maciek , czepialem sie, ze walkower obustronny powinien skutkowac 0pkt dla obu graczy . zgadza sie. ale na pewno nie mowilem, ze w takim walkowerze powinno rozpatrzac bramki 0-0. zawsze mowilem ze oprocz tego kazda druzyna powinna dostac po 0-3. widocznie nie zrozumiales co mialem ci do przekazania. a ty mi tu teraz wyjezdzasz w ogole z innym tematem... po co? brakuje ci argumentow? moze kilka razy nie doczytalem regulaminu, zreszta czy zawsze wasz regulamin jest perfekcyjny?Zobacz ilu ludzi przy zapisywaniu sie do lig krajowych chcialoby grac w swojej lidze ulubionej. Nie rozpatrzyliscie tego, trudno. Chcialem tylko wiedziec dlaczego??? dlatego ze taki jest regulamin, to rozumiem, wiec dlaczego taki jest regulamin???
dlatego, że nie jest to pierwsza edycja lig krajowych. Jezeli 50 procent zapisało by się do angielskiej był by problem... a takto każdy był losowany i startował z równej pozycji.
odnosnie fair play.. skoro gracz zmienil sobie druzyne wg. regulaminu, to ok. zgadzam sie. wolno mu bylo. tylko, ze dalej w tabeli ligi FAIR PLAY ma Rosenborg Trondheim,dlaczego tego nie mozna poprawic zeby nie bylo niepotrzebnego wprowadzania w blad?? to tak trudno zmienic??
sprostowanie jest na forum i gracz napisał, że zmienia zespół. Więc będzie zmienione
do dzis nie moge znalezc linku gdzie wyjasniono dlaczego w zakladce info mam inny ranking niz ten co podano w tabelach rankingowych...
nie możesz znaleść bo nie czytałeś go....
Ranking:
1. Punktacja w rankingu:
- na starcie każdy dostaje 1000pkt, ale dopiero po rozegraniu jakiegoś spotkania.
- wygrana w meczu ligowym 120pkt, remis 40pkt, przegrana 0pkt. Mnożnik dla 1 ligi x 1.8, dla 2 ligi x 1.4, dla 3 ligi x 1.1, dla 4 ligi x 0.8, dla 5 ligi x 0.55, dla 6 ligi x 0.4, dla 7 ligi x 0.3 .
- wygrana w meczu pucharowym 120pkt + 10pkt za każdą runde, przegrana to strata połowy punktów zdobytych przez przeciwnika.
- wygrana w meczu ligi mistrzów 200pkt, remis to 80pkt, przegrana to strata połowy punktów zdobytych przez przeciwnika. Bonus do wygranej za każda rundę pucharową to 20pkt.
- wygrana w meczu pucharu UEFA 140pkt, remis to 50pkt, przegrana to strata połowy punktów zdobytych przez przeciwnika. Bonus do wygranej za każda rundę pucharową to 10pkt.
- wygrana w meczu towarzystkim 120pkt, remis 40pkt. Na podstawie różnicy pozycji w rankingu wyliczany jest modyfikator dla punktacji.
Dla wygranej:
Pierwiastek ( Różnica miejsc * 2 ) * 4
Dla remisu:
Pierwiastek ( Różnica miejsc * 2 ) * 2
Wygrana z przeciwnikiem z wyższą pozycja w rankingu to bonus w postaci modyfikatora. Wygrana z przeciwnikiem z niższa lokatą w rankingu to odjęcie modyfikatora, ale minimalna zdobycz za wygranie meczu to 20 pkt. W przypadku remisów z przeciwnikiem z wyższą lokatą mamy dodanie modyfikatora.
- W przypadku przegranej tracimy 1/2 punktów , które zyskał przeciwnik.
2.Rażdy rozegrany mecz to strata 20 pkt.
3.
Oficjalna klasyfikacja powstaje na podstawie sumy zdobytych punktów z ostatnich 3 miesięcy.
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE - tu masz link do tego
a z tym zamienianiem porazek na walkowery... to przegiales...
taki macie regulamin, wiec to nie jest moja wina,ze gracze nie maja czasu na gre. skoro sie zapisali to powinni grac i postgepowac wg regulaminu.a jak wycofujesz gracza to wpisujesz walkowera kazdemu nie tylko mi. jak dla mnie nie musisz zaliczyc tych walkowerow do meczow i statystyk.nawet byloby sprawiedliwiej. walkower moglby byc tylko uwzgledniony w tabeli..
a od pilnowania tabel, wynikow i innych rzeczy na tej stronie to jestes ty a nie ja. jak robisz to slabo, z bledami albo nie na biezaco to nie dziw sie ze sie czepiam i truje ci d*pe.
Po pierwsze jeżeli zwracasz mi uwagę i wytaksz mi błedy to miej do tego podstawe. Zarzucasz mi że nie zrobiłem czegoś w terminie, nie dopilnowałem. A ja ci odpowiem :
NIE CZYTASZ PORAZ KOLEJNY ZASAD, NIE CZYTASZ FORUM I ROBISZ TAK ABY BYŁO DLA CIEBIE DOBRZE
1. 5 liga grupa 1 pierwsza trwa do 22 marca - od tego czasu jest zawsze około tygodnia. Od tego czasu kazdy z zawodników ma niepisane prawo zglasznia walkwowerów. W tym czasie gracze mogą cofnąc jakieś Wo.
LIga zakońona jest w momencie gdy jest oficijalny news na stronie. W tym momencie muszi wszytko ze sobą grać!!!
Jezeli nie ma zakończenia sezonu oficilanego opikun zawsze może zmieniać tabele. Zapraszam dziś do sprawdzenia.
Jeżeli jestem od pilnowania to obiecuje, że wszytkie twoje posty bedą sprawdzane dokładnie...
A propo jeszcze 5 ligi... od nowego sezonu kto się nie załapie odrazu do ligi bedzie musiał czekać sezon. Nie bedzie już ligi z niedobitków