Autor Wątek: Reprezentacja Polski - newsy, mecze  (Przeczytany 633629 razy)

Offline chmielu2108

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 09.11.2009r.
Odp: Reprezentacja Polski newsy, mecze
« Odpowiedź #660 dnia: Lipiec 23, 2010, 16:02:50 »
Nie potrzebny jest tam wg mnie Paweł Brożek w jego miejsce powołałbym Janczyka ,Jelenia albo Nowaka. Dudce i Murawskiemu należą się powołania ,gdyż są to wraz z Żewłakowem i Jeleniem najbardziej doświadczeni zawodnicy w reprezentacji. I nie mogę się doczekać ,kiedy swój debiut w reprezentacji zaliczą : Janota , Salamon , Kościelny i Damien Perquis :)
" border="0
" border="0

Offline LuKeL

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 04.01.2010r.
  • Visca el Barca !!
« Odpowiedź #661 dnia: Lipiec 23, 2010, 16:04:59 »
Boruc .... gdzie jest Boruc !! po co tutaj jest Tytoń !? no pytam po co ?!
" border="10

Offline darko11221

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 31.12.2008r.
  • ..::Ac-Milan Forever::..
« Odpowiedź #662 dnia: Lipiec 23, 2010, 16:06:02 »
Boruc .... gdzie jest Boruc !! po co tutaj jest Tytoń !? no pytam po co ?!
Nie od dziś wiadomo, że Smuda jest bardzo sceptycznie nastawiony do Boruca.
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
...:::Milan to najlepsza drużyna na świecie pozostałe  to tylko pionki:::...

Offline eMeK

• Trener
  • Na forum od: 16.03.2009r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #663 dnia: Lipiec 23, 2010, 16:25:12 »
Dobrze, ze Eto'o prawdopodobnie zakonczyl kariere reprezentacyjna, bo tak to Sobiech zamiast zapier.dalac na boisku za pilka, ganial by za koszulka Kamerunczyka.

Offline rageman

• Prezes klubu
  • Na forum od: 04.06.2009r.
  • Ballpackmaker
« Odpowiedź #664 dnia: Lipiec 23, 2010, 17:24:45 »
Nie potrzebny jest tam wg mnie Paweł Brożek w jego miejsce powołałbym Janczyka ,Jelenia albo Nowaka.
Jeleń i Nowak mają kontuzję.
Dobrze, ze Eto'o prawdopodobnie zakonczyl kariere reprezentacyjna, bo tak to Sobiech zamiast zapier.dalac na boisku za pilka, ganial by za koszulka Kamerunczyka.
Co ma Sobiech do Eto'o ? Przecież oni grają na oddalonych od siebie pozycjach ( atak)

Edit : A chyba, że tak ;)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2010, 19:24:42 wysłana przez rageman »

Offline chmielu2108

• II - ligowiec
« Odpowiedź #665 dnia: Lipiec 23, 2010, 17:34:10 »
Jeleń i Nowak mają kontuzję.Co ma Sobiech do Eto'o ? Przecież oni grają na oddalonych od siebie pozycjach ( atak)

A to sory ,nie wiedziałem :)

P.S.Regaman , Emkowi ,chodziło o to ,że Sobiech nie skupiałby się na grze ,tylko "prosiłby" Eto'o o koszulke :P
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2010, 17:45:59 wysłana przez chmielu2108 »
" border="0
" border="0

Offline scaloni

• Junior
  • *
  • Na forum od: 21.11.2009r.
« Odpowiedź #666 dnia: Lipiec 23, 2010, 19:08:10 »
noo to kadra kompletnie bez solidnego bramkarza... ;/
Smuda powinien pójść po rozum do głowy i pogodzic sie z Borubarem bo taka taktyka z powoływaniem Fabiana i kolesia z Holandii nie zaprowadzi go daleko na Euro 2012.
a chociaz jak nie Artur to Kuszczak, ktory co jak co wydaje sie pewniejszy od od tej powołanej dwójki.

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
« Odpowiedź #667 dnia: Lipiec 23, 2010, 20:13:46 »
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Giggs11

• Gość
« Odpowiedź #668 dnia: Lipiec 25, 2010, 09:39:57 »
Jakoś jeleń juz kontuzji nie ma...

Offline Janek994

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 03.07.2009r.
« Odpowiedź #669 dnia: Lipiec 25, 2010, 10:28:57 »
Panowie z Kościelnego nici i to było już pewne wcześniej. Wiadomo że Blanc budujący nową reprezentacje i szukający nowych stoperów zdecyduje się na Kościelnego który był  rewelacją rozgrywek i za 12 mln euro wylądował w Arsenalu. Najgłośniejszy transfer we Francji. Natomisat Perquis to solidny zawodnik ale nie jakaś rewelacja więc tu jest problem czy on rzeczywiście prezentuje poziom godny reprezentacji. No ale skoro gra w Ligue 1 to myślę że tak. ja osobiście jestem jak najbardziej na tak w pozyskiwaniu piłkarzy z polskimi korzeniami ale muszą to być piłkarze lepsi niż ci z polskiej ligi.

