UEFA ogłosiła wyniki konkursu na 3 najlepszych zawodników Ligi Mistrzów sezonu 13/14.
Pierwsze miejsce zajął Leo Messi z klubu FC Barcelona. Leo zdobył 36 głosów.
Drugie miejsce zajął Cristiano Ronaldo z klubu Real Madrid. Cris zdobył 10 głosów.
Trzecie miejsce zajął Zlatan Ibrahimović z klubu PSG. Ibra zdobył 7 głosów.
Garitano tak jak mówił w wywiadzie że wystawi Nilmara od pierwszej minuty w meczu z Realem Madrid tak też zrobił i młody napastnik wyszedł w pierwszym składzie na ten mecz.
W czwartej minucie Nilmar próbował długiego podania na skrzydło do Lary, ale nic z tego nie wyszło.
Co się odwlecze to nie uciecze. W 14 minucie Nilmar próbuje długiego górnego podania na skrzydło do Lary które tym razem doszło, Lara przyjął piłkę i podał do Garcii który wykorzystał sytuacje i pokonał Ikera Casillasa. Mamy 1-0 dla SD Eibar.
Kolejną akcje mieliśmy w 32 minucie kiedy to Nilmar otrzymał podanie na skrzydło i po chwili dośrodkował w pole karne, ale Garcia minął się z piłką i niestety nic z tej akcji nie wyszło.
W 38 minucie Cristiano Ronaldo założył siatkę dla zawodnika drużyny przeciwnej i i próbował oddać strzał, ale piłka odbiła się od obrońcy i mamy rzut rożny. Dośrodkowanie z rzutu rożnego, do piłki wyskoczył najwyżej Benzema który skierował piłkę w stronę bramki, ale ta minęła spłupek.
Do przerwy mamy nie spodziewany wynik 1-0 dla SD Eibar.
W drugiej pierwszą groźną sytuacje zobaczyliśmy dopiero w 56 minucie spotkania. Nilmar otrzymał prostopadłe podanie od kolegi i wyszedł sam na sam z Casillasem, który nic nie miał do powiedzenia i Nilmar podwyższył wynik spotkania na 2-0. Chyba szykuje się nam sensacja.
W 63 minucie Nilmar ponownie wyszedł sam na sam z Casillasem i udało mu sie przenieść piłkę nad wychodzącym z bramki bramkarzem, ale ta jednak minimalnie minęła słupek bramki przeciwników.
Następna ciekawa akcja to 80 minuta spotkania i Nilmar przy piłce. Nilmar tak jak w pierwszej połowie rzucił długą górną piłkę na skrzydło tak teraz rzucił górną piłkę za obrońców w pole karne. Do piłki dopadł Lara. Gdy do niego wyszedł Varane ten oddał precyzyjny strzał i piłka po raz trzeci zatrzepotała w siatce rywali. Mamy 3-0 i Real już jest bez szans na chociażby zremisowanie tego spotkania.
Chwilę po tej asyście Nilmar został zmieniony a mecz zakończył się niespodziewaną wygraną 3-0 dla zespołu SD Eibar.
Skrót spotkania:
Statystyki:
Oceny zawodników:
Tabela:
Nilmar po spotkaniu:
Udało nam się wygrać ze zwycięzcą poprzedniej edycji Ligi Mistrzów trzy do zera co bardzo cieszy. Myślę że zagrałem dobre spotkanie strzelając gola i mając wkład w dwie pozostałe bramki. Udało nam się sprawić niespodziankę, ale w dużej mierze pomogli nam kibice którzy tak licznie przyszli na nasz stadion zobaczyć to niesamowite widowisko. Jestem wdzięczny dla trenera że postawił na mnie od pierwszej minuty i chyba go nie zawiodłem, ale także rozumiem że mnie ściągnął z boiska w 82 minucie, bo nie jestem jeszcze gotowy na pełne 90 minut. Gdy schodziłem trener Garitano powiedział do mnie "wykonałeś dobrą robotę, dziękuje". To dało mi do myślenia i stwierdziłem że mogę stanowić o sile tego zespołu i teraz na treningach będę się jeszcze bardzie starał.