Autor Wątek: FC Barcelona by przybyl. #10 - Pierwszy mecz.  (Przeczytany 8263 razy)

Offline fcbm18

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 10.04.2010r.
Odp: FC Barcelona by przybyl. #4
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 11, 2014, 00:29:30 »
Co do transferu Suareza mam takie samo zdanie jak Mejor, jota w jotę. Suarez nie pasuje do Barcy i tyle, niemniej jednak myślę że z taką liną pomocy jaką posiada Barca nastrzela wiele goli. ;P

Offline piotrl1997

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 04.07.2008r.
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 11, 2014, 16:48:05 »
Szczerze mówiąc gdyby ktoś mi powiedział kilka miesięcy temu że Suarez przejdzie do Barcelony, to bym go wyśmial, ale teraz transfer jest na ostatniej prostej i czy go widzimy w Barcelonie czy nie, on w tej Barcelonie zagra. Jestem pewien że będziesz miał zabójczy atak jeśli dojdzie do transferu Suareza i powinieneś sięgnać po Lige Mistrzów, nie wspominając o Lidze Hiszpańskiej. Także dobrą podjąłes decyzję dając sobie spokój z Xavim już ma swoje lata i niech kibice go zapamietają jako świetnego zawodnika.

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 12, 2014, 00:01:09 »
Atak Messi-Suarez-Neymar to chyba na papierze jeden z najlepszych zestawów tego typu w historii futbolu. To robi kolosalne wrażenie i przebija nawet obecnych skrzydłowych Realu. Nie jestem jednak pewien, czy wszystko będzie tam dobrze funkcjonowało. Przy AŻ TAKICH tuzach grających tak blisko siebie bardzo łatwo będzie o konflikty, zawiść, zazdrość czy po prostu chłodną obojętność. To nie będzie sprzyjało dobru zespołu, bo wiemy, że każdy z nich będzie chciał odgrywać na Camp Nou główną rolę, a jeśli wszyscy trzej mieliby rozegrać sezon życia, to zabrakłoby chyba ludzi do liczenia dorobku bramkowego Barcy w nadchodzącym sezonie. :) Odczuwam niepokój co do transferu Suareza, ale u Ciebie może być przecież przepięknie.

Z wymienianych przez Ciebie bramkarzy najchętniej ujrzałbym na Camp Nou Claudio Bravo, z tym że bardziej w roli następcy Valdesa niż Pinto. ;)

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 12, 2014, 15:31:37 »
To robi kolosalne wrażenie i przebija nawet obecnych skrzydłowych Realu.
Ciężko porównywać siłę trio do dwójki zawodników, która w zeszłym sezonie udowodniła swoją wyższość nad Messim i Neymarem - niekiedy wystarczył nawet sam Bale'a na ich obu, jak w przypadku finału Pucharu Króla
" border="0" border="0

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 12, 2014, 15:46:26 »
Ciężko porównywać siłę trio do dwójki zawodników, która w zeszłym sezonie udowodniła swoją wyższość nad Messim i Neymarem - niekiedy wystarczył nawet sam Bale'a na ich obu, jak w przypadku finału Pucharu Króla

Artur zapomniałeś, że to działa w dwie strony? Neymar i Messi także udowodnili swoją wyższość na Ronaldo i Bale'm w dwóch meczach ligowych z Realem ;)

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 12, 2014, 16:15:48 »
Co z tych meczów ligowych, skoro nie przełożyły się na Mistrzostwo? W decydującym meczu o Puchar Króla sam Bale przyćmił Messiego i Neymara, którzy również w CL nie poprowadzili Barcelony do zwycięstwa.Z kolei bramki Ronaldo i Bale dały Realowi najważniejsze klubowe trofeum, więc wynik może być tylko jeden
" border="0" border="0

Offline Jax

• Amator
  • *
  • Na forum od: 09.07.2014r.
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 12, 2014, 17:57:20 »
Z kolei bramki Ronaldo i Bale dały Realowi najważniejsze klubowe trofeum
No faktycznie, gdyby nie bramka na 4:1 Ronaldo, Atletico mogłoby odrobić tą stratę.

Offline veeq.

