Archiwum > Sport

Real Madryt - transfery, newsy

<< < (1907/1921) > >>

NexaT:
Miałem popłynąć merytorycznie, ale chyba nie ma sensu. Nigdy nie widziałem akcji, w której odmówił komuś autografu, sam kilkakrotnie fundował jakieś operacje dla nieznanych mu ludzi, do dzisiaj utrzymuje swojego kumpla z którym walczył o miejsce w Sportingu, wręcza koszulki dla kibiców których przypadkowo uderzył piłką i można tak wymieniać bez końca. O szacunku wobec jego byłych klubów nie wspominam, ale ty i tak powiesz, że to zadufany gwiazdorzyna.

Ból dupy nie mały.

--- Cytuj ---śmieszne pojęcie 21 wieku
--- Koniec cytatu ---
Jeszcze śmieszniejsze jest to, że mimo XXI wieku istnieją osobniki, które potrafią nadal się przypieprzać o żel do włosów, czy wyzywać go od gejów, gdy ona rucha rosyjską modelkę.

Zadufany w sobie, a mimo to przeznaczył na cele charytatywne więcej pieniędzy niż twoja rodzina zarobiła w kilka pokoleń.

Mejor:
To stereotypowe myślenie doprowadza mnie do szału. Chciałbym być takim zadufanym w sobie, samolubnym i egocentrycznym gnojkiem jakim jest CR. Naprawdę chciałbym. Zastanawiam się tylko skąd bierze się takie myślenie. Że nie podał piłki kiedy kolega był w lepszej sytuacji? Że denerwuje się kiedy nie strzeli bramki w dogodnej sytuacji? Że dba o fryzurę, a mimo to strzela więcej bramek niż większość drużyn w Europie? Bo już nie rozumiem bezsensownych narzekań.

Spoiler for Hiden: REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Artur 7:
Nieźle, to jakieś 1 mln zł na cele charytatywne przez 12 miesięcy. Biorąc pod uwagę, że przez tydzień tyle zarabia, to naprawdę nieźle. Najwięksi herosi sportu na czele z Floydem Mayweatherem Jr. powinni być z siebie dumni.

NexaT:
Swoje pretensje kieruj do innych sportowców, którzy koszą podobną kasę do Ronaldo bądź większą, a nie znaleźli się w zestawieniu. Złotego chłopca nie ma nawet w pierwszej trójce.

To są jego uczciwie zarobione pieniądze, które równie dobrze mógł przeznaczyć na dziwki i koks ("legenda" Ronaldinho), a jednak jakąś część mimo wszystko daje potrzebującym.
Zestawienie nie wiem w ilu procentach prawdziwe, ale IMO nie uwzględniono tutaj wszystkich datków.

Mejor:
No pewnie, że nie wszystkie. Dodanie do siebie sumy dwóch inwestycji za 1 mln złotych nie załatwia sprawy. Przecież nie trzeba samemu przeznaczać na coś pieniędzy jak np. John Cena, który zebrał 1,5 mln dolarów na organizację leczącą raka piersi wspierając akcję tylko medialnie. Tak CR zrobił w przypadku Nepalu. A i to, że znalazł się na szczycie listy nie jest wydarzeniem tylko w tym roku.
Spoiler for Hiden: W 2011 roku przeznaczył 1,5 mln euro na palestyńskie dzieci ze Strefy Sazy. Rok później wystawił na aukcję Złoty But (nagrodę dla najlepszego strzelca lig europejskich), który dostał w 2011 roku, oraz wiele innych sportowych pamiątek, by dochód przekazać na budowę szkół w Gazie. W ubiegłym roku Ronaldo sfinansował operację mózgu 10-miesięcznego chłopca, co kosztowało 60 tys. euro. Niedawno - w marcu bieżącego roku - 100 tys. euro przekazał na wsparcie Czerwonego Krzyża. W trzęsieniu ziemi z 25 kwietnia zginęło ponad osiem tysięcy ludzi, a ponad 14 tysięcy osób zostało rannych. I nie myślałem, że można ironizować z kogoś kto wśród sportowców, ale i pewnie też celebrytów oddaje najwięcej pieniędzy na cele dobroczynne. Jeśli już to warto wyśmiać tę całą machinę, fabrykę pieniędzy i ludzi na czele tego. Jestem ciekaw gdyby na czele tej listy znalazł się ktoś inny, ktoś kto nie dzieli tak ludzi, a w mediach ma wykreowany nieskazitelny obraz idola.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej