Autor Wątek: Reprezentacja Polski - newsy, mecze  (Przeczytany 633450 razy)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
Odp: Reprezentacja Polski newsy, mecze
« Odpowiedź #4100 dnia: Wrzesień 09, 2013, 16:34:30 »
A to nie jest przypadkiem 'fałszywa 9'?
Raczej tak.

Został tym napastnikiem klasy światowej dzięki temu, że świetnie umie wykorzystywać sytuacje kreowane mu przez kolegów, nie przez to, że dostaje piłkę na 20 metrze i wchodzi z nią do bramki przechodząc po drodze 5 obrońców i bramkarza (jak Ibra). O tym też niektórzy zapominają.
Lewandowski to chyba jedyny napastnik na świecie o zmiennym stylu gry. Gdy się go chwali, mówi się o nim, że jest dobry technicznie, świetnie gra ciałem, nie żyje wyłącznie z podań kolegów i potrafi sam kreować sobie sytuacje bramkowe. Gdy przychodzi co do czego i rozmowa schodzi na temat reprezentacji, nagle okazuje się, że "Lewy" jest uzależniony od podań i gry kolegów. Skoro tak, to weźcie się wreszcie zdecydujcie. No i w takim razie nie wiem, jakim prawem ktokolwiek nazywał go najlepszym napastnikiem ligi, w której grali Huntelaar i Gomez.

@Artur

Nie chodzi o grę „Lewego” w piątkowym spotkaniu, a o jego zachowanie. Były reprezentant Polski oraz selekcjoner biało-czerwonych, Krzysztof Pawlak, ma żal do napastnika Borussii Dortmund o dwie sytuacje – nie odśpiewanie przez niego hymnu
To już jest tradycja. Nie pamiętam, kiedy on ostatnio go śpiewał.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2013, 16:38:18 wysłana przez Nederland »
" border="0

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #4101 dnia: Wrzesień 09, 2013, 16:38:57 »
i potrafi sam kreować sobie sytuacje bramkowe. Gdy przychodzi co do czego i rozmowa schodzi na temat reprezentacji, nagle okazuje się, że "Lewy" jest uzależniony od podań i gry kolegów.

A to nie wiem, ja go zawsze postrzegałem jako takiego kończącego. Może jest dobry technicznie, ale drybler z niego żaden.
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #4102 dnia: Wrzesień 09, 2013, 19:48:48 »
Nie trzeba być dryblerem, by nie być lisem pola karnego.
" border="0

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #4103 dnia: Wrzesień 10, 2013, 23:54:04 »

;D ;D
" border="0" border="0

Offline hose444

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #4104 dnia: Wrzesień 11, 2013, 10:07:28 »
Pracownik banku strzela bramkę, w dodatku pierwszą dla swojej drużyny w eliminacjach (o ile Szpaku się nie myli), Boenisch gra jak zapaśnik, ŻE-NA-DA.
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #4105 dnia: Wrzesień 11, 2013, 14:37:26 »
A Brożek dalej nie potrafi strzelać.

Offline robi99

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.12.2007r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #4106 dnia: Wrzesień 13, 2013, 15:21:14 »
Średnio mnie obchodzi, że cię nie przekonuję. Jeśli prawda, de facto informacje powszechnie znane i dostępne od lat, nie jest w stanie cię przekonać, nie przekona cię nic. W dodatku mało która dyskusja kończy się inaczej niż "nie dogadamy się". Wiem, że używając terminu "klasyczna dziesiątka" nie mówisz o... "klasycznej dziesiątce" (), ale co to zmienia, skoro napisałem już coś na ten temat?

wskaż mi, gdzie tak jest napisane iż ta pozycja jest interpretowana w taki sposób w jaki ty to tłumaczysz.

Przeczysz sam sobie. To lider ma dawać wsparcie reszcie zespołu, podrywać ją do walki, nie odwrotnie. Poza tym, skrzydła to akurat jeden z silniejszych punktów polskiej kadry. Niestety silniejszy od ataku.

lider będzie dawać wsparcie mentalne, jak będzie je dostawać w formie gry na boisku. Coś za coś. Wspólna praca przyniesie efekty.

Nie miał wcale takich zadań, po prostu tak grał. Ferguson dawał mu dużą swobodę. "Defensywnym napastnikiem" nazwano go krótko po jego debiucie w MU, w którym swoją drogą skompletował hat-tricka w Lidze Mistrzów.

mówiłem o Charisteasie

Piłka nożna to sport zespołowy, w którym ważną rolę odgrywają indywidualne umiejętności poszczególnych piłkarzy. Nie da się odnieść sukcesu bez liderów, a kto ma nim być, jeśli nie jeden z najlepszych napastników na świecie? Ibrahimović jakoś bardzo dobrze radzi sobie z tym zadaniem. Szwecja to co prawda mocniejsza reprezentacja niż Polska, ale proporcje "umiejętnościowe" na linii gwiazda - reszta zespołu są podobne, bo "Ibra" jest też od Lewandowskiego zwyczajnie lepszy.

każdy jest od kogoś lepszy w danym aspekcie. Tylko porównanie poziomu mocno rozwiniętych danych atrybutów pozwala na stwierdzenie kto gra lepiej od drugiego. A czy Ibra przewyższa Lewego? W sensie łatwości do bycia liderem poprzez to, że w zasadzie może grać w pojedynkę to tak. Jeśli chodzi o jego użyteczność w konkretnych taktykach, to na pewno w wybranych od Roberta odstaje. Pozostaje kwestia w ilu, ale na to pytanie chyba nawet ciężko profesjonalnemu trenerowi odpowiedzieć.

