I SPOSÓB:
Siemka! W tym tutorialu postaram się wyjaśnić jak wgrać strój przez kitserver
1)Ściągamy kitserver z oto tego linku (chyba że mamy go w patchu) -
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE2)Instalujemy go zgodnie z instrukcją:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE lub http://www.pes-rev.com/manifesty/notka/30127,Kitserver-_-Instalacja,22.html
3)Zmieniamy nazwę stroju na kit i kopiujemy go do x/program files/konami/pro evolution soccer 2010/kitserver/GDB/uni/interesująca nas liga/klub do jakiego chcemy wgrać/rodzaj stroju
ga-bramkarz dom, gb-bramkarz wyjazd, gx-bramkarz trzeci, pa-domowy, pb-wyjazdowy, px-trzeci
4)Gotowe teraz strojem możemy cieszyć się w grze Uśmiech
II SPOSÓB:
Jak wgrać strój tutek by pawelszalik
Zainspirowane tutorialem z pesedit.com
Niezbędne programy do instalacji stroju:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE1.Instalujemy wszystkie programy kitserver wrzucamy do folderu z grą
2.Na początek zapisujemy strój (klikamy Prawym Przyciskiem Myszy i dajemy - Zapisz Obrazek Jako)
3.Następnie otwieramy program Kits Relink dajemy File >> Open i szukamy pliku PES2010_EDIT czyli ofa znajdującego się zazwyczej w Moje dokumenty >> Konami >> Pro evolution soccer 2010 >> Save.
- szukamy swojego zespołu i klikamy na jego nazwę dwa razy. Ja akurat wybrałem Celtic,
- wyświetli nam się lista z danymi poszczególnych stojów dla klubu,
- patrzymy jaki numer ma strój który nas interesuje w tym wypadku player away czyli strój wyjazdowy.
- zapisujemy tą liczby lub zapamiętujemy (celtic away - 5570)
-wyłączamy program
4.Teraz otwieramy plik dt_0c (C/prgram files/konami/pro evolution soccer 2010/img) przez Game Graphic Studio.
Następnie szukamy unnamedu o numerze jaki nas interesuje, gdy go znajdziemy klikamy na niego Prawym Przyciskiem Myszy i dajemy Export selected file(s) to,
5.Eksportujemy go do kitservera (c/program files/konami/pro evolution soccer 2010/kitserver/img/dt_0c). Potem otwieramy ten unnamed z ktiservera przez ggs.
6.Przeciągamy interesujący nas strój na górną liste powinien pojawić się z boku. A następnie przeciągamy go na interesujący nas strój. Nie musimy nic zapisywać wystarczy przeciągnąć a następnie wyjść z GGSa.
7.Gotowe
PS:Z numerami i fontami robimy tak samo tylko w kits relink szukamy jaki numer odpowiada np.fontom