a ja polecam pada
Manta MM807 Universal Dual Shock 2Mam go już dwa lata i nawet się rysunki od przycisków nie starły, a gram na nim w wiele gier, począwszy od PEsa, poprzez gry wyścigowe, batmana, wolverina, a kończąc na japońskich slasherach typu dynasty warriors 6, warriors orichi lub samurai warriors 2. PAd jest dobrze wykonany, ma gumowe "obicia", posiada wtyczkę zarówno na USB jak i do Playstation. 2 lata temu kosztował 55 zł i nie żałuję zakupu. Poza tym jeśli lubisz pady z Playstation i ułożenie przycisków z kontrolera z tej konsoli to wg mnie wybór jest jak najbardziej trafny.
P.S. Ostatnio zauważyłem, że dużo gier (o ile nie większość) korzysta z pada od x-boxa (i ten pad nie działa z niektórymi grami - zresztą jak większość - taka polityka Microsoftu). Ale jest na to rozwiązanie, na necie jest dostępny emulator pada od x-boxa, dzięki niemu można na ww padzie grać normalnie chociażby w batmana, wolverina czy prototype.
P.S. 2 - Pada można kupić praktycznie w każdym sklepie - począwszy od marketów na sklepach komputerowych kończąc. Ja swojego kupiłem w markecie Carrefour:)
Zgadzam się z poprzednikami, że najwygodniejszy jest pad od playstation - miałem kiedyś dual shocka z PSX i do dzisiaj uważam że jest najlepszym kontrolerem jaki powstał. Dlatego mój wybór przed 2 latami padł na Manta MM807 Universal Dual Shock 2, bo nie chciałem wydawać na pada ponad 100zł (tyle około kosztuje oryginalny pad do ps2), a poza tym ten bardzo go przypomina:)Screen