gram zazwyczaj na gałkach (pes, wyścigi, platformówki), krzyżaka używam zazwyczaj w bijatykach (SF, tekken, soul calibur) dla mnie lepsza precyzja dla kombosów:))
co do tych trzech padów to moim zdaniem:
APOLLO GP 3070 - minus dla mnie to ten krzyżak, jest bardzo "wypukły", moim zdaniem to nie wygodne, a drugi minus to oznaczenia przycisków typu "1", "2" ipt.
TRACER TRJ-113 Excalibur - wg mnie na minus jest wykonanie - dziwny kształt, materiał wygląda na śliski, poza tym konstrukcja między gałkami jest śmieszna. Na plus mogę powiedzieć że krzyżak jest ok, jak na ps2, oznaczenie przycisków lepsze. ALe tak jak mówię - nie przekonuje mnie tutaj konstrukcja - jest marna.
GamePad SAITEK P380 Dual Analog Pad - tutaj ogólnie konstrukcja/kształt wygląda na wygodną (prostota wykonania), krzyżak jest oki, nie widać oznaczeń przycisków na foto, więc ich nie ocenię,
Podsumowanie:
Pozycja:
1.GamePad SAITEK P380 Dual Analog Pad
2.APOLLO GP 3070
3.TRACER TRJ-113 Excalibur
Oceniłem te pady bardziej wizualnie, niestety nie wiem dokładnie jakie są bo nie miałem okazji mieć ich w swoich rękach, a to dla mnie w tym przypadku podstawa przy wyborze. I też nie mogę ocenić ich długości "życia"
O jeśli miałbym kupić któregoś z tych padów to mój wybór padł by... Niestety na żaden z nich:)
Po prostu każdemu czegoś brakuje. Doskonały byłby gdyby miał uchwyty i konstrukcję z APOLLO GP 3070 lub uchwyty z APOLLO GP 3070 a konstrukcję z GamePad SAITEK P380 Dual Analog Pad, a przyciski i krzyżak z TRACER TRJ-113 Excalibur:)
Życzę owocnego zakupu:)