a nie czasem 24.03? dodanie kilku kitsów reprezentacyjnych jest kolejnym dobrym powodem aby zrobić ligę reprezentacjami
zgadzam się, że liga na 30 drużyn to przesada, dlatego proponuję to o czym wspominałem przy okazji poprzedniego sezonu
tzn jeśli chętnych będzie w granicy 18-20 to zrobić jedną ligę, jeśli będzie więcej to nie dzielić ligi na 1 i 2 tylko zrobić dwie równoległe, docelowo nazwałem je jako Blue&Red
wtedy byłby dodatkowy smaczek w playoff'ach bo grałoby się z kimś z kim się nie mierzyło w lidze, można by po sezonie zasadniczym zorganizować dla zabawy AllStar Games: Blue vs Red w formacie 4 vs 4 (może nawet 8 vs 8 ).
Rozstawienie w poszczególnych ligach to prosty temat albo wg rankingu albo wg tabeli w poprzednim sezonie, wtedy gracz 1(czyli np. Martinso) ląduje w lidze "blue", potem 2 i 3 miejsce w "red", 4 i 5 w "blue", 6 i 7 w "red", 8 i 9 w "blue" itd, może też być losowe, ale chyba lepiej aby obie ligi były na podobnym poziomie
jeśli pomysł by przeszedł i byłyby dwie ligi składające się z mniej więcej 10-14 drużyn to jestem również za wydłużenie rozgrywania meczów tak do 12-15 minut
ps.
troszkę sknociłem rozstawienie w drabince, dokładnie to powinno być takie: