Oj były ligi gdzie grało się 7-9 sezonów w daną edycję Pesa.
Uważam, że zawsze znajdzie się kilka osób, które gra w pozostałych dwóch ligach, ale bez przesady. Sam gram w każdej i wiem, że jestem w stanie to pogodzić. Raz rozegrasz kilka meczy dziennie, a innym razem nie rozegrasz żadnego. Tak jest, ale nie przesadzajcie. Co to za frajda rozegrać 3-4 sezony. Ktoś komu nie poszły eliminacje lub dopiero teraz zapisał się do pesleague nie będzie miał szans na awans z 2 do 1 ligi, bo wiadomo, że od razu 18 osób nie awansuje. Dajmy więc i takim graczom możliwość.
Proponuję 3 tygodnie na rundę. Będzie, więc 21 dni na 19 meczy.
Po dwóch tygodniach można byłoby dodać pozostałe mecze.
Te z pierwszej rundy rozliczyć np 3-4 dni (oficjalnie podać informację o dacie przedłużenia terminu) po terminie 21 dni i mecze rewanżowe analogicznie po terminie 42 dni.
Przede wszystkim należy jednak szybciej przechodzić do odpalania kolejnych sezonów, bo długie przerwy między nimi powodowały mega opóźnienia w tej lidze.
P.S. 1: Zawsze się znajdzie kilka osób, którym coś tam nie będzie pasować, ale większość ludzi ucieszy się, że będzie mogła pograć więcej niż 3-4 sezony.
P.S. 2: Mam też nadzieję, że w kolejnych sezonach zagramy słabszymi teamami, bo gra mocnymi bootami pewnie wielu nie podnieca