za dużo moim zdaniem osób się wypowiada myląc pewne sprawy... wersja konsolowa i PC.
Ja od zawsze byłem graczem PC i nie zanosi mi się abym sobie konsole sprawił głównie spowodu uwielbienia dla gier typu COD, czy wszystkich cRPG - Diablo i spółka. Grałem we wszystkie części FIFY od początku jej istnienia i ta gra wymiatała
W porównaniu do Sensible Soccer czy Goal! to była ona fantastyczna :)I tak trwało do 2002 roku. Czyli od 97 bo to była pierwsza wersja na PC grałem w jej 8 części
To więcej niż PES
No ale właśnie od 2002 na rynku pojawił się PES i sie namieszało
I co roku do PES był lepszy od FIFY ze wględu na to, że mogłem w tej grze wszystko zmienić!! I stroje, boiska, twarze, muzyke - to było coś super, w dalszym ciągu takie jest
I mi teraz ciężko jest szczerze porównać FIFE i PESa bo wciąż gram w PESa
Ale to tylko odnoście wersji PC. Co do wersji konsolowych to wiem, że FIFA jest dużo dalej.
Dziwi mnie tylko takie ograniczenie ze strony KONAMI. Skoro już robią gre czemu nie dadzą nam więcej slotów na teamy, muzyke, stroje itd. Patchmakerzy wycisnęli takie poty z tej gry, więc czemu tego nie uszanować?? W PESie6 miałem takiego super patch'a, że przy wybieraniu strojów miałem do wyboru stadiony (każdy ze zdjęciem), stroje bramkarzy a nawet rękawice!! Nie rozumiem czemu tak z tego rezygnują :/ A boleśnie odczujemy to teraz w momencie gdy Juce nie zrobi nowego kitservera :/
A tak btw. na kosoli też można dorzucać dodatki do PESa??