Przed zespolem The Reds trzy najwazniejsze spotkania w sezonie,to jest ten moment gdzie sprawdzimy czy zespol Sir.Pateraka jest wstanie powalczyc o Mistrzostwo kraju.
ARSENAL LONDON 2-1 LIVERPOOL FC
W tym meczu zagralismy kolejny raz katastrofalnie w obronie jak i w ataku...poprostu nic nie wychodzilo kazda moja akcja byla rozbijana na polowie przeciwnika zadko zdazalo sie ze dochodzilismy do czystych sytulacji.Arsenal gral prosta pilke podanie lub wrzutka na jakiegos napastnika i sytulacja,tak tez padla bramka,dlugie podanie zamieszanie w polu karnym,zle wybicie mojego obroncy i gol! Mozna powiedziec ze zasluzenie przegralismy bo z taka gra nie zasluzylismy nawet na remis...Chelsea wygrala swoje spotkanie i nadal ucieka,ale to jest maly problem bo Tottencham w kazdym meczu wygrywa i jest to juz trzecia wygrana druzyny z Londynu.
LIVERPOOL FC 1-2 MANCHESTER CITY
Wygrana z City przed wlasna publicznosca miala byc obowiazkiem,jednak....tak sie nie stalo druzyna zaprezetowala sie poniezej swoich oczekiwan! kolejny tragiczny mecz w wykonaniu Liverpoolu...mistrzostwo ucieka,druzyna gra zle brakuje lidera ktory by to wsztko pociagnol! Balotelli z meczu na mecz coraz slabszy,Recoba szfeda sie gdzies w okolicach pola karnego Markovic robi sobie sprinty na sto metrow jak by trenowal do olimpiady! Mingellot to ja nawet nie wiem czy on jest bramkarzem czy jakims Cyrkowcem! Sakho jest jak dab stoi stoi i stoi....jedynie Sterling cos dziala lecz sam nie da rady...kryzys kryzys jest coraz gorzej.
LIVERPOOL FC 1-3 MANCHESTER UNITED
Przed tym spotkaniem nie oczekiwalem juz niczego nie spodziewalem sie ze nagle uda sie wygrac,no i mialem racje...zagralismy troszke lepiej jak w ostatnich spotkaniach ale na nic to sie zadalo,przegralismy kolejne spotkanie a to juz trzecie z zedu! United wcale nie gralo takiej pilki ze nic nie byles w stanie zrobic,tylko to moj zespol jest poprostu slaby,sam nie wiem o co chodzi,ale jak tak dalej pojdzie to bedziemy jeszcze walczyc o Lige europy a nie o mistrzostwo Anglii .
Di Maria wszedl w 80 minucie by dobic gospodarzy!
Juz nie jest tak pieknie jak to bylo przed trzema spotkaniami.