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 20.02.2014r.
  • HM¡
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 12, 2014, 18:14:45 »
No faktycznie, gdyby nie bramka na 4:1 Ronaldo, Atletico mogłoby odrobić tą stratę.

Gdyby nie jego wcześniejsze bramki, Real nie znalazłby się w finale. Najpierw się zastanów, dopiero potem ironizuj.

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 24.10.2009r.
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 12, 2014, 18:38:27 »
Ehhh jak ja się cieszę, że nie jestem kibicem ani Barcy ani Realu... Co do Suareza to... Znowu on? Naprawdę? Ja to bym widział kogoś zupełnie odjechanego, kompletnie nie łączonego z Barcą. Cavani? Bony? Falcao? Jackson Martinez? Może jeszcze ktoś inny?

Offline przybyl.

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 04.07.2014r.
    • Status GG
Odp: FC Barcelona by przybyl. #5
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 17, 2014, 16:11:15 »

Odcinek #5
3 lipca 2014r:

Ter Stegen nie zostanie zawodnikiem Barcelony.

Marc-André ter Stegen oblał wczoraj testy medyczne w Barcelonie, dlatego nie dołączy w najbliżej przyszłości do wicemistrza Hiszpanii. Ekipa Blaugrany była już od dawna dogadana z zawodnikiem Borussi Monchengladbach w sprawie kontraktu, jednak w ostatniej chwili sytuacja się zmieniła. Swojego rozczarowania niepomyślnym finałem transakcji nie krył menedżer Barcelony, Luis Enrique. Drużyna z Camp Nou nie podała informacji dlaczego 22-latek nie przeszedł pozytywnie testów medycznych, jednak prawdopobnie na wynik badań wpłynęła operacja, której Niemiec poddał się w Grudniu zeszłego roku z powodu kontuzji kolana.

"Oczywiście jesteśmy wyjątkowo zawiedzeni, że nie udało się pozyskać Ter Stegena z takich powodów. Ustaliliśmy indywidualne warunki, dogadaliśmy się z klubem, sam transfer był już na ostatniej proste - skomentował rozżalony Luis Enrique. O transferze rozmawialiśmy z samym piłkarzem jak i zarządem Borussi Monchengladbach od kilku miesięcy, byliśmy już dogadani w sprawie transakcji. Niestety na drodze osiągnięcia pełnego porozumienia stanęły wyniki testów medycznych. Na podpisanie kontraktu nie ma już żadnych szans - dodał trener Barcelony.

Rakitić wybrał Atletico Madryt.

Sevilla potwierdził dzisiaj za pośrednictwem Twittera przejście Ivana Rakitica do Atletico Madryt, podobną informację zamieścili również mistrzowie Hiszpanii. Zgodnie z porannymi zapowiedziami między innymi „Mundo Deportivo” oficjalna prezentacja chorwackiego piłkarza odbędzie się w dniu jutrzejszym o godzinie 16:00. Finalista ostatniego finału Ligi Mistrzów wydał na reprezentanta Chorwacji około 20 milionów euro. Oba zespoły zdecydowały o nieujawnianiu kwoty odstępnego, wiadomo natomiast, że były już piłkarz Sevilli pozostanie na Vicente Calderon przez następne cztery sezony i będzie zarabiał 4 miliony euro rocznie.

Dzisiejszy dzień dla fanów Barcelony na należy do udanych, po porannej informacji na temat tego, że Marc-André ter Stegen jednak nie zostanie nowym zawodnikiem Blaugrany, teraz nadeszła kolejna fatalna wiadomość. Przypomijmy, że Ivan Rakitić był jednym z wajżniejszych celów transferowych ekipy Dumy Katalonii, reprezentant Chorwacjii ma za sobą znakomity sezon. Nowy nabytek Atletico w 52 meczach strzelił 15 goli i zaliczył 18 asyst oraz poprowadził Sevillę do triumfu w Lidze Europy. Niestety Rakitic wybrał na nieszczęście Barcelony grę dla Atletico Madryt, dlatego też zarząd oraz fani Blaugrany muszą się pogodzić z informacją przejścia Chorwata do ekipy mistrza Hiszpanii.