Już męczy mnie bronienie go na tysiąc sposobów, zamiast przyznania, że po prostu gra dużo słabiej niż w Dortmundzie. Jeden gol niczego nie zmienia, bo wszyscy na niego liczyli, a on w całych eliminacjach jak dotąd strzelił zaledwie 3 gole, z czego 2 San Marino z rzutów karnych.

Nikt nie mówi, że nie gra dużo słabiej, tylko po prostu ludzie starają się wytłumaczyć czemu. Ty przyjmujesz taką metodę, że chciałbyś powiedzieć - jest słaby, bo brakuje mu całkowicie umiejętności. A przecież tak nie jest.

Smolarek w eliminacjach do Euro 2008 strzelił 9, a nie był nawet urodzonym napastnikiem, tylko przemianowanym skrzydłowym.

A Bereszyński był skrzydłowym i został dobrym obrońcą, bo miał dobrą wydolność i szybkość. Przestawiono go do defensywy i okazało się, że ma również umiejętności potrzebne na grę jako prawy obrońca. Tak samo było ze Smolarkiem. Miał wystarczająco dobre umiejętności gry w ataku, żeby móc tam występować nie z przymusu + był w formie.

" border="0
You'll Never Walk Alone

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #4107 dnia: Wrzesień 16, 2013, 14:40:39 »
- Jestem agentem handlowym, pracuję w firmie Ceramica del Conca, która sprzedaje wyroby ceramiczne. Mamy też paru klientów w Polsce. Za każdym razem, jak gram mecze w reprezentacji, muszę pytać szefa o zgodę! Gdyby mi nie pozwolił, to nie strzeliłbym Polsce gola - dodaje reprezentant San Marino
ale to brzmi...
" border="0" border="0

Offline Katalonbar

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 05.03.2011r.
    • Status GG
    • Steam
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #4108 dnia: Wrzesień 20, 2013, 21:39:06 »
Pharmacie populaire REJESTRACJA lub LOGOWANIE analogues de medicaments

Offline Raffael

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 10.11.2011r.
« Odpowiedź #4109 dnia: Wrzesień 27, 2013, 18:12:32 »
Mariusz Lewandowski  i Sławomir Peszko wracają do kadry.

Offline hose444

• Moderator Działu
  • *
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #4110 dnia: Wrzesień 27, 2013, 18:58:58 »
Dlaczego Fornalik nie zaczyna budować kadry pod Euro 2016. Przecież to nie ma sensu, trzeba było go zwolnic i już znaleść kogoś, kto zacznie zbierać grupę piłkarzy, która miałaby szansę w eliminacjach do kolejnej wielkiej imprezy. Bo że na MŚ nie zagramy to jestem pewny. Choć bardzo chciałbym spalić się ze wstydu, że to mówiłem.
" border="0

Maciek_FCB

• Gość
« Odpowiedź #4111 dnia: Wrzesień 27, 2013, 19:23:55 »
Dlaczego Fornalik nie zaczyna budować kadry pod Euro 2016
Dlatego, że to nie on będzie odpowiedzialny za drużynę w eliminacjach do tej imprezy.

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
« Odpowiedź #4112 dnia: Wrzesień 27, 2013, 19:35:24 »
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=3648a323528071b91dac8604fc5ea9cf&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=3648a323528071b91dac8604fc5ea9cf&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

;D ;D

Offline Douglas

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 14.12.2010r.
« Odpowiedź #4113 dnia: Wrzesień 27, 2013, 19:45:56 »
Wiecie dlaczego powołuje na mecze m.in Wasyla? Bo nie ma kogo.... ::)

Offline hose444

• Moderator Działu
  • *
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #4114 dnia: Wrzesień 27, 2013, 19:49:39 »
Dlatego, że to nie on będzie odpowiedzialny za drużynę w eliminacjach do tej imprezy.

