Czegoś nie czaje z tymi aukcjami...
Jeśli poluje na skauta z Arsenalu i musze wejść w 1 rundę a potem daje w rundzie finałowej swoją kwotę której nuż nie mogę przebić to mianowicie po co w 1 rundzie dawać za skauta Arsenalu z 5 gwiazdkami 120 tys GP skoro jest też z 5 gwiazdkami za 6 tys GP jak tak czy siak liczy się druga runda finałowa? Jeśli dam 6 tys to na finał będę mógł więcej przeznaczyć niż to jeśli dam 120 tys GP a na finał uciułam 140 tys GP. I jeśli przegram to stracę 6 tys a nie 120....może ja czegoś nie czaje?
1. runda dajesz kase, żeby w ogóle się do rundy finałowej dostać, jeżeli ktoś Cię przebije wtej rundzie GP od razu wracają na konto i nie musisz dalej licytować tylko czekać na rundę finałową
2. Runda finałowa
a) jeżeli nie byłeś liderem rundy wstępnej to dajesz swoja ofertę, jeden i tylko jeden raz
b) jeżeli byłeś liderem i np Twoja oferta wynosiła np 100k to ją możesz podbić też tylko raz, czyli jak podbijesz np. o 50k to finalnie oferta będzie 150k
czekasz aż runda finałowa się skończy i widzisz czy wygrałeś czy nie. jak wygrałeś do skrzynki wpada agent jak nie to na konto wracają GP
cała filozofia
kwoty w rundzie wstępnej często mają si nijak do finałowej, bo w rundzie wstępnej chodzi tylko o to aby do finału wejść, dopiero w finałowej lecą kolosalne czasami kwoty. Przykładowo kiedy wbiłem na agenta 5* barcy i typ rundę wstępną wygrał z kwota około 80k GP, natomiast w finale ten agent poszedł za 386k GP
mam nadzieję, że jasno to opisałem