Archiwum > Sport
Real Madryt - transfery, newsy
Mejor:
Nie jest chyba od wczoraj. Ostatni mecze w LM tylko to potwierdzały. Zresztą nie chodzi mi tylko o jakieś symulowanie, a o zwyczajne buractwo (nie potrafię tego inaczej nazwać) i cwaniactwo chociażby w Copa America i meczu z Juve. Autentycznie wierzyłem, że mimo jego porywczego charakteru, zarabianych milionów, bycia kapitanem kadry narodowej (o zgrozo), a to wszystko w tak młodym wieku poradzi sobie z tym. Widać, że jeszcze nie teraz.
MichuVeB:
Neymar racja zachowuje się czasem chamsko, ale kiedy ostatni raz symulował? Chyba w sezonie 2013/14 bo w poprzednim nie była żadnego takiego ''zagrania'' chyba że coś mnie ominęło...
Mejor:
Nie oglądam meczów Barcelony w lidze, więc nie mam prawa pamiętać i wymieniać, ale w LM, spotkaniach z Realem i w kadrze znajdą się perełki.
Spoiler for Hiden:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE - faul był wcześniej, a nie wtedy kiedy się położył
Artur 7:
REJESTRACJA lub LOGOWANIETo, że obecnie są najbardziej topowymi graczami na świecie. Jeśli na najwyższym poziomie gwiżdże się takie "faule", a zawodnicy tak się zachowują to analogicznie można przyjmować to jako pewną normę. Inaczej gdyby takie coś działo się w ligach okręgowych. Skoro sędziowie to kupują to widocznie przepisy na to pozwalają.
--- Koniec cytatu ---
To tak, jakbyś powiedział, że jeżeli w FIFIE korupcja stała się na porządku dziennym, to analogicznie można już przyjmować sprzedawczyków w futbolu, jako pewnego rodzaju normę, nieodbiegającą od wykroczenia...
A tak nie jest, bo są pewne ZASADY. I ZASADY obowiązują wszystkich. Każdy arbiter wie, że Cristiano Ronaldo to zwykły nurek, który tylko szuka odgwizdania fauli przy bliskim kontakcie i używa swojego statusu jednego z największych gwiazdorów w historii futbolu do wywarcia presji na arbitrze głównym, by ten zagwizdał na wapno. Gdyby na jego miejscu był pan Franek Leja, to nie byłoby mowy o jakimkolwiek karnym, bo sędzia nie miałby jakiekolwiek presji. Dla mnie proste, jak 1+2.
MichuVeB:
Popatrz na posturę Neymara. On ma prawo po takim kontakcie upaść. Ronaldo znów nie powinien... Z tego co widzę na tych filmikach to albo był lekko wytrącany z równowagi lub lekko popchnięty co przy wadze Neymara prowadzi do upadku.
Nawigacja
[#] Następna strona