Dział Ogólny > PES 2018 - Tryb myClub
Ustawianie graczy w Game Plan
eksnajn:
Gdzieś swego czasu przeczytałem, że rozstawianie graczy na obszarze boiska ma znaczenie dla późniejszego męczenia się ich w meczu. Podobno w zależności od rozmieszczenia w meczu męczą się mniej lub bardziej. Czy to prawda? Macie jakieś wskazówki? Zauważyłem, że moi gracze w SIM meczu męczą się dużo szybciej niż przeciwnika chociaż wstawieni są na swoje nominalne pozycje. Np. pod koniec pierwszej połowy w takim meczu moi już są na wykończeniu, gdy przeciwnincy mają jeszcze połowę "mocy". O co tu chodzi?
MatAnd:
Sprawdź jaką mają kondycję. Wyłącz Gegenpress jeśli grasz. A co do ustawienia na boisku i męczenia zawodników, pierwsze słyszę. Pewnie ci chodzi o advanced instructions i defensive (żeby pilnowali pozycji i nie wybiegali przed siebie) oraz Counter target by zostawali z przodu i nie cofali się. Jeśli grasz symulacje zawodnikami ze scoutów (białe i brązowe piłki) to na 99% na lvl1 kondycja będzie słabiutka, chyba że trafisz rodzynka.
Ronin:
Którą opcję trzeba wybrać w obronie aby trzymali się swoich pozycji?
Jacinho:
Chodzi ci o to, żeby trzymać obrońców z tyłu, tak?
Możesz użyć ‚deep defensive line’ albo przypisać ‚defensive’ do danego zawodnika.
Ciężko ci będzie utrzymać z tyłu Offensive LB /RB albo Extra Frontman CB.
plose66:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEChodzi ci o to, żeby trzymać obrońców z tyłu, tak?
Możesz użyć ‚deep defensive line’ albo przypisać ‚defensive’ do danego zawodnika.
Ciężko ci będzie utrzymać z tyłu Offensive LB /RB albo Extra Frontman CB.
--- Koniec cytatu ---
Ostanio Roberto Carlosa dostałem. Myślę , o jaki fajny. Do czasu aż mi zawalił parę meczy w których robił wszystko oprócz trzymania lewej strony obrony :(
Nawigacja
[#] Następna strona