Czytam sobie idiotyzmy wypisywane przez niektórych userów... Jak można nazwać Lamparda lamusem? Zagraj 164 mecze z rzędzu w Premier League cwaniaku. Chłopie zagraj tyle meczów co on. Wyszły mu 2 sezony? Idiotyzm. Ten gracz odkąd pamiętam trzyma najrówniejszy, wysoki poziom. A oglądam mecze Chelsea od 2004 roku. Rozumiem, że przez większość Gerrard jest uznawany lepszym piłkarzem od Lamparda. W Chelsea ciężar gry rozłożony jest równomiernie na wszystkich pomocników, natomiast w Liverpoolu raczej gra się pod Gerrarda. Nie twierdzę, że to jest zły piłkarz, wręcz przeciwnie, darzę go ogromnym szacunkiem. Nie porównuję Franka ze Stevenem, bo to ten sam, najwyższy poziom. Natomiast Cescowi sporo do nich brakuje. Widać, że osoba, która wypowiadała tą opinię nie za bardzo zna się na futbolu. Jestem fanem Fabregasa (patrz nick), ale tego piłkarza nie można jeszcze porównywać do kapitana Liverpoolu czy Lamparda. Nie przebija się w reprezentacji, czego nie można powiedzieć o Anglikach. W klubie jest kapitanem, świetnie rozgrywa, ale na pewno nie jest tak bramkostrzelny. Lampard nie ma mocnego strzału? Ok, odsyłam na youtube. Możecie nie lubić Chelsea, jest to raczej normalne na tym forum, ale proszę zostawcie w spokoju człowieka, który bardzo wiele osiągnął, którego grą się zachwycam, któremu możecie jedynie pozazdrościć jego klasy. Raz spudłował karnego? Zdarza się. Na pewno go to nie załamało, podejdzie do następnej jedenastki i strzeli gola.
Teraz w Lidze Mistrzów czeka nas mecz z APOELem Nikozja. Jestem ciekawy jaką jedenastkę na ten mecz CA, mając na uwadze, że awans jest już zapewniony.