Fakt, ale jakieś podwaliny mógłby zrobić. Zresztą, prowadzenie kadry go przerosło. Nie wiem, co powinien zrobić nowy trener, bo nie jestem trenerem, ale w 2006 roku porażką było przegrać w grupie z Ekwadorem, a dzisiaj sukcesem byłoby w ogóle pojechać na taki turniej. Regres cholerny. Szkoda, że Mistrzostwa Świata w Niemczech pamiętam jak przez mgłę  :(

Daav One - Weszło jak zawsze w formie  ;)
" border="0

Offline rudek9

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 26.11.2009r.
  • Subuj mój kanał!
    • Status GG
    • YT CHANNEL
  • Gram w: PES 06, FIFA 2001, FIFA08
« Odpowiedź #4115 dnia: Wrzesień 27, 2013, 21:39:39 »
Trzeba będzie odczekać kilka turniejów. Jak od 1986 do 2002 minęło 16 lat. Mam nadzieję, że ja jako kibic nie będę musiał czekać aż tak długo. Moim zdaniem zmiana selekcjonera co 2 lata mija się z celem. Powinniśmy zatrudnić kogoś na takiej zasadzie, że "nie pojedziemy na Mundial? Spoko, ale na Euro już pojechać musimy". U nas brakuje takiej długotrwałej pracy, a przyda się takie coś. Nie możemy wiecznie zatrudniać i tracić hajsy na kolejnych selekcjonerów, którzy nawet czasu na porządne poukładanie drużyny według swojej myśli szkoleniowej. Popatrzcie Szwecja. Lars Lagerbaak, pracował praktycznie dekadę z reprezentacją i co? Zakwalifikowali się do praktycznie każdej wielkiej imprezy. Tego u nas trzeba, a nie "Nie uda się Fornalikowi, to bierzemy pana XY, który nas zbawi", a pan XY nie będzie miał czasu, przegra 3 mecze, zremisuje 2 i już będą pisać, że jest potrzebny nam kto inny

Offline Bartek10

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 06.08.2008r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #4116 dnia: Wrzesień 27, 2013, 23:46:30 »
A ja uważam ,że potrzeba jakiegoś zagranicznego trenera który wprowadził by do reprezentacji ,,international level". Patrząc na personali to skład mamy podobny do Węgrów,Greków czy Szwecji bądź Czech.W bramce podstawowy bramkarz Arsenalu w obronie Borussia,Torino,Betis,Bayer w pomocy BVB,Stade Reims ,Girondins Bordeaux, TSG,Udinese a w napadzie BVB i Hannover.Dodajmy do tego Pawłowskiego,Wszołka,Kamińskiego i Klicha to w naszej grupie powiniśmy rywalizować z Anglią jak równy z równym i współgospodarzami Euro.Co do Obraniak to lepiej się prezentuje niż Zieliński.Grywa więcej w klubie i także nabiera więcej doświadczenia na tle mocniejszych zespołów.Do tego dobrze bije stałe fragmenty gry gdzie ten element w wykonaniu reprezentacji jest słaby.A i brak taktyki też jest zauważalny.Nasza taktyka to podanie do Roberta a ten ma za zadnie mijać kilku obrońców i strzelić bramkę albo rajdy Kuby które są dobre ale brak pożytku bo nie ma kto je wykończył.Mała ilość gry przez środek , Robert cofa się po piłkę do środka boiska co sprawia ,że nie ma go z przodu a i brak eksperymentów typu dwóch napastników,trzech obrońców ,  Robert z ławki.
2 miejsce w :
Typer Premiership 2010/2011, Typer Ligi Mistrzów 2011/2012, Typer Champions League 2012/13
3 miejsce w :
Typer Premiership 2009/2010, Typer Premiership 2011/2012, Typer Premiership 2012/2013, Typer MŚ 2010,Typer Primera Division 2012/2013

Offline hose444

• Moderator Działu
  • *
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #4117 dnia: Wrzesień 28, 2013, 09:32:51 »
Zgadzam się z panami powyżej. Mamy dobrych, a nieraz nawet  bardzo dobrych piłkarzy, lecz nie ma osoby, która by to wszystko spokojnie ułożyła.
" border="0

Maciek_FCB

• Gość
« Odpowiedź #4118 dnia: Wrzesień 28, 2013, 11:56:15 »
Bartek Pawłowski zdobył swoją pierwszą bramkę w Primera Division

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline Dani99

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 26.09.2013r.
    • Status GG
« Odpowiedź #4119 dnia: Wrzesień 28, 2013, 13:18:04 »
Chyba każdy wie że musimy wygrać teraz dwa mecze, żadnych przegranych i remisów to Pan Fornalik powołuje:
3 bramkarzy ( zagra najprawdopodobnie jeden )
7 obrońców ( Wasilewski znalazł klub i już powoływać trzeba, to nie ważne że ma braki kondycyjne i zero ogrania, Salamon także zero ogrania )
11 pomocników ( z  czego trzech do defensywni, a zagrają pewnie jednym defensywnym, no i Wszołek który w Sampdorii gra tylko w sparingach i to na obronie )
2 napastników ( Sobiech, Levy ok jeszcze ktoś z ligi pewnie Brożek i Robak )

Podsumowanie: musimy wygrać mecz Fornalik bierze 3 bramkarzy, nie ogranych zawodników, do których i tak nic nie dociera.
Prawda jest smutna celem jest 6 pkt ale w tych 2 meczach 1 pkt to dla Polaków za duuuużo.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #4119 dnia: Wrzesień 28, 2013, 13:18:04 »