Spoiler for Hiden:
Jeśli chodzi o operację Ter Stegena, to jest to zmyślona historia.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2014, 16:15:25 wysłana przez przybyl. »

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 17, 2014, 17:19:48 »
Wow zaskoczyłeś mnie, myślałem, że to pewniacy to wzmocnienia Barcelony, a tu prosze taka niespodzianka. Cieszy mnie to, że jest coś innego w Twojej karierze. Ter Stegen nie przeszedł testów medycznych i jestem pewien, że było mu przykro z tego powodu. Co do Rakitićia to wybrał aktualnego mistrza Hiszpanii, szkoda... Liczyłem, że zagra w Barcelonie z numerem ''4'' za Fabregasa, a wszystko wskazuje na to, że Hiszpan zostanie.

Offline przybyl.

• Amator
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 17, 2014, 17:24:45 »
Fabregasa już nie ma u mnie w zespole. Zmienilem tylko sytuacje zwiazaną z Rakiticem i Ter Stegenem.

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 17, 2014, 17:28:10 »
Nie ma? A był o tym news, bo nie wiem czy przeoczyłem :D

Offline przybyl.

• Amator
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 17, 2014, 18:08:52 »
Nie było, już nie chciałem do tego wracać.

Offline piotrl1997

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 04.07.2008r.
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 17, 2014, 18:11:16 »
Trochę niejasności jest z tym Fabregasem, ale opisujesz fajnie. Szkoda że nie udało się podpisać Rakiticia a Ter Stegen oblał testy medyczne no cóż. Musimy poczekać i zobaczymy jak wam pójdzie w lidze.

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 17, 2014, 23:08:57 »
Hmm ciekawa operacja ;) Zaskoczyłeś mnie przyznam się... Ta kaska pewnie przyda się przy transferze Suareza, o ile nie obleje testów ;D Jest tylko pytanie, gdzie on miałby przejść te testy? Na stadionie nie... W ośrodku treningowym nie... Nawet odwiedzać chorych dzieci w szpitalu nie może ;D ;D ;D

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 18, 2014, 08:30:30 »
Ciekawe rozwiązanie, decydujesz się iść inną drogą, a to zawsze urozmaica. Jestem ciekawy czy masz jakiś plan B w zastępstwo za tych graczy, bo Suareza takowym nie można nazywać. No zobaczymy co będzie dalej.

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 19, 2014, 01:58:25 »
To nieźle zaskoczyłeś z tym Ter Stegen, a takich zwrotów akcji, czy tym podobnych jest w coraz mniej w karierach. Rakitić jednak dla Atleti. W sumie był on blisko wszystkich klubów ostatniej wielkiej trójki w Hiszpanii.

Offline przybyl.

• Amator
  • *
  • Autor wątku
    • Status GG
Odp: FC Barcelona by przybyl. #6
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 19, 2014, 10:35:22 »

Odcinek #6
8 lipca 2014r:

Koke głównym celem transferowym Barcelony.

Według "Mundo Deportivo" w ostatnich dniach głównym celem transferowym stał się pomocnik Atletico Madryt, Koke. Hiszpański pomocnik stał się nowym celem transferowym dla Dumy Katalonii, po tym, jak do skutku nie doszedł transfer Ivana Rakitica, zarząd Blaugrany ma zamiar wzmocnić pomoc i to właśnie obecny zawodnik Atletico Madryt jest jego kolejnym celem. Duma Katalonii na transfer Koke ma wyłożyć około 25 mln euro. Hiszpan w Blaugranie zarabiać ma rocznie 6 mln euro, co idealnie pasuje do systemu płacowego Barcelony. W Madrycie już wiedzą o zainteresowania ze strony Dumy Katalonii, ale ostateczną decyzję dotyczącą sprzedaży powierzą Diego Simeone.

Trener mistrza Hiszpanii najprawdopodobniej będzie chciał pozbyć 22-latka z powodu wcześniejszego pozyskania Ivana Rakitica. Zainteresowanie Koke potwierdził sam szkoleniowiec Barcelony Luis Enrique: "Jasne jest to, że po nieudanym zakontraktowniu Ivana Rakitica, będziemy musieli wzmocnić środek pola i to prawda, że numerem jeden na naszej liście jest Koke". Również sam zainteresowany potwierdził zainteresowanie Blaugrany: "Wiem, że Barcelona się mną interesuje, ale wiem tylko to". Reprezentant Hiszpanii przyznał jednak, że w razie ewentualnego transferu, nie będzie musiał się długo adaptować, ponieważ w Barcelonie ma wielu przyjaciół, na których może zawsze liczyć w razie problemów.

