A jak jest z balansem online ? Jakoś to wygląda, czy nie wiem np jednym gościem ogień pół boiska ? Czy też podanie do boku rajd na siłe i wrzutka ?
Bo jeśłi już ktoś tak gra to chyba łatwo się spostrzec i da się temu zapobiec w obronie ?
Ludzie czasami tak próbują, ale wystarczy podejść pressingiem czy zaasekurować pozycje albo podwoić krycie. Jeżeli nie naciskasz klawiszy bezmyślnie to nikt Ci nie przebiegnie całego boiska i strzeli bramkę. Ja jestem zdania, że jeżeli ktoś ma pojęcie o tym jak bronić, to można cieszyć się naprawdę dużą satysfakcją z tego elementu gry i wcale nie chodzi tu o obronę czestochowy czy gre z kontry. Ludzie są po prostu bardzo przewidywalni. Do tej pory nie trafiła mi się taka sytuacja w której Ronaldo czy Ibra przechodziliby przez moich obrońców jak przez duchy. Jesteś dobrze ustawiony, to jesteś dobrze ustawiony.
Są natomiast dwie rzeczy, które mega irytują:
- najmniejszy lag nawet taki który aż tak nie dokucza, to jednak nie pozwala na wydawanie dyspozycji tak szybko jakbyś chciał. Przykład: dośrodkowuje w pole karne i juz wiem, że chce strzelać głową bo mam dobrą pozycje. Mimo, że naciskam nic się nie dzieje i często dochodzi do absurdów w stylu, że pilka przelatuje dalej do jakiegoś innego mojego grajka ktory skleja ja na klate albo do nogi i stoi jak debil na 3m przed pustą bramką bo przez lagi nawet nie zdążysz go włączyć i oddać strzał. Podobnych sytuacji jest masa przy grze kombinacyjnej blisko pola karnego, chcesz zagrać coś ładnie to czasem nie da rady.
- To co wyprawiają bramkarze lepszych drużyn, to jest przegięcie. Grałem Sevillą na Real i gość kompletnie sobie nie radził a ja Sevillą miałem chyba z 8 sam na sam i żadnej nie strzeliłem. Nie dlatego, że źle strzelałem ale dlatego ze Iker wyciągał nieprawdopodobne uderzenia. Pisze o tym dlatego, że w identycznych sytuacjach jak będzie Ronaldo i oddasz strzał z taką samą siłą to będzie gol.
Trochę się rozpisałem, ale może pomoże Ci to wyrobić sobie opinie. Ogólnie w tym pesie da sie grac spokojnie nawet bardzo słabymi druzynami i można pokonać nawet Real czy Barce, tylko nie mozna kopać bezmyślnie na pamiec i jak po sznurku.