Sorki, że post pod postem ale trochę namieszałem i input lag zniknął. Nie wiem dokładnie przez jakie opcje bo boję się sprawdzać jedną po drugiej bo znowu się popsuje
Jak to u mnie teraz wygląda :
nvidiainspector :Frame Rate Limiter 59.7
nvidiainspector : Vertical Sync - Fast sync
Power management mode : Prefer maximum performance
Maximum pre-rendered Frames : 1
Pes18 Settings : Full Screen
Pes18 Settings : zmieniłem opcje pada z Xinput na Direct Input
Dodatkowo mimo mocnego komputera użyłem programów ( akurat miałem je na dysku, można użyć innych ) Advanced System Care Booster i wyłączyłem wszystko co niepotrzebne w windowsie łącznie z Aero na czas grania.
Na koniec Razer Cortex i odpalenie Pesa w tym programie. On sobie cośtam optymalizuje aby poprawić wydajność gry.
Nie wiem co pomogło ale Pes śmiga jak przy wyłączonym vsyncu i bez dziwnych pasów.
dxtory uzywam bo gdzies wyczytalem ze lepiej lockowac fpsy z zewnetrznego programu coby karta graficzna nie musiala sie tym zajmowac
a generalnie fast sync przydalby sie gdyby np w poziomu gry daliby opcje unlock FPS i wtedy wlaczyc fasta ... a tak to dziala jak normalny vsync on bo gra tak jest ustawiona (+ trzeba miec ze 2 lub 3 razy wiecej fps niz odswiezanie monitora tak piszą...chociaż na filmiku z testem gość miał ogromną różnicę vsync 60fps 60hz a fast sync 70fps 60hz obczajcie tam ten filmik...jednak napisane jest wyraznie ze fpsy musza byc wieksze niz hz)
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEjedynym sposobem aby zrobic unlock fpsow w PESie to vsync off ale wtedy nie mozemy dac fast sync.....wiec genialnie byloby jakby dali taka opcje z poziomu gry..
ale obczaje to jak podales
EDIT
Jednak co odkryłem - jako, że nie mogłem włączyć w pes 2017 fast sync z odblokowanymi fpsami napisalem kiedys do nvidi i odpisali mi, ze musibyc gra ktora to obsluguje,albo ze da sie z poziomu gry unlockowac fpsy
Co się okazuje ? ustaw po prostu na pes2018 fast sync i sa odblokowane wszystkie fpsy
w 17 sie nie da bo sprawdzalem teraz. Takze 18 jest juz z opcja fast sync.
Potestowałem i niestety nie osiagnalem zadowalających efektów...poustawialem wszystko na low zeby miec w grze 120 fps jednak obraz dalej sie scinal....oczywiscie reakcja midzio
Takze podwójna ilość fps niz HZ to raczej niegrywalne
Chyba, ze ma ktos jakis PC potwór żeby sprawdzić Fast sync z 180 fpsami w grze
??
Generalnie te programiki co dales nie mają nic do rzeczy bo one tylko optymalizują system i fajnie czyszczą z syfu..wiec jak komus sie nie hcce optynallizowac albo jest laikiem moze to zrobic, ale to wtedy dostaje dodatkowe FPSy - u mnie z dobrze mysle zoptymalizowanym windowsie ten razer dodał 5 fps w Pesie ... wiec jak komus potrzeba moze sobie uzyc.