Ależ oczywiście że może wpaść ogórek, czasami jak patrzę na statystyki niektórych gości których wylosowałem z czarnych piłek to zastanawiam się jak oni w ogóle się w nich znaleźli. Pierwszy przykład z brzegu : CB Bisevic czy jakoś tak, wylosowany ze specjalnego agenta lvl30, ovr80, na ten moment lvl39, ovr 81 a statystyki nie wiele lepsze od obrońców ze złotych piłek po paru rozegranych meczach z ovr 79, lvl 33-35,
Mało tego z braku laku gram 2 skrzydłowymi ze złotych, Gashi i jakiś tam Corrilo z ovr 79 w tym momencie mają ovr 81 przy 38 lvl, kluczowe dla mnie statystyki czyli drybling, szybkość, podania i strzał w przedziale 80-90.
Czarna piłka czy to z "normalnego" czy "specjalnego" agenta nie oznacza więc super gracza, połowa gości których wylosowałem z czarnych to dla mnie jakieś nie znane gęby pomimo tego że piłką nożną interesuję się na codzień i kojarzę trochę więcej piłkarzy niż Neymara, Ronaldo i Messiego.
Co do dylematów z którego agenta lepiej losować to już zależy od tego ile masz GP do wydania i czego oczekujesz, ja większość losowań robię z agentów standardowych, przynajmniej mam okrojoną możliwość wyboru pozycji z których chcę losować no i w moim przypadku częściej wpadają czarne. np 10 losowań z agenta DM 4 czarne w tym Ramos, Lham i Otamedi , 10 losowań z agenta Road to Euro 1 czarna, Kevin de Bruyne z którego wprawdzie jestem bardzo zadowolony i uważam że był wart tych 100000 tys GP ale sam widzisz-teoretycznie szansa na czarną była 30 %