wygrali w takim samym stosunku bramkowym i doprowadzili do rzutów karnych w których ostatecznie wygrali 4:3 zdobywając pierwszy raz w historii puchar Copa Libertadores. Wyróżniającą postacią w tym meczu okazał się Ronaldinho który nie zdobył ani jednej bramki lecz był graczem który wyróżniał się nie tylko swoją techniką ale i pomaganiem kolegom w obronie. Brazylijczyk zdobył kolejne z licznych trofeów w jego karierze. Atletico Mineiro miało szanse zagrać w finale KMŚ 2013( Klubowych Mistrzostwach Świata ) ze zdobywcą Ligi Mistrzów Bayernem Monachium, jednak zostali pokonani przez Raye Casablance i to oni zagrali przeciwko Bawarczykom przegrywając 2:0 w finale KMŚ 2013.

Paulo Autuori o następnym sezonie

Atletico czekało na ten puchar od wielu lat i cieszę się że to właśnie ja jako trener zdobyłem razem z zawodnikami Copa Libertadores. Nasze cele na przyszły sezon są takie same jak były na ubiegły wygrać Copa Libertadores i dołożyć do tego jeszcze Copa do Brasil, niestety w zeszłym sezonie nie udało nam się zdobyć tego trofeum ale w tym sezonie myślę że jest to osiągalne, oczywiście trzeba szanować rywala i go respektować. Autuori wspomniał także o Ronaldinho - To wyjątkowy piłkarz który umie zrobić wszystko z piłką co chce, cieszy mnie to że podpisał z nami długoterminowany kontrakt który obowiązuje go przez trzy lata gry dla Atletico Mineiro, będzie nam napewno potrzebny.

Pełna nazwa: Clube Atlético Mineiro
Przydomek: Galo
Barwy: czarno-białe
Data założenia: 25 marca 1908
Liga: Campeonato Brasileiro Série A
Campeonato Mineiro
Stadion:   Estádio Mineirão,
Belo Horizonte, Brazylia
Prezes: Alexandre Kalil
Trener:  Paulo Autuori

Spoiler for Hiden:
Odrazu chcę napisać że w poniedziałki oraz czwartki nie będzie żadnych postów napisanych, ponieważ mam praktyki i wracam późno wieczorem, jest jeszcze taka możliwość że będe pisał w te dni gdy będe miał ''wolne''
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2014, 18:01:01 wysłana przez MichuVeB »

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
A co to jest, że ma nam i Tobie sprawić dobrze ? :P
Pisz sobie kiedy chcesz, bylebyś nie rezygnował po 10-ciu postach.
Wstęp, jak wstęp. Fajnie, że Mineiro grasz, bo jest tam Roni, mój idol z dzieciństwa  ;)
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
A co to jest, że ma nam i Tobie sprawić dobrze ? :P

Chodziło o to że wam będzie się dobrze czytało a mi pisało.

Offline undertaken

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 13.03.2012r.
    • http://realmadrid.siteor.pl/
Pociągnij to do końca chociaż jeden sezon. Nie ukrywam ,że też chciałem próbować coś grać w Brazylii w PESIE.
Warriors by undertaknen

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
Pociągnij to do końca chociaż jeden sezon. Nie ukrywam ,że też chciałem próbować coś grać w Brazylii w PESIE.

Okej spróbuje, zapisałem podwójnie save więc nic nie powinno się złego stać miejmy nadzieje.

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
Oficjalnie: Gustavo Henrique piłkarzem Atletico Mineiro

Atletico Mineiro oficjalnie potwierdziło na swojej stronie internetowej, że doszło do porozumienia z Santosem FC w sprawie transferu Gustavo Henrique. Piłkarz musi przejść jeszcze testy medyczne i ustalić z władzami ''Galo'' kwestie finansowe. Brazylijczyk ma przyjechać do Belo Horiznote(siedziba Atletico Mineiro) dzisiaj, tj. we wtorek, by poddać się badaniom. Według Brazylijskich mediów kwota transferu wyniosła 2 milionów euro, podczas gdy Santos oczekiwał, że otrzyma za swoją gwiazdę dwa miliony więcej. Stało się to ponoć pod wpływem nacisku samego piłkarza, który bardzo chciał zmienić klub. Gustavo Henrique to młody 20-letni Brazylijczyk który występuje na pozycji środkowego obrońcy i regularnie grywał w kadrze Santosu. Trener Atletico Mineiro, Paulo Autuori widzi wielką przyszłość Brazylii w młodym chłopaku i dlatego postanowił go sciągnąć by ten mógł się bardziej rozwinąć i udoskonalić.

