Archiwum > Sport

Real Madryt - transfery, newsy

<< < (1908/1921) > >>

MichuVeB:
Oczywiście standardowo jak ktoś powie coś złego na cr7 (celowo z małej) to ten ktoś musi go bronić i to jeszcze muszą coś powiedzieć o Messim, aczkolwiek to nie o niego się rozchodzi ;) No ale co zrobić... Nie możecie przełknąć tego, że Messi jest ponad wszystkich i tyle.

NexaT:

--- Cytuj ---(celowo z małej)
--- Koniec cytatu ---
Huh, na ostro widzę.

Prawda jest taka, że nie potrafisz zaakceptować tego, że Ronaldo jest na równym poziomie z Argentyńczykiem. Obaj wskoczyli na poziom, który dla nikogo innego nie jest dostępny i będzie taki przez wiele, wiele lat.

Ja nie neguje umiejętności Messiego, ale prawda jest taka, że od zawsze był tym dobrym, a Ronaldo tym złym. I w sumie nie wiadomo dlaczego. Cristiano zawsze był wielką indywidualnością i jego wszelkie zachowania wydające się samolubne ukazują tylko jego wielkie ambicje.

Nie broniłbym go, gdyby padło tutaj jakieś warte przytaknięcia stwierdzenie, ale niestety - zwykłe pieprzenie stereotypów o żelu i zadufaniu.

Co ty byś wystrugał, gdyby ktoś stereotypowo skrytykował Messiego nawet nie chce sobie wyobrażać.
Mówisz o jakimś standardzie bronienia CR7, gdy kilka tygodni wcześniej wszystkimi pazurami broniłeś Messiego, który opluł rywala i złapał za szyje, czy chama Pique.

No weź.

Ronaldo idealnym chłopcem nigdy nie był. Często prowokuje, robi głupie miny i potrafi wypowiedzieć się kontrowersyjnie, ale stereotypów nie zdzierżę. Tyle.

Mejor, De Gea oficjalnie w Realu. Zazdroszczę wam bramkarza na kolejną dekadę.

Mejor:
Po pierwsze; komu ma umniejszyć to "cr7" celowo z małej? Po drugie; jeśli ktoś celowo nie przyjmuje do swoich wiadomości faktów i dalej tkwi w niewiedzy to chyba logicznym wydaje się stanąć w obronie krzywdzonej osoby. Po trzecie; stereotypowe myślenie dalej jest "ponad wszystkim". Ja akurat mogę przełknąć, że Leo jest ponad... właściwie ponad czym? Ponad papieżem, ponad prezydentem, ponad FIFA i UEFA. Lepszy niż cały klub razem wzięty. Trener do niczego; Messi na trenera. A może raczej coś w tę stronę - przegrał mundial to dajmy mu nagrodę najlepszego piłkarza, bo miał smutną minę. Przegrał CA to też dajmy mu tę nagrodę. I tak jest ponad, to inni się nie obrażą. Zabija mnie takie myślenie czasami.

Wszystko z mojej strony zostało powiedziane, nie będę nic więcej dokładał. NexaT sporo za mnie dorzucił. Skończyły mi się rzeczowe argumenty, a jeśli ktoś nadal czegoś nie potrafi sobie uświadomić to proponuję usiąść chwilę i przestudiować historię piłki w ostatnich kilkudziesięciu latach. Omijać onety i inne źródła wiedzy, z których to chyba większość czerpie garściami. Mieć coś własnego i wartościowego do powiedzenia, a nie na zasadzie odbijania piłeczki.

REJESTRACJA lub LOGOWANIEMejor, De Gea oficjalnie w Realu. Zazdroszczę wam bramkarza na kolejną dekadę.

--- Koniec cytatu ---
Po stracie Ikera nie wyobrażałem sobie nikogo innego do zastępstwa. Co prawda Keylor gwarantował pewną jakość, ale nie ma to jak młody, super zdolny Hiszpan. United też nie powinno czuć się mocno pokrzywdzone. Romero nawet nie ma startu do Navasa.

Artur 7:
REJESTRACJA lub LOGOWANIESwoje pretensje kieruj do innych sportowców, którzy koszą podobną kasę do Ronaldo bądź większą, a nie znaleźli się w zestawieniu. Złotego chłopca nie ma nawet w pierwszej trójce.

--- Koniec cytatu ---
I skierowałem w tamtym poście zdaniem "na czele z Floydem Mayweatherem Jr".

--- Cytuj ---To są jego uczciwie zarobione pieniądze, które równie dobrze mógł przeznaczyć na dziwki i koks ("legenda" Ronaldinho), a jednak jakąś część mimo wszystko daje potrzebującym.
--- Koniec cytatu ---
Proste, zarobił, niech wydaje jak chce. Ale niektórzy robią z niego miłosiernego samarytanina, co jest dla mnie śmieszne. Do tego wszystko jest pod publiczkę - zafunduje chłopcu operację, jutro będzie o tym w mediach. Do tego tak jak mówię, tygodniówka dla takich typów jak Messi, CR i szczególnie Floyd Jr. to tak jak dla Ciebie i mnie dycha, z którą idziesz do sklepu.

Mejor:
Hahaha, a z transferem De Gei nadal nic nie wiadomo. Podobno Ed Woodward wysłał dokumenty za późno. Sprawę ma rozstrzygnąć Liga i UEFA powołując się na jakieś dowody ze strony Realu. Trochę frajerstwo ze strony Królewskich, ale to nie pierwszy taki raz w ich wykonaniu. United też się nie śpieszyło, bo i po co. Jestem ciekawy czy udało im się dopiąć w takiej sytuacji transfer Navasa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej