mam bardzo mieszane uczucia co do PESa w wersji PC
jestem skłonny go kupić, ale wydanie ponad 100zł za tą grę(zwłaszcza jeśli ma się pesa2015) to spora przesada
po rozegraniu 4 meczy 1vs1, stwierdzam, że gra się fajnie, gra jest bardzo dynamiczna, choć może tempo gry mogłoby być ciut mniejsze
i wszystko byłoby fajnie gdyby nie jedno, podobnie jak wcześniej w wypróbowanym przeze mnie demie pesa na x360 tak i wersji pc, obrona to straszne patałachy, są pozbawieni jakiegokolwiek intelektu, często nie potrafią przeciąć toru lotu piłki która turla im się koło nóg. Druga sprawa bramkarze, no niby szmat nie wpuszczają, ale strzałów nie do obrony nie bronią, niezłe kilka nowych animacji parad. Wpuszczanie sporej ilości bramek to tak w sumie wynika chyba bardziej z tego, że w tej grze napastnicy oddają zbyt precyzyjne strzały, bomby w okienka sprzed pola karnego ...
grając kiepskimi drużynami takimi 2-3 gwiazdki mecz jeszcze jako tako wygląda i wynik jest w miarę normalny ( 3-2 to i tak jak dla mnie trochę za dużo goli w jednym meczu)
ale już grając np Bayern-Manchester to ta gra wygląda zupełnie bez sensu, ostry pinball się robi. Wynik 6-5 (obrony bramkarza 2-4, czyli częściej wyciągają piłkę z siatki niż uda im się coś obronić), cieszynki które początkowo wydają się być fajną sprawą przy wyniku 6-5 zaczynają wk*rwiać skoro pojawiały się średnio co 8 meczowych minut, nie mówiąc już o tym że strzelanie goli przestaje przynosić jakąkolwiek satysfakcje, strzela się i dalej się leci z koksem. a i zapomniałem dodać, że jedną z bramek strzeliłem Neurem rozklepując całe boisko za pomocą 1-2 pass, przy czym biegł niemal z taką prędkością jak Ato Boldon
ogólnie w gierkę gra się przyjemnie, ale pozostaje pewien niesmak, zwłaszcza jeśli ktoś gra w PESa od czasu PSXa to na pewno zauważy jedną rzecz...
PES już praktycznie nie ma nic wspólnego z symulatorem, teraz PES to jest typowe ARCADE, taki trochę piłkarski Tekken, trochę szkoda.
//
@matek1
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEa właśnie ujowo, że kitsy w wersji pc zostawili po staremu, konami nie ułatwiło życia graczom pc tak jak graczom PS i nie ma opcji wgrania całego kitsa na raz, tylko trzeba osobno wgrywać lewy rękaw, prawy rękaw, spodenki, getry itd, w tym roku raczej nie będzie mi się już chciało nad tym siędzieć