Jest sporo przypadkowości w tej grze - jak dla mnie za dużo.
Prosty człowiek jestem i dla mnie po skierowaniu gałki w prawo, oczekuję od zawodnika podania w prawo a nie "może w lewo, może w prawo a może do tyłu" co z reguły kończy się podaniem prosto pod nogi przeciwnika.
Jak wciskam R1 to spodziewam się, że zawodnik z dobrą formą zacznie biec a nie dreptać uj wie gdzie. Jak przełączam na zawodnika bliżej piłki, który akurat za nią biegnie to spodziewam się, że będzie biec za nią dalej a nie jak często to bywa najpierw tuż po przełączeniu na niego zatrzyma się, zrobi dwa kroki w przeciwnym kierunku i dopiero zacznie gonić przeciwnika z piłką.
Jak wciskam lekko przycisk podania to chciałbym, żeby zawodnik podał lekko do kolegi z drużyny a nie pizdnął uj wie gdzie.
Jak przytrzymuję dłużej przycisk podania czy wrzutki to chciałbym żeby podanie było mocniejsze a nie jak przysłowiowa krew z nosa.
Takich przykładów można by mnożyć.
Czasami nie jest źle i gra sie fajnie ale w moim przypadku przeważają takie z dupy wzięte akcje i naprawdę nie wiem jak z tym sobie radzić? Doczodzę do wniosku, że tego się nie przeskoczy.
Pewnie, że kolega Damian ma rację, że nie umiem grać albo gram słabo ale jak już pisałem na tym forum wystarczy mi jak będę miał kontrolę nad zawodnikami i świadomość, że przegrałem dlatego, że jestem słabszy a nie dlatego, że jakiś skrypt gry tak zarządził.
Ktoś tu wcześniej sugerował, że internet jest do dupy. W moim przypadku nie jest - internet optyczny, w miarę szybki i stabilny, wszystko podpięte na kablu nie przez wi-fi. Gram głównie w nocy, bo wtedy mam czas i internet nie jest obciążony - praktycznie tylko konsola podpięta pod neta, reszta urządzeń śpi wraz z resztą domowników.
Kilku kolegów z tego forum dało mi kilka podpowiedzi odnośnie managera, jak dobierać zawodników itd.
Managerów mam kilku, praktycznie każdy z nich z innymi ustawieniami. Kombinowałem już chyba wszystkie możliwe opcje ustawień dodatkowych, zaawansowanych do gry i nic to nie pomaga.
Jak gra śmiga, to śmiga na każdych ustawieniach - jak dzieją się cyrki, to na całego i cokolwiek bym nie robił to nie ma szans na obejście tego.
Frustrujące.
Jak czytam forumowiczów, że kilka meczy poszło im nie tak to naprawdę zazdroszczę, że tylko takie mają problemy
bo u mnie proporcje są odwrócone.
Grzebałem też po zagranicznych forach i sporo ludzi ma podobne problemy do moich- gra zabawia się sama ze sobą i nie ma na to mocnych.
Cóż, taki wkurwia*ący urok tej gry.