Co do powołań na Kamerun to oczywiście widać że Smuda ma swój wypracowany schemat pracowania ze stałą grupą piłkarzy. Trochę to taki nawyk z klubu gdzie też przez cały sezon pracuje się z jedną grupą zawodników, przypomnijmy że Smuda nigdy nie pracował z reprezentacją a to zdecydowana różnica niż trenowanie w klubie gdzie zawodników ma sie na co dzień. Jeśli chodzi o personalia to na ten sparing chętnie przetasował bym takich zawodników jak Piotr Brożek, Grosicki, Głowacki, Janczyk.

Offline chmielu2108

• II - ligowiec
« Odpowiedź #670 dnia: Lipiec 27, 2010, 23:37:26 »
Janek---> Głowacki ? Nie ,co prawda doświadczone ,ale to jednak nie to ,nie pasuje do koncepcji Smudy :/

Bardzo dobra wiadomość dla kibiców BVB i wszystkich Polaków :) Wiadomo Kuba posiada potencjał jak i WIELKIE umiejętności ,lecz nie często z nich korzystał :/ Wolał podać do Barriosa ,który w akcji sam na sam nie trafiał w bramkę :/ Zobaczcie sobie na takiego Mohameda Zidana , szybkość, umiejętność dryblingu , zwinność ,przyspieszenie od Kuby ma gorsze ,ale kilka razy na mecz zdażyło mu się zrobić jakąś przeplatankę lub inny trick , i dużo razy stawał się egoistą ,co prawda 3/4 akcji zepsuł ,ale ta jedna wyszła i jego "egoizm" zaowocował :P
" border="0
" border="0

Offline Janek994

• Starszy junior
  • *
« Odpowiedź #671 dnia: Lipiec 28, 2010, 11:28:59 »
Mnie w filzofi Smudy nie pasuje jedno, jego pomysł na grę defensywną Ok dobry może być wynalazek z Piszczkiem na prawej obronie ale np brak Boruca lub próba na siłę robienia z Wojtkowiaka stopera formatu reprezentacyjnego gdzie sam Wojtkowiak mówi że woli zdecydowanie grac na prawej obronie albo usiłowanie zrobienia z Dudki który ma kłopoty z dośrodkowaniem piłki lewą nogą lewego obrońcy, Sadlok też ma być lewym obrońca choć w klubie gra na stoperze no ale chłopak młody to morze się jeszcze przekwalifikuje.
Wogule to według mnie w reprezentacji powinno się ustawiać piłkarzy tak jak grają w klubach bo wtedy są najbardziej pożyteczni. Do euro jest już nie całe 2 lata i nie wiem czy jest czas na to by na kilku zgrupowaniach uczyć Sadloka, Wojtkowiaka czy Dudki gry na nowych pozycjach. Przecież nie musimy budować drużyny z samej młodzieży. Nasza impreza docelowa jest za około 20 miesięcy i zawodnicy 30 letni a nawet starsi wciąż będą w wysokiej formie a ich doświadczenie i ogranie boiskowe może być niezbędne na takiej imprezie. Ja też jestem bardziej za tym by odmładzać naszą kadrę ale jeśli chodzi o obronę to nie rezygnował bym z takich zawodników jak Bosacki, Głowacki, Gancarczyk czy Mariusz Lewandowski. Oni wciąż graja na bardzo wysokim poziomie. Glik czy Sadlok to utalentowani piłkarze ale wraz z np z Bosackim i Żewłakowem nasza defensywa była by bardziej zgrana i doświadczona. Nie mówiąc już o lewych obrońcach gdzie Gancarczyk lub taki Wawrzyniak wracający do składu Legii na pewno lepiej sobie radzą niż Darek Dudka gdzie jego jedyna przydatność w kadrze do defensywny pomocnik. Mam nadzieję że Franz Smuda nie zapomniał że pracuje w reprezentacji a nie w klubie i że nie ma zbyt wiele czasu. Przypomnijmy że gdy Franz obejmował Lecha to po pierwszym roku pracy zajął tylko 5 miejsce, w drugim roku 4 a w trzecim 3 i wtedy po trzech latach na prawdę było widać rezultaty jego pracy. Miejmy nadzieje że w reprezentacji zajmie mu to trochę mniej czasu choć na pewno jest to trudniejsze bo nie ma się na co dzień danej grupy piłkarzy. Mimo tych obaw jakie tu przedstawiłem wierzę w w naszego selekcjonera i myślę że juz za niegługo nasi pokarzą dobry, solidny futbol ;)

Offline chmielu2108

• II - ligowiec
« Odpowiedź #672 dnia: Lipiec 28, 2010, 13:04:35 »
Mariusz Lewandowski gra na pomocy :P Wawrzyniak ? Zanim on wróci do formy to zdąży się Euro skończyć...
Z Bosackim to dobry pomysł ,ponieważ gra na prawde świetnie ,jak na obrońcę jest bardzo szybki ^^
Sadlok wg mnie sprawdził się na lewej stronie obrony i pokazał to w meczy z Serbami , kilka razy udało mu się wejść z piłką w pole karne przeciwnika ,kiwając przy tym Subotica :) To tyle ode mnie.
P.S Popracuj nad ortografią :P 
" border="0
" border="0