Keylor Navas oficjalnie w Barcelonie.

Keylor Navas został nowym piłkarzem Barcelony. Wicemistrzowie Hiszpanii potwierdzili już sfinalizowanie transferu kostarykańskiego bramkarza, który ostatnio bronił barw Levante. Kwota transferu wyniosła około 12 mln euro, reprezentant Kostarykii podpisał pięcioletni kontrakt. Keylor Navas przebywał w Barcelonie od dwóch dni i był poddawany testom medycznym, po pozytywnych wynikach Kostarykanin podpisał kontrakt z Dumą Kataloniii. "Czuję się bardzo dumny i nie mogę się doczekać momentu, gdy zagram w barwach Blaugrany. To oczywiste, że gdy zgłasza się po ciebie tak wielki klub, czujesz się bardzo, bardzo szczęśliwy".

"Zainteresowanie ze strony Barcelony dodało mi w ostatnich dniach motywacji do cięższej pracy, szczególnie podczas mistrzost świata w Brazylii. To będzie wielki przywilej móc tutaj występować, obiecuję, że dam z siebie wszystko - powiedział po finalizacji transferu 27-letni Kostarykanin, który do Barcelony przyleciał prosto z Brazylii, gdzie w sobotę jego reprezentacja uległa Holandii w ćwierćfinale mundialu. Pozyskaniem byłego już bramkarza Levante zainteresowany był również Real Madryt, jednak według "Marci" propozycja Blaugrany bardziej przypadła do gustu reprezentantowi Kostarykii.

Iniesta chce zostać nowym kapitanem.

Andres Iniesta ma nadzieję, że w nadchodzącym sezonie zostanie mianowany następnym kapitanem Dumy Katalonii. Reprezentant Hiszpanii dodał jednak, że nie będzie dla niego problemem, jeśli funkcję tę od nowego szkoleniowca otrzyma Gerard Pique. Jednym z najważniejszych zadań dla Luisa Enrique, jakie czekają nowego trenera Barcelony w nowym sezonie, jest mianowanie nowego kapitana drużyny z Camp Nou. Poprzednio opaskę nosił Carles Puyol, jednak legenda Blaugrany postanowiła zawiesić buty na kołku. Rolę wicekapitana pod nieobecność swojego kolegi z zespołu pełnił dotychczas Xavi, ale Hiszpan po wielu latach spędzonych w Barcelonie postanowił opuścić Camp Nou.

Spora część kibiców Dumy Katalonii chciałaby, by następcą Puyola został właśnie Andres Iniesta, który na Camp Nou przebywa już od kilkunastu lat, sam zawodnik przyznał, że byłby zaszczycony taką rolą. "Tak, chciałbym być kapitanem zespołu" - przyznał Hiszpan. "Kilka razy pełniłem tę rolę w Barcelonie i świetnie byłoby otrzymać taką funkcję na stałe, Jeśli trener wybierze kogoś innego, to nie będzie to dla mnie żaden problem. Uszanuję decyzję szkoleniowca" - dodał pomocnik Blaugrany. Jeśli Iniesta nie zostałby stały kapitanem Barcelony, to prawdopodobnie rolę tą przejmie Gerard Pique.

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 19, 2014, 11:13:57 »
Koke byłby niesamowitym wzmocnieniem, on jest po prostu świetny, jak na swój wiek. Przyjście Ivana do Atletico przybliżyło Wam transfer Hiszpana. Co do Navasa to fajna alternatywa dla ter Stegna. Chociaż Niemiec jest młodszy i mógłby się lepiej sprawdzić... No ale jak się nie zdaje testów... No i parę słów odnośnie nowego kapitana... Fajne zachowanie Iniesty, chce być tym kapitanem, ale wie, że decyduje trener i podejmuje decyzje tylko i wyłącznie dla dobra zespołu. Może Puyol powinien wybrać? Z dwójki Pique Iniesta zdecydowanie stawiam na Andresa

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 19, 2014, 11:13:57 »