Parę słów ode mnie, proszę przeczytać
Spoiler for Hiden:
Wracam do pisania karier, kiedyś miałem swoje wątki z Manchesterem, Bayernem, Hoffenheim i Lazio. Ta ostatnia wychodziła mi najlepiej, miała najwięcej wyświetleń i komentarzy ze wszystkich które pisałem. Mam nadzieję że ta osiągnie przynajmniej to co Lazio z PES'a 6. W tej karierze będę grał w PES'a 2010 na poziomie proffesional 10 minut połowa. Patch to PESEDIT 4.1. Nie będzie to taka kariera jak inne że mnóstwo opisów itp. Będą tutaj natomiast dosyć krótkie ale szczegółowe opisy meczów, czasami wywiady, plotki klubowe i transferowe, wieści z boisk Bundesligi itp. Mam nadzieję że wam się spodoba.
Pozdrawiam i zapraszam do czytania !
Bayer 04 Leverkusen Pełna nazwa: Turn- und Sportverein Bayer 04 Leverkusen
Data założenia: 1 lipca 1904
Przydomek: Aptekarze
Barwy: czerwono-biało-czarne
Stadion: BayArena
Oficjalna strona klubu:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Jupp Heynckes przedłużył kontrakt z Bayerem !
Dziś na konferencji prasowej aktualny szkoleniowiec aptekarzy przekazał informację o tym że pozostanie z Bayerem jeszcze przez dwa lata.
Jesteśmy bardzo zadowoleni że Jupp przedłużył kontrakt z naszym klubem. To wielki fachowiec który jest ceniony w całych Niemczech za swoje osiągnięcia piłkarskie i trenerskie. Może u nas liczyć na pełne poparcie, ufamy mu bo wiemy że chce jak najlepiej dla naszego klubu. Aby walczyć o najwyższe cele na podwórku krajowym musimy wzmocnić kadrę. Jupp ma pewne plany transferowe a naszym zadaniem jest wspierać go w decyzjach które do tej pory były jak najbardziej słuszne. Wiadome jest że jeszcze nie dorównujemy Bayernowi Monachium który jest poza zasięgiem finansowym i piłkarskim dla wszystkich w Niemczech, ale podejmujemy walkę z klubami które są na równi z naszym.
Co powiedział Don Jupp po informacji o przedłużeniu kontraktu ?
Zeszły sezon nie należał do najbardziej udanych ale też nie był najgorszy. Czwarte miejsce to nie jest szczyt naszych aspiracji, możemy osiągnąć wiele więcej. Postanowiłem zostać ponieważ mam pewne plany co do drużyny, chcemy walczyć o najwyższe cele, mamy do tego odpowiednie środki i przy dobrzej grze z najlepszymi klubami w lidze mamy duże szanse na końcowy sukces. Przy meczach z Bayernem, Schalke, Borussią czy Wolfsburgiem nie możemy mylić respektu do przeciwnika ze strachem. Musimy być w stu procentach zmobilizowani do tych spotkań ponieważ takimi meczami zwycięża się ligę. Naszym priorytetem w tym sezonie nie jest zwycięstwo w lidze ani pucharze. Chcemy zakwalifikować się do Ligii Mistrzów, jednak przy dobrych wiatrach kto wie ? Może uda nam się po raz pierwszy w historii klubu sięgnąć po mistrzostwo Niemiec. Mamy taką nadzieję i dołożymy wszelkich starań aby to osiągnąć. Dziękuję.
Kadra na sezon 2010/2011
Bramkarze
1. Rene Adler
36. Fabian Giefer
22. Benedikt Fernandez
34. Tomasz Bobel
Obrońcy
2. Daniel Schwaab
3. Stefan Reinartz
4. Sami Hyypiä
5. Manuel Friedrich
24. Michal Kadlec
27. Gonzalo Castro
Pomocnicy
6. Simon Rolfes
7. Tranquillo Barnetta
8. Lars Bender
10. Renato Augusto
13. Michael Ballack
14. Hanno Balitsch
17. Domagoj Vida
18. Sidney Sam
23. Arturo Vidal
28. Burak Kaplan
Napastnicy
9. Patrick Helmes
11. Stefan Kießling
19. Eren Derdiyok
31. Nicolai Jørgensen
Znamy przeciwników Bayeru w meczach przedsezonowych !
Znamy rywali przesezonowych Bayeru Leverkusen. Będą to drużyny które nie są outsiderzy w swoich ligach lecz kluby, które co roku walczą o mistrzostwo i regularnie grają w pucharach europejskich. O komentarz dotyczący wszystkich tych drużyn pokusił się kapitan Aptekarzy, Michael Ballack.
To dopiero początek przygotowań do nadchodzącego sezonu, prawdziwy sprawdzian umiejętności nadejdzie wraz z spotkaniami w Bundeslidze. Mamy świadomość z jakiego rodzaju ekipami będziemy się mierzyli, są to bardzo dobre zespoły które pomogą nam w odpowiednim przygotowaniu się do sezonu pod względem fizycznym jak i psychicznym. Mam nadzieję że żaden z naszych ani przeciwnych piłkarzy nie odniesie kontuzji w tym meczu, to bardzo przykre gdy masz kontuzję i nie możesz mieć styczności z piłką. Chyba każdy z nas tego doświadczył i nie chcemy aby się to powtarzało. Pierwszy mecz gramy z Celtickiem, to bardzo ciężki i wymagający rywal. Grają twardy, uporządkowany taktycznie futbol który może przynieść im wiele korzyści w meczach ligowych. Napoli natomiast to bardziej polot techniki i umiejętności poszczególnych piłkarzy. Tacy piłkarze jak Lavezzi, Cavani lub Hamsik to klasa sama w sobie, oni mogą samodzielnie zadecydować o losach spotkania. Są nieprzewidywalni, razem tworzą trio nie do zatrzymania. Ostatnim naszym rywalem będzie francuska Marsylia. Szczerze powiedziawszy nie wiem za dużo o ich stylu gry, spodziewam się ciężkiego i zaciekłego meczu. Znam od nich tylko 3 piłkarzy, Gigniac, Valbuene i Remiego którzy są szybcy i nieprzewidywalni. Gignac to typowy snajper który czeka na okazje strzeleckie. Będzie to pojedynek dwóch wybitnych napastników, Stefana i właśnie Gignaca. Ale wiadomo że Kiessling jest lepszy (śmiech). Będziemy starali się wybiegać jak najlepsze wyniki w tych meczach.