ja chce tylko żeby rozgrywka chociaż trochę przypominała mecz, choć odrobinę, bo pes2008 i pes2009 to po prostu śmiech na sali: piłka odbija się jak po betonie, ruchy piłkarzy to lepiej tego nie komentować, strzały i ułożenie stopy to ja nie wiem skąd oni wzięli, rotacja piłki przy wolnych no comment, obrońcy i bramkarze to banda kretynów, piłka jest przyklejona do nogi(można przejść sobie po linii bocznej spokojnie całe boisko), skręcanie piłkarzami typu Kaka czy CR jest po prostu komiczne, już lepiej by dali przez 2 ostatnie lata pesa 6 + nowa grafika(powiedzmy pes7 i pes8), a mogliby już wtedy pracować nad pesem2010 jako wielkim przełomem mieliby dużo czasu na dopracowanie wszystkiego.
i nie pier***** żebym sobie w fife pograł bo banda dzieciaków się jednej gadki od kogoś nauczyła i we wszystkich wątkach tak sracie, połowa wielkich obrońców pesa grała kiedyś w fifę z wypiekami na twarzy, ja sam zawsze grałem w fifę, póki nie zagrałem w pes5 i od tej pory cały czas w pesa, i tak samo jest teraz wszyscy grali w pesa, póki nie zobaczyli fify na konsole, problem w tym, że ja konsloli nie mam i na pesa jestem skazany, bo wiadomo jak wygląda fifaPC
----
aha i co jeszcze mnie dobija podania na dobieg górą, u mnie Q(przełączenie zawodnika) i E(podanie na dobieg), takie podcięcie no lol.pl, na prawdziwym meczu takie coś^^hahaha, no to już nie wiem skąd oni wzięli