Archiwum > Gry Komputerowe, Konsole, Sprzęt
PS4 / Xone kupno
Letischoo:
Jestem na etapie... zastanawiania sie nad kupnem konsoli. Chciałbym - posiadaczy i bardziej zorientowanych - zapytac, o kilka kwestii roznic i plusow/minusow tych konsol. Nurtuje mnie głownie pytanie o cene rozgrywki online bo wyczytałem ze kosztuje to (bodajze, rocznie) 130 zł na XONE i 200 zł na PS4. Czy bez tej opłaty nie da sie grac zupełnie online? jak wyglada płatnosc tego?
Jak wyglada sprawa własnego konta gdybym np. kupił uzywana konsole a chciałbym miec swoje konto i własna personalizacje?
Nie pytam o cene, dostepne gry (przede wszystkim kupiłbym ja dla PESa) czy wyglad i grafike, przede wszystkim o to jak wyglada online (wiem, ze nie PS4 nie musi byc stale podłaczony do internetu). Ewentualnie interesowałaby mnie jeszcze czy pad od PS4 ma jakakolwiek przewage nad padem od XONE, np. czy w jakikolwiek sposob wykorzystam panel dotykowy.
es_sabbi:
Jak dla PESa to nie ma sensu brać się na Xbox'a bo tam mało kto w to gra.
Dla mnie chyba większe znaczenie ma liczba exclusivów. PS4 ma Uncharted :) a Xbox ma Halo :/
Mejor:
Zgadzam się z es_sabbim, jeśli dobierać konsolę pod PESa to tylko PS4. Co do exclusivów to dla mnie przynajmniej przewagę ma konsola od Sony (więcej tytułów, a do tego wspiera mniejsze studia, które często wydają "perełki"). A i też można kupić PS4 z dedykowaną obudową pod gry takie jak "MGS5", "Batman AK", "Destiny", "Bloodborne" i jeszcze kilka innych. Z tego co mi wiadomo abonament właśnie na PS4 kosztuje 195 zł rocznie. Sony mocno dopracowało nowego DualShocka i tylko czas pracy na akumulatorze jest jego sporym minusem.
Płotek:
Tylko ps4 sam swego czasu miałem podobny dylemat.. xbox to niewypał. Dość że słabsze bebechy to jeszcze nie zachwyca resztą.. Jest kilka tytułów na wyłączność których mi żal że nie ma ich na pleju (forza...) ale jest tego zdecydowanie mniej niz w przypadku sony. Co do pada kto co lubi.. ja cale zycie bawilem sie na psx wiec przyzwyczajenie do pada z playstation goruje nad xboxem. 200zł za abonament.. co zrobisz takie czasy aby nas doic gdzie popadnie.. trzeba to przelknac i zaplacic. Co do samej rozgrywki w pesa online. Jak masz podpietego przez kabel bedziesz zadowolony.. 90% idealne polaczenie. W 15 bylo duzo gorzej.. pc tez daleko w tyle ze wzgledu na to ze jeden jechal na najnizszych drugi na najwyzszych i sie czasem gryzło
Letischoo:
To pozostały mi 3 pytania odnosnie tego PS4:
1. Co z uzywanym, jak wyglada personalizacja?
2. Jak wyglada płatnosc tych 200 złotych, paypal? zwykłym przelewem czy jak to działa i jak sie to robi.
3. Czy wystarczy TV na 32 cale, bo wyczytuje ze gry wygladaja niezbyt fajnie, wiec potrzebny byłby wiekszy TV ale moze ktos gra i twierdzi ze jest ok.
Nawigacja
[#] Następna strona