Dział Ogólny > PES 2015

PES 2015 - Problemy, Błędy, Pytania

<< < (180/183) > >>

OnoMatoPeja:
Nic na to nie poradzę... po za tym co jest w obu FAQ o optymalizacji... jedynie nasuwa się to iż masz za wolne łącze (download i upload) lub przeciwnik umyślnie się rozłącza i nieraz bywa że to niby z naszej winy lub wina serwerów konami lub ma się jakiś dodatek wgrany co sprawia problemy, a gra nie jest dostosowana online pod inne pliki co ma oryginalnie, co nie znaczy że nie można grac...

Takie rozłączanie w online to powszechna rzecz w PES a konami raczej olewa próbę zrobienia czegoś lepszego i skutecznego...

brzydal1987:
REJESTRACJA lub LOGOWANIENic na to nie poradzę... po za tym co jest w obu FAQ o optymalizacji... jedynie nasuwa się to iż masz za wolne łącze (download i upload) lub przeciwnik umyślnie się rozłącza i nieraz bywa że to niby z naszej winy lub wina serwerów konami lub ma się jakiś dodatek wgrany co sprawia problemy, a gra nie jest dostosowana online pod inne pliki co ma oryginalnie, co nie znaczy że nie można grac...

Takie rozłączanie w online to powszechna rzecz w PES a konami raczej olewa próbę zrobienia czegoś lepszego i skutecznego...

--- Koniec cytatu ---
ale rozłaczanie akurat ja rozumie chodzi mi o wywalanie do pulpitu...bo tak to wszyskto ok tylko podczas gry mnie wywala i wracam spowrotem pzez nacisniecie na psku ikonki gry...lącze mam światłowod 40mb ping 8 i rozgrywka chodzi ok tylko to wyrzucnie do pulpitu jest problemem:/a czytalem wczesniejsze posty to tylko bylo info o grzejacym sie lapku ale nie wydaje mi sie zeby to bylo problemem lapek i5 12 gb ram gef 755M 2 gb x2

OnoMatoPeja:
"pisząc że wywala do pulpitu" zrozumiałem że gra się wyłącza a z tym mecz online jest przerwany...

REJESTRACJA lub LOGOWANIE - poczytaj, może coś nasunie się na myśl

zrobiłeś coś w ogóle z tych poradników w FAQ ?

przeinstalowałeś sterowniki ?
skanowałeś system antywirusem oraz programem adwcleaner ?
dodałeś grę do wyjątków w antywirusie ?

być może masz jakiś syf na pc co wywala cie do pulpitu...
może jakiś program działający w tle, to powoduje...
może powiadomienia ze steam to czynią...

sprawdzałeś autostart ? w programie np. ccleaner ? lub poprzez msconfig ? niema tam przypadkiem niepożądanych programów, wpisów które mają uruchamiać się wraz z systemem ?

tak się dzieje tylko w PES, czy w innych grach też ?

lub jak mówisz może przegrzewać się laptop... musiał byś zainstalować jakiś program który monitoruje temperatury cpu/gpu itp. i sprawdzić czy w czasie grania jak wyrzuca do pulpitu jakie są temperatury...

to może być wszystko...

sprawdź też usługach ( services.msc ) czy masz usługę "wykrywanie usług interakcyjnych" i czy jest włączona, jeśli tak, wejść we właściwości tej usługi, zatrzymaj ją i ustaw ją na wyłączoną i ok

jak już all zawiedzie (w tym google) to tylko może format pomóc i instalacja potrzebnych sterowników w najnowszej możliwej wersji i programów codziennego użytku

brzydal1987:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE"pisząc że wywala do pulpitu" zrozumiałem że gra się wyłącza a z tym mecz online jest przerwany...

REJESTRACJA lub LOGOWANIE - poczytaj, może coś nasunie się na myśl

zrobiłeś coś w ogóle z tych poradników w FAQ ?

przeinstalowałeś sterowniki ?
skanowałeś system antywirusem oraz programem adwcleaner ?
dodałeś grę do wyjątków w antywirusie ?

być może masz jakiś syf na pc co wywala cie do pulpitu...
może jakiś program działający w tle, to powoduje...
może powiadomienia ze steam to czynią...

sprawdzałeś autostart ? w programie np. ccleaner ? lub poprzez msconfig ? niema tam przypadkiem niepożądanych programów, wpisów które mają uruchamiać się wraz z systemem ?

tak się dzieje tylko w PES, czy w innych grach też ?

lub jak mówisz może przegrzewać się laptop... musiał byś zainstalować jakiś program który monitoruje temperatury cpu/gpu itp. i sprawdzić czy w czasie grania jak wyrzuca do pulpitu jakie są temperatury...

to może być wszystko...

sprawdź też czy usługach ( services.msc ) o nazwie "wykrywanie usług interakcyjnych" jest włączona, jeśli tak, wejść we właściwości tej usługi, zatrzymaj ją i ustaw ją na wyłączoną i ok

jak już all zawiedzie (w tym google) to tylko może format pomóc i instalacja potrzebnych sterowników w najnowszej możliwej wersji i programów codziennego użytku

--- Koniec cytatu ---
Podziałałem pomogło:) Szacun dla Ciebie za poświęcony czas i za chęć pomocy!

OnoMatoPeja:
a które pomogło dokładnie, albo po której z proponowanych czynności ?? przyda się dla potomnych, rozumiesz... xD

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej