Ja powiem tak - ogólnie jestem fanem serii fifa, ale w tym roku postanowiłem zobaczyć pesa -dużo zapowiedzi, pozytywnych opinii itd spowodowało, że sprawdzę ten tytuł. Jako że ostatnie pro evo jakie mi się podobało było chyba 2010 albo 2009 nie pamiętam (wiem że Torres był jeszcze w l'poolu i z Messim byli jako tło w menu) i oczywiście pro evo 6 nie byłem do końca pewien tego zakupu ale ściągnąłem demo na ps3 i kurcze - to demo mnie kupiło. Kupiłem pełną wersję na ps3 i jestem na prawdę usatysfakcjonowany tym co otrzymałem. Wiadomo na ps4 pewnie jest 100 razy lepiej itd ale mi starcza to co mam. Gra się przyjemnie, dużo frajdy, kupa śmiechu gdzie w meczu po pierwszych 45 minutach prowadzi sie 6:0 na najtrudniejszym poziomie by w nastepnym ledwo co wywalczyć remis
nie przeszkadza mi tez brak licencji - wręcz przeciwnie - edytor to oprócz master ligi chyba mój ulubiony tryb serio
zwłaszcza tworzenie samego siebie itd
plus
widziałem tez komenty odnosnie braku dynaminczej pogody a mi sie wydaje ze ona jest w wersji na ps3 bo mam wrazenie ze zaczynam mecz w pochmurnej pogodzie by pod koniec zaczelo padać. na plus jeszcze zaliczam oczywiscie master league - wciagnal mnie ten tryb jest na prawde spoko
na minus zaliczam menu zwlaszcza przy ustalaniu skladu - kiedys bylo to fajne jak sie zawodnikow samemu ustawialo (no chyba ze to tu jest i ja moze tego jeszcze nie odkrylem - jak mowie - duzo fify malo pesa), kolejny minus to brak grafiki ligi europy (to na ps4 chyba tez tak jest) i oczywiscie brak cutscenki na poczatku gry zwlaszcza przy lidze mistrzow. Na zakonczenie jakbym mial podsumowac wersje na ps3 a ja nie jestem tez wymagajacym graczem odnosnie grafy itd to ocenilbym ta wersje tak na 7 moze 7,5/10
mysle ze jeszcze sporo godzin spedze przy tej grze na zmiane z fifa 16
pozdrawiam