W W minionym tygodniu widziałem jak PES poczynił poważne kroki w celu przywrócenia jego symulacyjnych korzeni i w tym artykule postawiłem przedstawić moje ulubione nowości w PES2010, jak również kilku starych znajomych ma zamiar wrócić.
5. Zwiększona kontrola360 stopniowa kontrola ma być dostępna na Playstation 3, Xbox 360 i PC poprzez użycie analogowych gałek na kontrolerach. Właściciele Playstation 3 będą mieli również przewagę poprzez ich czułe cyfrowy pady, lecz ruchy nadal będą mogły być kontrolowane zarówno przez analagowy i cyfrowy pad na wszystkich platformach. Niewidzialne mury wokół rzutów autowych zostały usunięte oraz samoczynne wślizgi również wyglądają na wymarłe.
Manualne sterowanie bramkarza również powróciło. Hurrah!
4. System kartek i stylu drużynyKartki zdolności specjalnych mogą być zarówno włączone jak i wyłączone aby uczynić AI bardziej realistycznym, jak np: Super-Sub lub Penalty Saver. Wpełni kontrolowane suwaki styli taktycznych takie jak Compactness(zwarcie) oraz Player Support(wsparcie) pozwalają na dopasowanie stylu gry drużyny do swoich zawodników oraz własnych preferencji. Z osobistych doświadczeń mogę powiedzieć, że maja one znaczącą znaczenie w odczuwaniu gry, mimo , że nie w każdym wgłębiałem sie w temat kartek, ale jest super posiadać taką możliwość.
3. PrezencjaWiele twarzy piłkarzy wygląda jak z życia wzięte, menu jest lepsze, jest więcej licencjonowanych drużyn, kibice wspierają drużynę gospodarzy i wygwizdują drużynę gości, nowe animacje prezentują się dobrze( zwłaszcza skręty o 90 stopni oraz kontuzje), efekty świetlne są wspaniałe, komentarzy zdają się lepiej opisywać to co się dzieje na boisku, ogólnie rzecz biorąc wygląda to na najlepszego PES'a do tej pory.
2. Master LeagueTryb gry został wzbogacony o skautów, klubowych lekarzy, trenerów od przygotowania fizycznego, trenerów, drużynę juniorów, fanklub, zintegrowane turnieje europejskie, bardziej realistyczna generacja terminarza, 18 drużynowa druga liga, prawdziwe waluty, budżet zależny od wielkości klubu i wiele innych. Master League rzeczywiście kształtuje się na coś wyjątkowo w tym roku i daje dużo więcej frajdy i jest bardziej wciągające.
1. GrywalnośćGra toczy sie na wolniejszym tempie niż w PES2010 i moim zdaniem jest to dobry krok. Gra wymaga rownież większych liczby podań niż tylko szarżowanie przez obrone przeciwnika. AI przeciwnika zostało udoskonalone, bramkarz ustawia się lepiej, pomocnicy i obrońcy lepiej wspólpracują w celu blokowania wolnych przestrzeni na boisku. W skrócie, do tej pory widzieliśmy tak dużo usprawnień, że nie mogę się doczekać ukończonego artykułu
Źródło:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE