Kolejne spotkanie w lidze BBVA w którym wystąpił Nilmar było to spotkanie SD Eibar vs Malaga.
Nilmar w tym spotkaniu także wyszedł w pierwszym składzie.
Pierwsza ciekawa sytuacja to 11 minuta. Nilmar przypadkowo dostaje piłkę pod nogi i podaje prostopadle do Neto który wychodzi sam na sam i wykorzystuje sytuacje i mamy 1 do 0 dla SD Eibar.
Kolejna sytuacja o której trzeba powiedzieć to ta z 32 minuty. Piłkę pod polem karnym otrzymuje Amrabat i oddaje precyzyjny strzał którego nie daje rady obronić bramkarz SD Eibar i takim o to sposobem mamy 1-1.
W 42 minucie było duże zamieszanie w polu karnym zespołu SD Eibar po którym padł strzał ale piłka wyszła na rzut rożny, po którym Camacho uderzył głową w poprzeczke.
Pierwsza połowa zakończyła się remisem 1 vs 1.
W drugiej połowie do 62 minuty nic ciekawego się nie działo, a właśnie w tej minucie z boiska zszedł Nilmar a spotkanie zakończyło się remisem 1vs1.
Skrót:
Statystyki:
Oceny:
Tabela:
Nilmar w wywiadzie dla "Marca.com"
Spotkanie z Malagą było dobrym meczem, chociaż ja nie zagrałem na 100 procent. Udało mi się zaliczyć asystę ale i tak sądzę że nie dałem z siebie wszystkiego i czuje że mogliśmy wygrać te spotkanie, ale jednak się nie udało. Kolejne spotkanie gramy z Granadą i zobaczymy czy trener wystawi mnie od pierwszej minuty i jak to spotkanie będzie wyglądało.