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
Odp: Atlético Mineiro Belo Horizonte by MichuVeB | #2 Zaczynamy transfery
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 18, 2014, 16:13:59 »
Chciałbym coś powiedzieć, ale nic nie wiem o tym synu.
" border="0

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 19, 2014, 13:26:47 »
A więc wybrałeś ligę brazylijską i nie mam zastrzeżeń, gdyż uważam że to ciekawa liga z kilkoma dobrymi zespołami jednak nie tak dobrze rozwiniętymi jak te Europejskie. Ważne, aby nic Ci się nie popsuło i abyś pociągną to dość daleko.
Atletico to klub dobry z Ronaldinho w składzie, lecz pamiętajmy, że grają w 11, więc nie można skupiać się tylko na nim. Co do nabytku to kompletne "zero" w moim zasięgu jego informacji, także trzeba poczekać na pierwsze mecze. Powodzenia :)

Offline Lysy10KKS

• Amator
  • *
  • Na forum od: 25.06.2013r.
  • Dumny Po Zwycięstwie, Wierny Po Porażce
  • Gram w: PES 2015
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 19, 2014, 19:17:11 »
Nie wiem czy te klimaty to dobra decyzja. Liczę na dobrą i długą współpracę z tym klubem. Zresztą zapomnijmy co było, a zajmijmy się tym co jest teraz. Tym razem padło na Atletico z Brazylii i mam nadzieję, że pójdzie Wam tak dobrze jak temu Atletico z Madrytu. Powodzenia i wytrwałości. ;)

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 21, 2014, 17:33:44 »
Wtorek, 19.03.14r. | Estádio Mineirão, Belo Horizonte | Godzina 18:45 | I runda Copa do Brasil

Bo król jest tylko jeden!

Atletico Mineiro wygrało w pierwszej rundzie Copa do Brasil a Ronaldinho udowodnił że nadal potrafi strzelać magiczne bramki takie jak ta z 67 minuty spotkania. Dobry występ zaliczył także debiutujący w barwach ''Galo'' Gustavo Henrique który wszedł w drugiej połowie za Gilberto Silve.

Spotkanie zaczeło się pod dyktando Atletico Mineiro które było zdecydowanym faworytem. Dogodną sytuacje na strzelenie gola miał w 4 minucie Jo który dostał fantastyczne podanie od Rosinei, jednak piłka nie znalazła się w siatce a trafiła do ''koszyczka'' Edsona Bastosa bramkarza Ponte Preta. Mimo że to Atletico na początku dominowało to goście zdołali strzelić bramke jako pierwsi. W 11 minucie spotkania piłke do siatki Victora skierował Everton Santos który wykorzystał dobre podanie od Baraka. Kolejną sytuacje pod bramkową mieli goście, niestety tym razem akcja nie mogła się udać, ponieważ na minimalnym spalonym był strzelec pierwszej bramki w meczu Everton Santos. Ponte Preta nie zwalniało tempa i znów zagroziło bramce Victorowi który obronił nie łatwy strzał z dystansu Wellingtona. Do szybkiej odpowiedzi gospodarzy spotkania doszło w 28 minucie. Fernandinho podał do wbiegającego w pole karne Ronaldinho który został sfaulowany a sędzia nie miał innego wyjścia jak wskazać na ''wapno''. Jedenastkę na bramke zamienił Ronaldinho który pewnie strzelił w prawe okno bramki. Atletico Mineiro mogło wyjść na prowadzenie jeszcze przed przerwą ale strzał z dystansu Jo obronił Edson Bastos. Pierwsza połowa zakończyła się wynikiem 1:1 i zdecydowanie lepszym zespołem możemy uznać Ponte Preta które stworzyło sobie lepsze sytuacje na strzelenie bramki.

Czas zacząć drugą połowe i kolejne emocje w tym spotkaniu. Już w pierwszych minutach drugiej części szanse na pokonanie goalkeepera gospodarzy miał Chiquinho który dostał niesamowitą piłke od Uendela, jednak nie potrafił wykorzystać tej sytuacji i jego strzał minął się z bramką. Bramke na 2:1 strzelił w 67 minucie spotkania Ronaldinho który popisał się fantastycznym dryblingiem i strzałem zza pola karnego, piłka dostała takiej rotacji że bramkarz nawet nie rzucił się w strone w którą leciała futbolówka, tym strzałem Ronaldinho udowodnił że po mimo swojego wieku, dalej może być świetnym piłkarzem. Na boisku w 68 minucie spotkania zameldował się debiutujący w barwach Atletico Mineiro Gustavo Henrique który zmienił Gilberto Silve. W 73 minucie spotkania do remisu mógł doprowadzić Baraka, jednak jego strzał zatrzymał Victor. ''Co się odwlecze to nie uciecze'' można tak powiedzieć o następnej akcji która skończyła się bramką na wagę remisu a doprowadził do niej... Baraka który chwile wcześniej nie mógł pokonać Victora, jednak tym razem nie dał żadnych szans bramkarzowi Atletico Mineiro. Kolejną sytuacje znów miało Ponte Preta w 79 minucie spotkania. Błąd obrońców Atletico Mineiro w tym debiutującego Gustavo Henrique, nie wykorzystał Everton Santos który źle uderzył w piłkę która przeleciała koło bramki. W 82 minucie spotkania Atletico Mineiro przypieczętowało zwycięstwo strzelając trzecią bramke w spotkaniu. Ronaldinho zabawił się z jednym z obrońców Ponte Preta a następnie wgrał piłkę na głowę Jo który strzelił bramkę główką zapewniając sobie awans do następnej rundy Copa Do Brasil. Podobnie jak po pierwszej połowie Ponte Preta było groźniejsze i stwarzało więcej akcji podbramkowych, jednak to zawodnicy Atletico Mineiro wygrali ten mecz.

