WITAM,
mam propozycje do przedyskutowania:
w zwiazku z duza rotacja zawodnikow na stronie pesleague.pl i ciagle problemy z walkowerami i niesolidnoscia graczy chcialbym rzucic pomysl zorganizowania LIGI PROFESJONALNEJ.
LIGA PROFESJONALNA moglaby byc zupelnie oddzielna liga lub moglaby byc liga juz isteniejaca ale troche na innych zasadach (lekko podobnych do LIGI FAIR PLAY):
1) liga bylaby platna, (tu dwie propozycje: a) 100zl przed sezonem zwracane na koniec sezonu, gdy gracz rozegra wszystkie mecze, b) 100 zl, 50 zwracane po sezonie, drugie 50zl, przeznaczone na nagrody czy tam puchary lub rozwoj strony
2)LIGA PROFESJONALNA skladalaby sie z 1 ligi i 2 ligi, trzecia i nizsze moglyby byc tak jak dotychczas darmowe.
3) Mecze w LIDZE PROFESJONALNEJ bylyby specjalnie premiowane, tak zeby zwyciestwo w lidze oznaczalo okolo 600pkt, remis okolo 200pkt , a porazka to minimalne punkty ujemne np. -50punktow.
4) Kazde miejsce w tabeli na koniec sezonu oznaczaloby dodatkowe punkty do rankingu.
5) LIGA PROFESJONALNA powinna miec swoja renome, prestiz i powinna byc traktowana pierwszorzednie. Bo teraz patrzac na mecze z kategorii wyzwan to mozna grac ze slabymi graczami wiele meczow i awansowac w rankingu na 1 miejsce... Moim zdaniem najlepszy gracz RANKINGU PUNKTOWEGO powienien umiec wygrywac z czolowka, ze wszystkimi graczami, a nie tylko z wybranymi.
6) najwieksza zaleta jest to, ze wszyscy gracze beda pilnowac swoich meczow, kazdy bedzie sie staral grac jak najlepiej, bo bedzie mogl uzyskac duzo punktow rankingowych oraz duzy prestiz, no i stali gracze, ktorzy beda grali w tej lidze, beda sie lepiej znali, bardziej przyjaznili i chetniej ze soba grali, co skutkowac bedzie gra fair play..
WADY:
1) zaraz wszyscy powiedza - zal mi kasy...
2) malolaci powiedza, ze nie maja konta zeby przeslac pieniadze...
3) gracze niesolidni beda protestowac, bo w przypadku wycofania sie z ligi traca pieniadze
4) blokada natury prawnej... na tym opieraja sie admini.. jesli tak jest to jakim cudem wystartowala LIGA FAIR PLAY? zreszta przeslanie pieniadze na konto do ktoregos z adminow a potem je oddanie jest traktowane jako pozyczka, wiec nie bedzie zadnych przeszkod z podatkami itp... zreszta, jesli tego nie mozna zrobic prosze o podanie mi konkretnego paragrafu.
5) jesli jacys gracze beda protestowac ze nie chca grac w takiej lidze to przeciez nikt ich nie zmusza....
6) jestem pewnien ze wielu graczy, szczegolnie stalych dobrych graczy, przystaloby na taka propozycje..., strata pieniedzy jest zludna, gdyz tak naprawde ta LIGA PROFESJONALNA dalej zostalaby liga bezplatna!!!!
prosze o wypowiedzi...