Ostatnio zainteresowałem się grafiką wektorową szczególnie jeśli chodzi o herby klubów.
A więc dla całkiem zielonych krótkie wprowadzenie - W programach do tworzenia grafiki rastrowej do tworzenia obrazu używane są piksele, w grafice wektorowej używane są kształty. Co to za różnica ? Kształty możesz dowolnie powiększać i zmniejszać bez utraty jakości, piksele można jedynie zmniejszać ale gdy to sie zrobi juz nie powróci do swojego pierwotnego wyglądu (po prostu sie rozmaże).
Do tworzenia grafiki wektorowej jest wiele programów, mi najbardziej przypadł do gustu ADOBE ILLUSTRATOR CS3 ponieważ jest podobny w użyciu do photoshopa.
A więc dzisiaj zacząłem sie w tym bawić i z photoshopowym doświadczeniem udało mi się narysować pierwszy herb
BYTOVIA BYTÓW
a tu do porównania oryginał
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE - to jest strona z takimi logami m.in z logami klubów ale nie tylko
jakbyście chcieli zrobić jakieś to najpierw sprawdźcie czy juz nie jest zrobione
PRZYJMUJE ZAMÓWIENIAEDIT:
To stary wątek ale postanowiłem go trochę odświeżyć. Jeśli potrzebujesz loga klubu w dobrej jakości a nie możesz znaleźć takiego w internecie, pisz tutaj a ja postaram się je wykonać.