Archiwum > Sport

FC Barcelona - wyniki, aktualności itd.

<< < (1650/1657) > >>

Bartekeuro:
Również jestem zdania, że prawda może być całkiem inna. Nie bronię piłkarza,ale o aferę jest bardzo łatwo. Prawda jest taka, że tylko on sam wie co powiedział i sędzia liniowy. Prawdy pewnie nie poznamy nigdy. Może ale podkreślam, że NIE MUSI tak być - media mogły sobie podłapać temat albo przekręcić tak aby była afera. Podkreślam raz jeszcze nie bronię nikogo, ale takie są dzisiaj realia.

Z drugiej strony kary za nic by nie dostał. Jestem ostatnim człowiekiem który będzie osądzać dane zachowanie sportowców bo tak samo w finale MŚ 2006 była sytuacja z Zidanem...

Sami wiemy o tym, że tylko bezpośrednio zainteresowane osoby wiedzą co powiedziały, media, internet i cała reszta często przekształca słowa aby była afera i to nie tylko w sporcie ale w każdym aspekcie życiowym np polityka etc etc

Ja osobiście nie wiem jak bym się zachował gdybym miał na koncie sumę nie ograniczoną oraz wszystko ci mi się wyśni. Emocje puszczają amatorom a co dopiero takim zawodowym sportowcom.

MichuVeB:
Ja też go w żadnym wypadku nie bronie bo i tak zrobił źle że protestował, dostał czerwo i koniec marzeń Barcy o odrobieniu strat. Swoją drogą sędziowanie w tamtym meczu to żenada. Sytuacja z Iraizozem, Adurizem i ani żółtka... Co było to było trudno.

Bartekeuro:
Do sędziowania nie mam zastrzeżeń. Jak kto często narzeka na sędziów to polecam film : LES ARBITIES - Zabić sędziego. Po tym filmie pamiętam jak zmieniłem podejście do ich zawodu i przestałem psioczyć nawet jak popełnią błąd.

Mejor:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEArtur a teraz daj mi materiał gdzie widać że mówi ''Nasram na Twoją matkę'' Bo niby huczy o tym, ale nagrania nie ma. Protokół protokołem, ale chce uwidzieć nagranie że tak mówi, wtedy uwierzę.

--- Koniec cytatu ---
Przecież nagrania są, jeśli znasz na tyle dobrze hiszpański (w dialekcie katalońskim jak mniemam) to proszę:

REJESTRACJA lub LOGOWANIECo więcej Pique jak protestował pokazał ręką że tam był spalony, więc kiedy miałby mu to powiedzieć? Druga sprawa liniowy nic nie gadał przez ''łoki toki'' głównemu, ten od razu podbiegł i czerwo. Owszem Pique nie powinien protestować tylko grać dalej, ale mi tu śmierdzi czymś...

--- Koniec cytatu ---
Protestował, że był spalony kiedy sędzia dobrze zinterpretował sytuację i nie podniósł chorągiewki w górę. Potem podbiegł po akcji i wykrzyczał mu to w twarz. Kamera pokazywała sędziego tyłem, więc skąd wiesz, że nie porozumiewał się w tym momencie z główny. Druga sprawa. Uważasz, że się nie porozumiewał, a tego jednoznacznie stwierdzić nie można, ale inaczej odnosisz się do ewidentnego wykrzyczenia tych słów w stronę liniowego co uchwyciły kamery, twierdząc że sytuacja jest niejednoznaczna. To nieumiejętne oglądanie meczu, albo -w co bardziej wierzę- nie chcenie zauważenia pewnych faktów.

REJESTRACJA lub LOGOWANIEPrawda jest taka, że tylko on sam wie co powiedział i sędzia liniowy. Prawdy pewnie nie poznamy nigdy.

--- Koniec cytatu ---
Prawdę już poznaliśmy. Jaki interes mają w tym sędziowie o randze międzynarodowej, żeby umyślnie kłamać i robić szum. Bardziej spodziewałbym się po jakimkolwiek piłkarzu, że do końca będzie bronił swojej racji i atakował sędziów, kiedy naruszany jest jego "dobry" wizerunek, która sam sobie nadszarpnął.

MichuVeB:
Ale mi nagranie... Gdzie tam słychać jak mówi dokładnie ''Nasram na twoją matkę'' ? Nie uwierzę w to że tak powiedział i tyle piszcie co chcecie. Pique zachował się chamsko, ale nie na tyle żeby takie słowa mówić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej