To co napisales to akurat sa dowody na to, ze to ja mam racje...
Po pierwsze:
To ze ktos gra dobrze na pes6 nie znaczy ze gra dobrze w pes 2008. Racja - zgadzam sie, gry sie roznia.... ale wiecej racji jest w tym, ze jak ktos gra dobrze w pes6 to gra rowniez dobrze w pes2008. Sama zasada co do gry jest podobno. tak jak z jazda na rowerze.... dziwne ze nie potrafisz tego pojac. ci co nie graja w pes2008 nie graja tylko przez to ze nie rajcuje ich ta gra tak jak rajcowal pes6 i nie chodzi o umiejetnosci a grywalnosc. gdy nie ma radosci z gry, po prostu sie narzeka..
tak wiec uwazam ze ten twoj agrument jest o kant dupy rozbic.. gracz jak nie bedzie chcial grac w lidze dalej to po prostu zrezygnuje.. LIGA POWINNA MIEC PRESTIZ, miec NON STOP KONTYNUACJE. Tak zeby kazdy gracz mogl sie identyfikowac z liga, serwisem i wiedziec jakie ma umiejetnosci, zeby mogl ciezka praca wywalczyc sobie miejsce w pierwszej lidze i grac z rzeczywiscie najlepszymi, a nie z przypadkowo dobranymi osobami na podstawie tam kilku meczow kwalifikacji.jeden zly dzien i dobry gracz laduje znowu w trzeciej , czwartej ,pitaej lidze? mimo ze gral wczesniej w pierwszej???
PO DRUGIE:
Dochodza nowi gracze.. NON STOP dochodza i odchodza... non stop w kazdej lidze jest po 5 jak nie wiecej takich co rezygnuja lub przestaja grac.. to jest plaga, cos strasznego, co psuje cala zabawe. to glowna bolaczka ligi i tej strony i co? zamiast z tym walczyc tworzycie przepis o tych kwalifikacjach. znowu dobrzy sumienni gracze pomieszaja sie z graczami nowymi albo niesumiennymi i znowu bedzie kociol z walkowerami. Gracz jak juz dokopal sie przez trzy sezony do wysokiej ligi ma zupelne inne podejscie do gry... bardziej mu zalezy.. widac ze jest sumienny, ze "zyje" serwisem, ze ma ambicje... Po co mu to zabierac? LIGA POWINNA BYC PRESTIZOWA.. LIGA POWINNA BYC ZAROWNO DLA GRACZY DOBRYCH I SUMIENNYCH!!! Co z tego ze jest dobry gracz, przyjdzie wygra kwalifikacje, dostanie 1 lige ,rozegra trzy mecze i zniknie bez sladu... takie to fajne/???
Nowi gracze jak dochodza powinni zaczynac od najnizszej ligi i piac sie w gore tabeli za kazdym razem, niezaleznie od pesa jaki teraz jest na topie.
WNIOSKUJE O PRZEPROWADZENIE ANKIETY WSROD GRACZY o pytaniu:
Czy jestes za kontynuacja ligi pes 2009 i zachowaniem pozycji graczy z dotychczasowej ligi ,gdy wejdzie nowy pes 2010 czy moze jestes za likwidacja ligi pes2009 , kwalifikacjami i za stworzeniem nowej osobnej ligi?
PO TRZECIE:
jak ci zal ze wypowiadam sie na forum dyskusyjnym to daj mi bana albo zablokuj mnie i bedziesz mial jednego krzykacza mniej i bedziesz mogl dalej prowadzic swoje male panstewko bez glosow sprzeciwu, na zasadach ustalonych odgornie bez konsultacji z graczami. Tylko po co w takim razie jest to FORUM?
Co do moich umiejetnosci... moze i nie sa najwyzsze, ale lepiej niech za nie mowia moje wyniki a nie twoje slowa i posty. Twoje wnioski sa dalekie od prawdy, nie chce nic zalatwic sobie kuchennymi drzwiami, chce tylko podniesc prestiz ligi i uatrakcyjnic gre. Non stop sie czepiasz moich umiejetnosci..co one maja do rzeczy?im lepiej bede gral, tym do wyzszej ligi awansuje i tyle..