Dobra odnosnie ligi krajowej to juz sie nie czepiam.To chcialem wiedziec.
odnosnie fair play. Prosze wiec o zmiane druzyny tego gracza o ile to mozliwe jak najszybciej.
odnosnie rankingu to znam na pamiec te czesc regulaminu i ani slowa w nim dlaczego jest roznica w pozycjach . w zakladce INFO
jest podany ranking i tam jestem na 795 miejscu.
a jak wchodze w RANKING i patrze na ranking wszechczasow to jestem na 436 miejscu , a w rankingu oficjalnym na 395.
Ponawiam swoje pytanie. czy moglbys mi wytlumaczyc czym sie rozni ranking oficjalny od rankingu wszechczasow i co to jest za ranking w zakladce INFO? Skad te roznice? dodam ze gram od lutego w pesleague.pl, wiec nie minelo 3 miesiace, zeby mi sie jakies mecze juz nie liczyly.
a jesli chodzi o bledy w tabeli.. rozumiem, ze tabela moze sie zmieniac, bo jakis tam mecz zostanie zweryfikowany inaczej, czy rozegrany pozniej, czy tam jakis walkower zostanie anulowany.. ja to rozumiem.... ale nie w tym rzecz! rzecz w tym,ze tabela nie moze byc ustawiana z bledami!!! rozumiem, ze wyniki moga byc bez weryfikacji, czasem bledy sie zdarzaja i to jest tez ludzkie, ale jesli kto inny znajduje bledy to nalezaloby je poprawiac na biezaco...bo blad rodzi nastepny blad..
dalej nie wyjasniles mi czemu hanter ma az taka roznice punktowa w bramkach??? -30?? z jego meczow to nie wynika..
msciciel napisal, ze obustronne walkowery 0-3 dla kazdej z druzyn sa niemozliwe, dlaczego niemozliwe?technicznie niemozliwe? dla mnie nie ma roznicy czy jak przegram walkowerem mecz z kims kto chcial grac czy z kims kto nie chcial grac.. efekt powinien byc ten sam, bo ja nie chcialem/nie moglem grac w obu przypadkach!!!
a moze zeby nie bylo zamieszania wprowadzic taka zasade, ze w przypadku obustronnego walkowera, obu graczom wpisywac do listy meczow 0-3 i odejmowac punkty rankingowe,ale w tabeli ligowej nie uwzgledniac tego meczu w ogole? czyli mecz tak jakby nie odbyl sie i wtedy obaj gracze maja problem, bo rozgrywaja jeden mecz w sezonie mniej i maja jedna szansze mniej na zdobycze punktowe. To jest troche niezgodne z rzeczywistoscia,ale mysle ze to pomysl do rozwazenia.
Inna rzecz to pilnowanie terminow meczow. co tydzien. jesli nie ma postow o przelozenie czy tam o walkowera, karac bezwzglednie walkowerem. ale nie wymiana wszystkich wynikow gracza na walkowery, bo to jest bez sensu.. po prostu wymiana do konca sezonu meczow na walkowery w ktorych nie uczestniczyl w terminie.sukcesywnie tydzien po tygodniu. a nie hurtem... to troche sie kloci z idea gry. Przeciez gracz moze w pierwszej czesci sezonu np. 2 tygodnie - olac sprawe,bo cos tam. ale pozniej chcialby dokocznyc lige i jest gotowy do gry. Przez to ze nie gral w ciagu dwoch tygodni nalezy mu sie 10 walkowerow dla tych z ktorymi mial wtedy termin,ale jak w trzecim tygodniu zaczyna grac to juz niech gra i nadrabia stracone punkty!!! A jesli gracz dogada sie z graczem w terminie pozniejszym i w imie zasad fair play tamten gracz bedzie chcial rozegrac mecz- nie ma problemu.Ale to powinno dzialac tylko w przypadku jednostronnego walkowera.
To byloby najlepsze rozwiazanie moim zdaniem, z tym, ze zeby to wprowadzic to potrzeba wiecej uwagi admina, wiecej czasu i poswiecenia, a przede wszystkim systematycznosci i braku skrupolow dla graczy ktorzy w niedziele o 23.45 pisza ze chca grac lige...
co poniedzialek np. opiekun ligi weryfikuje mecze, czyta posty itp itd..
Wtedy rowniez tabela bylaby w miare dokladna,bo po 5 kolejkach kazdy z graczy mialby po 5 meczow rozegranych z wyjatkiem tych przelozonych, dzieki postom...
taki system szybko eliminowalby graczy mniej regularnych, ale przeciez dla takich graczy sa inne turnieje, rozgrywki.
Jesli to nie przeszkadza nikomu i jest taka wola ogolu adminow, moge sie zglosic na takiego opiekuna ktorejs z lig.
Maciek przemysl to co napisalem. pogadaj tam z mscicielem czy innym. Ja wiem ze kazdy z was ma wiecej w zyciu rzeczy do zrobienia niz tylko siedzenie non stop na pesleague.pl i zajmowanie sie tym wszystkim.No ale jak sie cos robi to trzeba to robic dobrze i najlepiej ciagle udoskonalac.
no a z tym zalapaniem sie do ligi jak juz sie zaczela, to swietny pomysl. nie bedzie zamieszania.