Offline Janek994

• Starszy junior
  • *
« Odpowiedź #673 dnia: Lipiec 29, 2010, 13:05:22 »
Mariusz Lewandowski gra na pomocy :P Wawrzyniak ? Zanim on wróci do formy to zdąży się Euro skończyć...
Z Bosackim to dobry pomysł ,ponieważ gra na prawde świetnie ,jak na obrońcę jest bardzo szybki ^^
Sadlok wg mnie sprawdził się na lewej stronie obrony i pokazał to w meczy z Serbami , kilka razy udało mu się wejść z piłką w pole karne przeciwnika ,kiwając przy tym Subotica :) To tyle ode mnie.
P.S Popracuj nad ortografią :P  

Jak się człowiek spieszy to nie myśli o ortografii ;D
Wiem że Lewandowski w reprezentacji zawsze grał na pomocy natomiast w klubie często grywał tez na obronie i tam sprawował się bardzo dobrze.

W pamiętnym meczu z Portugalią graliśmy 4-4-2 z dwoma klasycznymi środkowymi pomocnikami Sobolewskim i Lewandowskim, na obronie Radomski z Bąkiem a bo bokach Smolarek za miast Krzynówka i Błaszczykowski, na bokach obrony Golański i Bronowicki. Dziwiłem się potem że po tak dobrym meczu już nigdy potem nasza kadra nie zagrała w takim składzie, a nawet trochę podobnym. Potem już kombinowano z 5 pomocnikami i różne takie...
 ;D
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=4d688750529d5415b3f852fb2bff5bf8&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=4d688750529d5415b3f852fb2bff5bf8&amp;action=login">LOGOWANIE</a>
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2010, 13:19:07 wysłana przez Janek994 »

Offline LuKeL

• Piłkarz ekstraklasy
  • Na forum od: 04.01.2010r.
  • Visca el Barca !!
« Odpowiedź #674 dnia: Lipiec 29, 2010, 17:00:45 »
Obrońca piłkarskiej reprezentacji Polski i Borussii Dortmund Łukasz Piszczek będzie pauzował przez dziesięć dni z powodu stłuczenia mięśnia lewego uda - poinformował niemiecki klub

Jak czytam obrońca to mi się śmiać chce :)
" border="10

Offline eMeK

• Trener
  • Na forum od: 16.03.2009r.
« Odpowiedź #675 dnia: Sierpień 14, 2010, 00:10:15 »
Stylowo jak zawsze :)

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=4d688750529d5415b3f852fb2bff5bf8&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=4d688750529d5415b3f852fb2bff5bf8&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Offline scaloni

• Junior
  • *
  • Na forum od: 21.11.2009r.
« Odpowiedź #676 dnia: Sierpień 14, 2010, 00:31:29 »
Tomaszewski to mysli, ze jak kiedys kilka piłek wybronił to teraz wolno mu wszystkich krytykowac wypowiadac sie tak a nie inaczej walić mięsem jak z rynsztoku ;/
to nie pierwsza taka kretynska gadak i pewno nie ostatnia.
skoro jest taki wszystkowiedzący zawsze najlepiej to zapraszamy do roli selekcjonera.

Offline rageman

• Prezes klubu
  • Na forum od: 04.06.2009r.
  • Ballpackmaker
« Odpowiedź #677 dnia: Sierpień 14, 2010, 00:35:05 »
On jest nienormalny

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #678 dnia: Sierpień 14, 2010, 09:47:28 »
On jest nienormalny
Żebyś wiedział :]
I co jak go zwolnią??? Kto go zastąpi? Kasperczak? :]

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
« Odpowiedź #679 dnia: Sierpień 14, 2010, 12:21:38 »
Ja się zgadzam z Tomaszewski jeżeli od października tamtego roku jest czas selekcji to dlaczego od tamtej pory w kadrze grają ci sami zawodnicy?? Czemu Franz cały czas mówi że Wojtkowiak to środkowy obrońca a później jednak gra na prawej, potem mówi że Kowalczyk to lewy obrońca i tylko tam będzie u niego grał, a następnie gdy Wojtkowiak schodzi to w jego miejsce wchodzi Kowalczyk na prawą stronę.

Oto jak Smuda oceniał wyróżniających się piłkarzy polskiej ligi:

a) Ilijan Micanski - Smuda ocenił po sposobie wchodzenia Bułgara po schodach, że nie nadaje się do gry. I dwukrotnie Ilijan miał do Smudy pecha - raz nie dawał mu grać w Poznaniu, potem do pewnego momentu w Lubinie. Micanski jest teraz w Kaiserslautern.

b) Robert Lewandowski - tak tak, to żadne odkrycie Smudy, wręcz przeciwnie. - Ty mi powinieneś za benzynę oddać, że w ogóle pojechałem to drewno oglądać - powiedział do jednego z działaczy, który polecił mu Roberta.

c) Semir Stilic - "po co oni mi ten szrot z Bałkanów sprowadzają".
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #679 dnia: Sierpień 14, 2010, 12:21:38 »