Modyfikacje i Dodatki do Pro Evolution Soccer > Twarze
Jak wgrywac twarze w Pes 2010
przemek_psg:
REJESTRACJA lub LOGOWANIEja zawsze wgrywam nowe twarze (bo mam patcha a w aperance tool nie pisze jakie numery sa jeszcze wolne) poprzez pes editor 1.7 (np Obertan)
1 otwieram normalnie edita i szukam pilkarza
2 klikam na niego dwa razy i dalej po prawej stronie jest napisany rodzaj twarzy (jesli pisze deafult lub build to znaczy ze ten zawodnik nie ma wgranej twarzy tlko oryginalna :-\)
3 zmieniam tam z deafult lub build na special
4 potem klikamy na relink i na gorze okienka ktore wyskoczy zaznaczamy free faces i free hairs
5 z listy ktora sie pojawi wybieramy jakis numer (dowolny) i klikamy na gorze relink i ten numer zostaje przyypisany do danego gracza
6 dajemy akcept aby wyjsc z okna edycji gracza
7 potem jeszcze raz klikamy na tego gracza ale tlko raz i po prawej stronie powinno pisac face special i numery jakie mu przypisalismy przed chwila
8 sciagnieta twarz nazywamy pod takimi numerami (pierwszy numer to twarz, ten po znaku "/" to właosy) np obertan_111 (face) i obertan_1555 (hair)
9 nazwane pliki wrzucamy do dt0c i zapisujemy ofa w pes editor
10 powinno dzialac w grze
--- Koniec cytatu ---
robię tak jak podane jest w Twoim poradniku i popsułem sobie chyba OF-a. Dodawałem twarz Simona Vukcevica i wywala mnie do Windowsa, a gdy od nowa dałem mu twarz na default w editorze to w grze jak wchodze na niego to na ok. 2 sekundy mi zacina grę i wywala do Windowsa.
Czy to zależy od wersji Pes Editora? Bo Ty mówisz o wersji 1.7 a ja takiej znaleźć nie mogę ale znalazłem za to 1.9.2 wersje a twarz dodawałem przez v1.4
MatiF96:
wiesz sprobuj mu zmienic jeszcze numer editorem na inne (i oczywiscie zmien je w plikach twarzy (np obertan_777)) bo raz tez tak mialem a jakby nie zadzialalo to daj na build i wtedy powinno byc po sparemu a na przyszlosc lepiej skopiuj ofa zanim co takiego edytujesz, ewentualnie moze tak byc ze pliki odpowiadajace za twarz moga byc uszkodzone wtedy sciagnij inna twarz dla danego gracza, jakby co to tu masz linka do wersji 1.7
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
przemek_psg:
Zainstalowałem ponownie patcha i przywróciło mi OF-a. Oczywiście postąpię zgodnie z poleceniami, dzięki wielkie.
flex:
twarze wrzuca sie do dt0c.img a u mnie w PRO-EVO Editing Studio pokazuje, ze do dt06.img, wtf? poza tym w trybie BaL pokazuje przeszlo 2200 slotow a kiedy z listy klikam na zawodnika to free slots tyle ile bylo tu napisane- ponad 1700, wszystko to jakies nadaj spokojone jest :/
ps ale matip to jelop :D
MatiF96:
ja od zawsze wgrywam do dt0c i zawsze dziala
Nawigacja
[#] Następna strona