Mam oba fixy ale nic nie pomogły.
Pytania i odpowiedzi:
1. Po zainstalowaniu patcha zaczęła mi gra chodzić wolniej i zaczęło się ścinać.
Odp.: wejdź do folderu kitserver i uruchom plik "config.exe", a następnie w miejscu gdzie pisze "CUSTOM LOD" odznacz haczyki przy: "PLAYERS (gameplay)", "PLAYERS (Replay)", "PLAYERS (Enterance Scene)", "PLAYERS Cut-scenes, Highlights, etc.)", "REFEREES (Gameplay)", "REFEREES (Replay)"; można także eksperymentować z suwakami, przesuwanie w lewo zwiększa wydajność, a w prawo zwiększa jakość; każdy z nas ma inny komputer więc ustawienia są rzeczą indywidualną.
2. Po zainstalowaniu nie działają mi nazwy drużyn, stroje, nowe twarze, ale działają herby, menu itp.
Odp.:Powodem jest złe przeniesienie pliku "PES2010_EDIT.bin" który powinien zostać przeniesiony tutaj "X:\Moje Dokumenty\nazwa użytkownika\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2010\save" lub nie przeniesienie go wcale.
UWAGA!!! Jeśli instalujesz DLC od KONAMI ręcznie wskazane jest najpierw uruchomienie gry w celu uaktualnienia pliku "PES2010_EDIT.bin". Dopiero po tym należy skopiować plik "PES2010_EDIT.bin" do folderu "save".
3. Czy pojawi się update??
Odp.: Jeżeli zajdzie taka potrzeba(zmiana składów,dodatkowe drużyny,jakieś problemy) tak będe robił update, ale zaznaczam że nie będa to duże pliki.
4. Czy ten Patch jest update poprzedniego??
Odp.: Nie, jest to zupełnie inny dodatek zrobiony na bazie poprzedniego.
5. Mam wersje PESA 1.0 lub 1.1 czy ten patch będzie działał?
Odp.: Niestety nie, gdyż plik save_edit był tworzony po aktualizacji Pesa do wersji 1.2 i po ściągnięciu łatki Konami
6. Nie działa mi Master Lig , ani Become a Legend(Tryb Kariery i Zostań Legendą).
Odp.: W katalogu "kitserver/docs/switch" jest 5 plików."BAL,ML,ML2,online,standard".Aby grać w Master Lig uruchamiamy ML,ale by grać w Zostań Legendą uruchamiamy BAL itd.Plik uruchamiamy tylko raz do momentu stworzenia save.
Po każdym uruchomieniu któregoś z plików znikną nam zespoły Championship, a więc żeby grać w meczach tow. trzeba uruchomić "standard".Niestety poprzednie save które mieliście przed wgraniem patcha, nie będą działać, więc zalecane jest stworzenie nowego save.Uruchamiając któryś z plików nic się nie pojawi(żaden komunikat) ani nic się nie stanie!!
7. Podczas replay(po golu czy faulu) zamiast zielonej murawy mam czarne tło, jak to naprawić?
Odp.: W katalogu kitserve/pesedit/img jest folder dt07.img, prosze go usunąć.(są tam murawy wgrane prze zemnie,nie spowoduje to straty niczego innego jak tylko muraw i band.
@EDIT: Oki, mój błąd, trzeba było napisać od razu, że w tym folderze są fixy