Atletico Mineiro 3:2 Ponte Preta
28' 67' Ronaldinho, 82' Jo - 11' Everton Santos 75' Baraka

Zawodnik meczu: Ronaldinho
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2014, 20:16:11 wysłana przez MichuVeB »

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
Byliście faworytami i nie zawiedliście swoich kibiców. Mecz z emocjami i piękną bramką Roniego, który w tym sezonie może pokazać na jeszcze więcej takich bramek. Pierwsza runda nigdy nie jest zwyczajnie trudna i tak też jest w waszym przypadku
Czy ten "!" na początku tytułu jest celowy czy to może jakiś błąd Ci się wkradł? (podejrzewam, że chyba celowo, dlatego odradzam, bo trochę to psuje) :P

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
Czy ten "!" na początku tytułu jest celowy czy to może jakiś błąd Ci się wkradł? (podejrzewam, że chyba celowo, dlatego odradzam, bo trochę to psuje) :P

Poprawione, dzięki ;)

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
Ronaldinho style   8)
" border="0

Offline TiDi

• IV - ligowiec
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 04.11.2012r.
    • Status GG
  • Gram w: ...
Ronaldinho pokazuje formę jak za dawnych lat.
" border="0

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
Fenerbahçe zainteresowane brazylijskim obrońcą

Gilberto Silva, który ma już swoje lata, znalazł się na celowniku Fenerbahçe SK. Włodarze tureckiego klubu już podobno przygotowali ofertę za Brazylijczyka.

Silva, który nie jest uwzględniany przez Paulo Autuori w planach na przyszłość, może jeszcze przed zamknięciem okienka transferowego przejść do Turcji. Media donoszą o zainteresowaniu usługami brazylijskiego obrońcy ze strony Żółtych kanarków.

Brazylijczyk jest głównym kandydatem do zasilenia drużyny prowadzonej przez Ersuna Yanala i wszystko wskazuje na to, że Fenerbahçe SK zdecyduje się na transfer w ostatnich chwilach okienka transferowego i sprowadzi zawodnika Atletico Mineiro za kwotę 6,5 miliona euro. Po transferze Gustavo Henrique jego szanse na zostanie w Atletico Mineiro wyniosły 35%.

Reprezentant Brazylii ma za sobą występy w lidze brazylijskiej. W latach 2002-2008 grał w Arsenalu Londyn, rok później został wypożyczony do Panathinaikosu AO a następnie kupiony przez władze greckiego klubu. Jego kariera przeniosła się spowrotem do Brazylii w 2011 roku, gdzie reprezentował barwy Gremio. Ostatnim jego klubem było Atletico Mineiro do którego wrócił po 11 latach. Transfer Brazylijczyka wydaje się już przesądzony, jednak wszystko powinno się wyjaśnić za tydzień, gdy okienko transferowe w Brazylii dobiegnie końca.

Offline Lysy10KKS

• Amator
  • *
  • Na forum od: 25.06.2013r.
  • Dumny Po Zwycięstwie, Wierny Po Porażce
  • Gram w: PES 2015
Jak dla mnie powinniście pożegnać się z Gilberto Silvą. Tak jak jest napisane, ma swoje lata, a do tego pozyskaliście dużo młodszego obrońcę, więc dopóki można coś jeszcze zarobić to trzeba brać kasę i pozbyć się zaawansowanego wiekowo zawodnika.

Offline Maelecjus

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 03.07.2011r.
  • Gram w: PES 06
Kompletnie nierealny transfer.

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
Kompletnie nierealny transfer.

Nie zapominaj że to gra :)

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
Pamiętam go z gry w Anglii. Dobry piłkarz w sumie był, ale wątpie, by na stare lata chciało mu się jeszcze grać w Europie.
" border="0

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
brazylijskim obrońcą
To defensywny pomocnik.
Dobry piłkarz w sumie był