Oto tutorial jak zrobić stadion ,wielu z was na pewno zadowoli oto link.
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEINSTRUKCJA WGRANIA DO PES 2009.
Nie musisz tego robić jak z Rhinio eksportujesz poszczególne części stadionu w formacie 3ds importuj je bezpośrenio do Blendera to znaczy otwierasz Blender musisz mieć w pliku scripts pliki sef 2,jak niemasz w blenderze to masz je w Pes stadium studio 2009 w jego pliku script skopiui je i wklej je w script Blendera otwórz Blendera w lewym dolnym rogu jest przycisk podobny znaku =wciśni go ,dojedz do samego końca i wcisni napis scripts Window pojawi sie sam napis scripts wcisni go pokarze się lista najedz na nazwę OBJECT pojawi sie następna lista wcisni w niej PES STADIUMS NAMES 2008 nastepnie CREATE PARTS NAMES pojawi sie liczba 19 wcisni ja i masz już poszczegolne nazwy czesci stadionu ,następnie na tej samej planszy powitalnej Blendera na samej górze tak po środku jest napis SR-MODEL wcisni go iwybierz wciskajac napis MATERIAL zmieni sie plansza na inna wciśnj znak = nastepnie w tej liście napis OUTLINER pojawią się części nazwy stadionu i już możesz impotować poszczególne części stadionu z Rhinio zapisane w formacie 3ds a więc tak wciskasz FILE ,IMPORT,3D STUDIO [3ds] i mportujesz jakas częśc stadionu w tabelce przy importowaniu pliku 3ds wpisz liczbę 1000000 słownie[milion] pojawi sie czesc importowanego stadionu nastepnie w dolnym lewym rogu wciskasz ijak poprzednio scripts Window,scripts,OBJECT,PES STADIUMS NAMES 2008 nastepnie REPARENT AND RENAME OBJECT pokaze sie tabela czesci stadionu
wybierasz ktora potrzebujesz izatwierdasz i juz masz ja wpisana w wybrana czesc stadionu i tak samo powtarzasz przy kazdym importowaniu .Pamiętaj Dside to DOWN SIDE ,Rside to RIGHT SIDE,Lside to LEFT SIDE a Uside to UPPER SIDE , jak juz wszystko po importujesz wciskasz FILE,EXPORT,STADIUMS 2008[sef]. JAk wyeksportujesz otwierasz PES STADIUM STUDIO 2009 i otwierasz plik sef który wyeksportowałeś w lenderze z powstałych plików bin 1.stadium 2 texture wrzucasz do Stadium Service jest taki program i tworzysz pliki stadionu jakiego sobie wybierzesz z tabeli stadionow.Z powstałych plików stadionu kopiujesz je i wklejasz je do kitserwera w folderze gry IMG ,cv_09 i to wszystko myślę że pomogłem . życzę udanych projektów.
A TO TUTORIAL DO PRZERABIANIA STADIONÓW Z PES 6 NA PES 2009
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE