PES zawsze (poza 2014) był grą spoko, ale niestety pewne aspekty tej gry irytują do bólu, dla mnie w 2016 są 4 mega wk... rzeczy
1. Dzidy zwane long ball spam, nie ma co się tu rozpisywać bo każdy wie co to z a styl i jaki % ludzi tym stylem gra, są tacy co od razu po odbiorze nie ważne , jak zawodnik jest ustawiony tyłem czy przodem do bramki czy się prawie przewraca od razu wciskają trójkąt lub L1 + trójkąt, co najgorsze ze takie piłki nieprzygotowane dochodzą
2. Faule, w tej wersji to jakiś żart, też nie ma co pisać za wiele każdy wie o co biega.
pkt 1 i 2 każdy już zna ja chciałbym poruszyć pkt 3 i 4
3. Stałe fragmenty, o ile chodzi o rzuty wolne, gdzie za łatwo się strzela (sam amm min 50% skuteczności tego elementu) to już rzuty rożne to przegięcie, w co dośrodkowanie to gol, nei ważne czy to jest mój korner czy przeciwnika. Obrońcą można sobie biegać leci piłka na niego a i tak napastnik zawsze uprzedzi i odda strzał, żałosne jest to do bólu
4. To już przegięcie, mianowicie strzały głową po wrzutkach z boku, pominę milczeniem teki styl gry jak ktoś ma Ibrę, Lukaku itp. Nuda na maxa, dzida do skrzydła sprint do końcowej linii i wrzutka = gol, najlpesze jeste jednak to, że pier...lne karły wygrywają takie główki z kokasmi w obronie. Sam gram środkiem, rzadko dośrodkowuję, ale zdarza sie czasem gdzies zagubić na skrzydle i z braku alternatyw oddać dośrodkowanie (może raz albo dwa na mecz) i co?
? stoją tam w obronie Ramos i Godin i nagle wpada mój taran na CF
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE i pięknie w walce powietrzenej wygrywa głowę i wali bramkę (fkin lol), żeby to było raz jakiś przypadek to OK, ale już kilka takich bram strzeliłem. Nie zliczę ile takich bramek straciłem, grając z "expertami" od taktyki skrzydlo-dośrodkowaniowej, Messi, Tevez, Aguero czy Iniesta to mistrze takich wykończeniówek... KATASTROFA, rzygać się chce czasami grając w tą grę.