Dział Ogólny > PES 2015
PES 2015 - Problemy, Błędy, Pytania
DiscoG:
Dzisiaj pojawił się u mnie problem. 'establishing communications' czarny obraz i ten komunikat, ładuje się i nie może się załadować menu... :/ Wczoraj jeszcze wszystko było ok, lecz zauważyłem dość długie ładowania między sekcjami w grze. Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Widzę, że sporo osób w społeczności na Steam'ie skarży się na podobny problem.
KeiS:
A ja mam problem z ustawieniem sterowania na padzie Speedlink xeox pro.
Sytuacja wygląda tak jakby przyciski na padzie były pozamieniane. Np. chcę ustawić sprint na RT to pokazuje mi że zmieniłem na oś y i tak jest z każdym przyciskiem. Nie wiem jak to dokładniej opisać, strzał miałem na x, a chciałem mieć na b więc zamieniłem x i b i okazało się, że strzał miałem bodajże na a.
Tak samo miałem w PES 14. Dodam, że w fifie wszystko działało idealnie. Pomysły?
OnoMatoPeja:
--- Cytuj ---odłączyłem grafikę i zainstalowałem pesa i działał ale na małych detalach i w malym obrazie gdy wkładam karte to sa problemy wlancza sie na chwile i sie wylancza.dla sprawdzenia wlozylem karte do starego kompa i na windows 7 wszystko pieknie na najwyzszych detalach. a tutaj lepszy sprzet windows 8.1 i dupa blada.sterowniki wszystkie mam aktualne ponieważ hp mi je aktualizuje w czym może byc problem?zastanawiam sie jeszcze nad usunięciem windowsa 8 i zainstalowania win7 dla sprawdzenia ale troche szkoda mi tego systemu.pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---
Jak chcesz win 7 mieć bez usuwania win 8 to:
- jeśli masz dużą partycję jakąś, wyodrębnij z niej jakieś 30 GB (podziel partycję) i na niej zainstaluj Win 7 SP1 a potem na niej ponownie PESa. Po tej czynności jedynie w czasie startu będziesz musiał podać jaki chcesz system uruchomić.
lub
- zainstaluj win 7 na pendrive (jakiś ponad 30GB potrzebny - Windows to Go).
--- Cytuj ---Dzisiaj pojawił się u mnie problem. 'establishing communications' czarny obraz i ten komunikat, ładuje się i nie może się załadować menu... :/ Wczoraj jeszcze wszystko było ok, lecz zauważyłem dość długie ładowania między sekcjami w grze. Spotkał się ktoś z podobnym problemem?
--- Koniec cytatu ---
Być może mają problemy z serwerami.
--- Cytuj ---A ja mam problem z ustawieniem sterowania na padzie Speedlink xeox pro.
Sytuacja wygląda tak jakby przyciski na padzie były pozamieniane. Np. chcę ustawić sprint na RT to pokazuje mi że zmieniłem na oś y i tak jest z każdym przyciskiem. Nie wiem jak to dokładniej opisać, strzał miałem na x, a chciałem mieć na b więc zamieniłem x i b i okazało się, że strzał miałem bodajże na a.
--- Koniec cytatu ---
Ustaw pada w settings. Jeśli przyciski nie zgadzają się z tym co na obrazu po wciśnięciu przycisku to, popraw to (najpierw default, przycisk), jak powinno być lub pod siebie....
Płotek:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEJesteś jak na razie jedynym co ma z tym problem. Prawdopodobnie to wina sterowników w systemie lub wirusów.
Najprościej polecał bym zrobić format, na nowo postawić system, dograć all potrzebne sterowniki, programy codziennego użytku i PESa
PS. Jak wyskoczy ponownie błąd przeczytaj jego szczegóły i podaj tutaj na forum co tam dokładnie piszę w SPOILERZE.
--- Koniec cytatu ---
Format robiony 2dni temu, zresztą robię go regularnie co miesiąc, sterowniki wszystkie aktualne żadnych bet itp, brak zbednych programow, system swiezy, antywirus z wyzszej polki wylaczany w trakcie grania, wszystkie aktualizacje na tiptop jednym slowem jesli chodzi o system wiecej zrobic juz sie nie da by bylo dobrze. PC postawiony pod PES'a
Co mi przychodzi jeszcze do glowy to ustawienie procesora na default bo moze za bardzo podjechalem go , zaraz sprawdze i w przypadku ponownego crasha wrzuce na forum screen
OnoMatoPeja:
--- Cytuj ---zresztą robię go regularnie co miesiąc
--- Koniec cytatu ---
LoL ?? Po co.... xD
Nawigacja
[#] Następna strona