KONFERENCJA PRASOWA TRENERA LIVERPOOLU FC SIR PATERAKA
Witam wszytkich zebranych i zapraszam do zadawania pytan.
Dzienikarz.Witam serdecznie,Mam jedno wazne pytanie ,odnosnie celu panskiego zespolu na ten sezon.
Trener.Jeden istotny cel na ten sezon to zwyciestwo w lidze,dlatego tu przyszlem, by wygrac Lige.tego tez oczekuje odemnie pracodawca.
Dzienikarz.Co bedzie wrazie niepowodzenia,prezetujecie dosc nierowna gre,czyz nieuwaza pan ze nie bedzie to latwe.
Trener.Oczywiscie wykonanie tego planu bedzie bardzo ciezkie,liga jest bardzo wyrownana w kazdej chwili mozemy stracic szanse na mistrzostwo,nierowna gra mojego zespolu jest wynikiem wachania formy poszczegulnych zawodnikow,ale mysle ze gorszy okres mamy juz za soba.
Dzienikarz.Co z Mario Balotellim zostanie czybedzie transfer,taki pilkarz napewno niepogodzi sie z rola rezerwowego.
Trener.Mario jest swietnym pilkarzem,zarazem bardzo wazna czescia mojej ukladanki,mial kilka slabszych spotkan ale to nie oznacza ze bedziemy sprzedawac tak waznego gracza.kazdy czasami musi odpoczac ,przemyslec wsztko aby potem wrocic slilniejszym.
Dzienikarz.Brak trensferow w ostatnim okienku uniemozliwia panu rotecje w skladzie,co bedzie gdy najlepsi gracze pod koniec sezonu nie wytrzymaja tak duzej ilosci spotkan.
Trener.Owszem brak wzmocnien komplikuje troche sprawe,dlatego tez zdazaja nam sie gorsze spotkania,zeby zagrac dobrze w nastepnym spotkaniu musimy w tym pierwszym zrezygnowac z dwoch lub trzech pilkarzy pierwszego skladu.
Dzienikarz.Jest pan trenerem ktory nie przyzwyczaja sie do jednego miejsca,wiec jaka planuje pan przyszlosc.na brak ofert napewno pan nie moze nazekac.
Trener.Ciezko powiedziec co bedzie za kilka miesiecy,moj kontrakt z Liverpoolem jest wazny do konca sezonu,z opcja przedluzenia oczywiscie po osiagniecu danego celu,Moje stanowisko w tej sprawie jest stanowcze,Miniumu dla mnie to trzecie miejsce w lidze oraz final w Championes League,nieuda sie przemysle wsztko i rozwaze odejscie.
Dzienikarz.Z reprezentacja Francji przygotowujecie sie do Mistrzostw Europy jaki stawia pan cel przed ta reprezentacja.
Trener.W tej chwili jestesmy w okresie przygotowawczym,rozgrywamy tylko mecze kontrolne,ale jestesmy dobrej mysli.Druzyna robi postepy widac duze zangazowanie w wykonywana prace,napewno stac nas na wiele.
Dzienikarz.Przed wami jeszcze jedenascie kolejek ligowych no i co bardzo istotne cztery punkty straty do chelsea,uda wam sie jeszcze dogonic zespol z Londynu.
Trener.Tak jak juz mowilem liga jest bardzo wyrownana,ale zrobimy wsztko zeby osiagnac nasz cel.druzyna potrzeuje teraz spokoju,przed nami najwazniejszy okres,gdzie mozna w jednej chwili stracic wsztko!wystarczy jeden slabszy mecz i mazenia o mistrzostwie trzeba bedzie odlozyc na nastepny sezon.
Dzienikarz.Wiec zyczymy panu i panskiej druzynie wsztkiego najlepszego.
Trener.dziekuje w imieniu swoim jak i pilkarzy,damy z siebie wsztko aby osiagnac sukces,zdajemy sobie sprawe z tego ze fani od nas tego wlasnie oczekuja "SUKCESOW" przez wielkie "S" wiec nic nam nie pozostaje, wygrywac i radowac naszych kibicow.dziekuje.
Zakonczyla sie konferencja prasoawa trenera Sir Pataraka z media gdzie wyjasniono kilka szczegolow,Padly zapewnienia ze klub ostro powalczy o mistrzostwo kraju ,wiec nie pozostaje nam nic jak tylko czekac na kolejne spotkania,przed trenerem bardzo trudne zadanie,mozna stwierdzic nawet ze jest to misja samobujcza...dlaczego,Liverpool mam zbyt waska kadre ,zeby wytrzymac mordercza koncowke sezonu,brakuje lidera ,zawodnika ktorego postwawa i nieobliczalonos pomoglaby pociagnac zespol do sukcesow w europie jak i w lidze.Bedzie bardzo ciezko dogonic chelsea ktora zapewne coraz zadziej bedzie tracic punkty!Nie mozna tez tylko ogladac sie na zespol z polnocnego Londynu,bowiem inna ekipa z tego miasta ostro depcze po pietach pilkarzy Sir Pateraka.Oczywiscie Nie mozna niczego zarzucic pilkorzom The Reds napewno beda walczyc do samego konca ,lecz poprostu nie dadza rady,slaba kadra brak liderow ciezka liosc meczow wykonczy ich w koncowce sezonu.Wszyscy beda zadowoleni jesli ten zespol wywalczy miesjce premiowane gra w europejskich pucharach...