Mój komentarz będzie jeden ogólny, co do całych eliminacji, które zostały rozegrane do dnia dzisiejszego
Gdybym miał pisać od początku kariery, pisałby w nieskończoność
Zatem, oczywiście zaczniemy od grupy A. Belgowie jak dotąd stanowią siłę pierwszej grupy i rzeczywiście patrząc na tą reprezentacje w rzeczywistości to mają niezwykły potencjał. O dziwo Azerbejdżan bardzo dobrze sobie radzi i to właśnie oni mogą być jedną z niespodzianek podczas tych eliminacji. Zawodzi w tej grupie przede wszystkim Szwecja. Czy to ze Zlatanem, czy bez od Szwedów wymaga się znacznie więcej , jak będzie później? To się okaże.
W grupie B fajnie prezentuje się reprezentacja Bośni z Edinem Dżeko na szpicy. Bośniacy stanowią nieprzewidywalną siłę swojej kadry i bardzo miło ogląda się ich grę. Osobiście życzę im awansu. Niemcy grają dziwnie podczas tych eliminacji podejrzewam, że mogą mieć nie lada problem z bezpośrednim awansem na EURO. Francja Francja oj ta Francja. Szkoda mi ich, bo mają naprawdę zaje*istą kadrę i bardzo utalentowanymi graczami. Od EURO u siebie są stawiani mocno w roli faworyta, a tu taka klapa i tylko 4 punkty :/
W grupie C jestem bardzo zadowolony z poczynań Chorwatów, jak najbardziej liczę na tą kadrę nie tylko w eliminacjach, ale również w samym turnieju głównym
W tej grupie zadziwia mnie jeszcze Izrael, dzielnie walczą o drugą lokatę, ale z walijskim zespołem z Bale'm nie będzie im łatwo.
Czwarta grupa to chyba jedna z najtrudniejszych grup. Co prawda Islandia idzie po swoje, ale Hiszpanie mają lekki problem z dobrą formą na eliminacjach. Po 5 punktów ze Szwajcarami,a tuż za nimi Dania, robi się całkiem ciekawie.
Kolejna grupa jest niezwykle wyrównana, ciężko tutaj wskazać murowanego faworyta, co widać po samej tabeli. Oprócz Liechtensteinu, pozostali uczestnicy grupy E grają o bezpośredni awans. Gdybym musiał wybrać dwójkę moich faworytów, byłaby to Austria i Słowacja.
W grupie F udział biorą biało-czerwoni, więc rzeczą jasną, że to właśnie za nich trzymamy kciuki. Jak dotąd eliminacji dla Polaków przebiegają bardzo pomyślnie, zajmują 1 miejsce z dorobkiem 9 punktów i tylko na tą chwilę martwią się goniącą ich Finlandią. W tej grupie mamy kolejne zaskoczenie, Portugalia nie może chyba dobrze wejść w spotkania eliminacyjne, a pewnie sam CR7 łapie frustrację, z taką grą.
W grupie G najbardziej liczę na Anglików, którzy w miarę dobrze sobie radzą, szkoda jedynie tego ostatniego remisu z Norwegią, ale cóż. Drugim zespołem, za którym jestem, to Serbia. Serbowie już gorzej wyglądają w potyczkach eliminacyjnych, ale przed nimi jeszcze parę spotkań i wszystko może się zmienić.
W przedostatniej grupie wszystko powinno być jasne. Nie wyobrażam sobie, że Włosi i Rosjanie nie zapewnią sobie bezpośredniego awansu. Jak na razie zajmują kolejno 1 i 2 miejsce, mam nadzieję, że tak pozostanie do końca eliminacji. Chociaż Andora okazuje się bardzo wymagającym przeciwnikiem.
Ostatnia grupa powinna należeć do "Oranje". Zajmują pierwsze miejsce i jak najbardziej na tej lokacie powinni skończyć całe eliminacje. Wielką niespodzianką okazuje się być kadra Białorusi, która czyha tuż za Holendrami. Mimo wszystko chciałbym na EURO ujrzeć byłch mistrzów - Grecję.