Dział Ogólny > PES 2015
PES 2015 DEMO - Recenzje, Opinie, Spostrzeżenia
Letischoo:
Jakiś nowy youtuber posiada własne recenzje FIFY 15 i PES 2015 - jakby ktoś chciał posłuchać - w filmiku z PES 2015 są porównania do dema FIFA 15
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
topek:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEJakiś nowy youtuber posiada własne recenzje FIFY 15 i PES 2015 - jakby ktoś chciał posłuchać - w filmiku z PES 2015 są porównania do dema FIFA 15
--- Koniec cytatu ---
dzieki za filmiki bardzo ciekawe :) jakby komus sie nie chcialo ogladac to wyszlo ogolnie wedlug testujacego, ze Fifa ladna grafa i licencje a Pes duzo lepszy gameplay i realizm - czyli po staremu.
Fabek9:
Do kogoś kto grał w demo:
1. Czy są odgwizdywane zagrania ręką?
2. Jak z sędziami. Puszczają przywileje; dają kartki po akcji?
3. Jak wygląda sprawa z bramkarzami, jest nietykalny tak jak w 14? Chodzi mi o to czy napastnik próbuje do końca strzelić czy 2m przed nim przeskakuje albo zatrzymuje się?
macphisto666:
Demo PES2015 oceniam na 6.
Demo Fify2015 oceniam na 4.
na plus:
1. lepsze konstruowanie akcji niż w poprzednich edycjach.
2. strzały (nie wliczając główką).
3. brak spowolnień.
4. szybsze wznawianie gry z out.
5. czytelne menu/interfejs.
6. normalna muzyka w menu.
7. wślizgi.
8. więcej dryblingu balansem ciała. A nie kiwek jak w Fifa street.
na minus;
1. bramkarz (brak komunikacji z obronną/stoi jak słup soli).
2. podania (niedopracowane, różnie bywa z tą siłą podania i dokładnością).
3. strzały głową (niedopracowane, pasek na maksa bez plastra na plecach, a udeża piłkę jak balona).
4. karne (pomyłka, Messim celowałem w dolny róg, 3/4 paska - piłka się TOCZY!!! i prawie obok środka bramki).
5. brak gry obronnej (tak jak atakuję się w miare fajnie to obrony w tej edycji nie ma! Większości piłkarze nie nadąrzaja za akcją, robią wolne pole przeciwnikowi na prostopadłe piłki bądź dzidy za połowy, nie wyskakują do górnych piłek, nie orientują się gdzie piłka).
6. prawie każda akcja komputera musi kończyć się prawdopodobieństwem strzelenia bramki.
7. sędziowanie.
8. czasami piłkarze przeszkadzają sobie w akcji ( przecinają linie strzału).
9. Rzuty wolne (sędzia dla komputera bardzo szybko wznawia grę nawet nie da sie porzadnie ustawić. I tu myślałem, że stałe fragmenty gry rozwiną. Tak w PES2011 dodawanie lub odejmowanie z lewej bądź z prawej zawodników do muru. Ustawianie muru z pierwszej osoby (bramkarza) do słupka. No i bramkarz jakiś bardziej ogarnięty, a nie stoi i czeka żeby wyciągnąć piłkę z bramki).
10. Czasami odczuwalne jest, że nie można przeszkodzić komputerowi w akcji. Tak jak by na siłe musiał strzelić bramkę.
11. Statystyki meczowe (w ogóle po co to jest jak i tak to jest wszystko losowe. Piłkarz wchodzi z ławki strzela gola i ma asyste i ma ocene 6.0 - kpina!)
Grafiki nie oceniam bo cóż wyciągna więcej z PS3. Dla mnie to i tak drugorzędna sprawa. Liczy się gameplay. Konami coś tam kombinują, ale mozolnie to im idzie. Wydaje mi się, że mają słabych programistów, którzy robią gre bez pasji i pomysłu. Ponieważ stare błedy gry ciągną się od starszych wersji gry, aż po jej najnowsze edycje. A tu mamy nowy silnik!?.
Nie pisz posta pod postem, swym. Jest opcja Modyfikuj od edycji posta (czyt. regulamin).
Letischoo:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE2. podania (niedopracowane, różnie bywa z tą siłą podania i dokładnością).
3. strzały głową (niedopracowane, pasek na maksa bez plastra na plecach, a udeża piłkę jak balona).
4. karne (pomyłka, Messim celowałem w dolny róg, 3/4 paska - piłka się TOCZY!!! i prawie obok środka bramki).
--- Koniec cytatu ---
2. Grasz na manualu? Jeśli nie to bez komentarza.
3. Jak wyżej.
4. Ile karnych już wykonałeś, że jesteś pewny, że to pomyłka?
Nawigacja
[#] Następna strona