To są moje triki do pes 10 co prawda nie które są z pes 09 ale też działają
Dla trochę lepszych zawodników typu C.Ronaldo Rooney itp.
Gdy biegniemy prosto wciskamy strzałkę dolną a potem górną - Flip Flap
Gdy biegniemy prosto naciskamy najpierw 2 (dwukrotnie) strzałkę w górę i szybko
strzałkę w dół - Flip Flap 2
Gdy biegniemy na skos w prawo ku górze naciskamy strzałki według następującej kolejności: najpierw lewa potem dolna i prawa - obrót z piłką
Gdy stoimy w miejscu wciskamy 2 (dwukrotnie) strzałkę w prawo albo w lewo - Fe int
Gdy biegniemy prosto przytrzymujemy klawisz E i szybko klikamy klawisz Q i po chwili puszczamy E i naciskamy 2 (dwukrotnie) klawisz C - zawodnik robi zwód
Gdy biegniemy prosto wciskamy Q + 2 (dwukrotnie) klawisz górny - zawodnik podbije piłkę w górę
Gdy biegniemy wciskamy klawisz Q + góra + prawy + lewy + dolny - zawodnik zrobi z piłka obrót o 360*
Dodatkowe tricki :
Wciskamy klawisz A (około 50% siły) + S + góra i strzałka w lewo - wkręcanie piłki z rzutu rożnego w bramkę
. Nie zawsze się udaje wkręcić piłkę, ale warto próbować
A teraz podstawowe co każdy piłkarz zrobi każdy piłkarz :
Wciśnięcie 2 razy Q - przekładanka
Wciśnięcie 2 razy C - zwód prawą lub lewą nogą i rozpoczęcie krótkiego biegu sprintem Podczas sprintu (E) wciskamy 2 razy E - zawodnik wypuści piłkę kilka metrów przed siebie
Wciśnięcie D + S lub A + S - zamarkowanie strzału
Wciśnięcie 2 razy C + E - zwód prawą albo lewą nogą następnie rozpoczęcie biegu sprintem i wypuszczenie piłki
kilka metrów przed siebie
W czasie biegu wciskamy klawisz E - zawodnik zatrzyma piłkę
Gdy piłka toczy się do zawodnika przytrzymaj E - przepuszczenie piłki między nogami tzn. sito
Gdy stoimy w miejscu i podchodzi do nas zawodnik z drużyny przeciwnej przytrzymujemy klawisz Q - zawodnik blokuje piłkę ciałem
Życzę miłej zabawy
A jeszcze mam prośbę dopiero co rozpocząłem swoją przygodę z PES ponieważ grałem przedtem w FIFĘ i czy da się tak jak w FIFE strzelić bramkę z piętki tak jak Arshavin w Arsenalu ?